GÖRÜLMEDİK TEPKİ!

Dün duyurduğumuz bir haber çok ses getirdi. Dr. Selma Özcan’ın görevinden istifa edip, milletvekili aday adayı olacağını belirtmesi sonrasında Söke insanının ilgi alâka göstermediğini belirten eşi Kenan Özcan, serzenişte bulunmuştu. 
Hem de ne serzeniş...
Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerine, bazı basın mensuplarına ve de yine bazı kişilere gönderilen mesaj bir anda yayılmıştı. Mesajı alanlar şaşkına dönerek bu iletiyi birbirlerine göndermeye başladılar. Kenan Özcan’ın kullandığı ifadelere şaşırmamak ve de tepki göstermemek imkansız. Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Başhekimi olan Dr. Selma Özcan'ın milletvekili aday adayı olmak için istifası sonrasında Söke kamuoyunda olumsuz bir hava oluşmamıştı. 
Bilâkis memnuniyet yaratmıştı. 
Rahmetli Koca Müftü Mustafa Yazıcıoğlu’nun kızı ve de rahmetli Vali Recep Yazıcıoğlu’nun yine eski bakanlardan Mustafa Sait Yazıcıoğlu’nun kız kardeşi olan Dr. Selma Özcan Söke’de sevilen bir isim.
Yazıcıoğlu ismi bizim için elbette ki önemlidir. Ama neden şimdi hatırlandı? Düne kadar kullanılmayan bu isim siyaset uğruna Özcan isminin önüne geçti. Ve Dr. Selma Yazıcıoğlu Özcan oldu.
Bu konuda da sınıfta kaldınız. 
Buna rağmen, olumlu havayı olumsuza çevirmek için insanın aklından zoru olması gerekir!
İşte, Kenan Özcan böyle bir adım attı. 
Kenan Özcan’ın çok çarpıcı kararlara imza atan bir yapıya sahip olduğunu zaten biliyoruz. Hatırlarsanız 2004 yılında yapılan belediye başkanlığı seçiminde de Limuzin ile Söke’nin ana caddelerinde gezerek halkı selamlamıştı. 
O zaman çok gülmüştü seçmen Kenan Özcan'a...
Kimsenin arayıp sormaması nedeniyle eşi Dr. Selma Özcan'ın hasta olup yataklara düştüğünü hatta üç gündür de yattığını belirten sitem dolu mesajıyla Söke’nin gündemine oturdu. 
..... Cafer bez getir cinsinden bir halt yedi. Hayatımızda görmediğimiz mesajı ve gösterdiği tepkisine güler misiniz yoksa ağlar mısınız bilemem ama hepimizi şaşırttığı kesin. 
Kullandığı ifadeler tam bir komedi.
Dr. Selma Özsan’ın telefon ile aranması halinde de sağlığına kavuşabileceğini belirtmekten de geri kalmamış.
Ne yaptın be Kenan Özcan?
Bence bir çuval inciri berbat ettin. 
Hatta pişmiş aşa su kattın.
Kenan Özcan’ın bu mesajı eşi Dr. Selma Özcan'a çok büyük zarar verdi. İnsanın düşmanına bile yapmayacağını yaptı. 
Bir atasözünü değiştirerek ve de bu olaya uyarlayıp kullanmak istiyorum.
Kadının birine sormuşlar. 
Düşmanın var mı? 
Yok, demiş.
Kocan da mı yok, demişler.

Dr. Selma Özcan’ın da başına gelen böyle birşey işte...
Kenan Özcan’ın eşinin milletvekili olmasını istemediği için bu mesajı paylaştığını düşünen çok sayıda kişi var. Dün, bu konu ile ilgili olarak yayınladığımız haberde sağlık problemleri olan bir insanın zorlu seçim çalışmalarında köy, kasaba ve dere, tepe nasıl çalışacağı, böylesine zorlu tempoya nasıl ayak uyduracağı ise merak konusu demiştik.
Bu tezimizi savunmaya devam ediyoruz.
Kenan Özcan’ın, eşi Dr. Selma Özcan'ın üç gündür aranmaması ve tebrik edilmemesini manidar bularak Sökelilere ve STK'lara hakaret etmesine ne demeli?
Aynen şöyle hakaret ediyor Kenan Özcan!
"İşte Söke bu yüzden olmuyor. Kıskanmak insani bir reflekstir. Ama ne yazık ki Söke HASET bataklığında boğuluyor. İnsanlar biri başarısız olunca adeta mutlu oluyor. Kimsenin Söke'yi düşündüğü yok…" 
Bu ifadelerin tepki çekmemesinin imkanı var mı?
Sayın Özcan sizin için olmaya bilir ama Söke'nin şuanda bir çok meselesi var. Sizin için eşinizin milletvekili adayı olmak için istifa etmiş olması 1. gündem maddesi midir?
Örnek vermek gerekirse; 
Koyuncuoğlu Çarşısı esnafının sıkıntısı şuanda Söke’nin en birinci meselesidir. 
Fakülte binası inşaatının da bu sene bitirilmesi çok önemli. Aksi halde, Söke’ye verilmesi düşünülen mimarlık bölümü hayal olacak. Ne kadar önemli gördünüz mü?
Söke Organize Sanayı Bölgesi’nin yirmi küsur senedir yaşama geçmemesi de Söke’nin öncelikleri arasında yerini alıyor. 
Bu durumda bencilllik yapmış olmuyor musunuz?
Söke'yi ve Söke insanını tu kaka yapma hakkını size kim veriyor?
Dr. Selma Özcan’ı tenzi ediyorum ama bu davranışınızla asıl KISKANÇ, HASET, DÜŞÜNCE YOKSUNU sizsiniz. Söke halkı kendilerini bu gibi yakıştırmalarla suçlamanızı çok çirkin bir davranış olarak görüyor. 
Bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Tavsiyemi dikkate alırsın veya almazsın ama... 
Gölge etme istersen?
Bırak, çok sevdiğimiz Dr. Selma Özcan tüm doğallığıyle yürüsün bu yolda. İnan ki çok daha başarılı olacaktır.
Söke'de sevilen bir sima olan Dr. Selma Özcan'ın milletvekili aday adayı olmak için istifası sonrasında kamuoyunda olumlu bir hava oluşmuşken, senin tarafından gönderilen mesajda sağlık durumunun iyi olmadığı hatta kırılgan bir yapıya sahip olduğunun belirtilmesi Söke kamuoyu tarafından nasıl değerlendirildi dersin?
Yukarıda belirttiğim ve de belirtmediğim, Söke’nin bir çok sorunun çözümü için elbette ki Dr. Selma Özcan’a da aday adayı olmayı düşünen başka isimlere de ihtiyacımız var. 
Ancak daha aday adayı!
Diğer partilerden de daha bir çok aday adayı çıkacak. Parti genel merkezleri aday sıralamalarını belirleyecek. Kazanma şansı yüksek adaylar elbette ki istemeseler bile Söke halkının teveccühünü alacaklar.
Hem sen değil misin her ortamda 3. hatta 2. sıranın garanti olduğunu söyleyen? 
Madem ki böyle bir durum söz konusu nedir bu görülmedik tepkin?
Yoksa üfürdün mü?
Böyle birşey yok mu?

Mensubu olduğun partiden çıkabilecek başka aday adaylarının önünü tıkamaya yönelik mi girişimin?
Her neyse!
Belirtmek isterim ki, her kim kazanacağı sıradan aday gösterilirse gazete olarak destekçisi olacağız. Hem de parti gözetmeksizin. Çünkü Söke’nin milletvekiline ihtiyacı var.
Bu isim Dr. Selma Yazıcıoğlu Özcan’da olabilir, işadamı Metin Yavuz’da. 
Bizim için hiç farketmez.
Ama bu iş senin izlediğin stratejiyle olmaz. Seçmeni küçük düşürerek, hakaret ederek hiç olmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar