GÜNDEM

Sevgili Dostlar,

Türkiye 12 Haziran seçimlerin farklı bir heyecanla giriyor. Hükümetimizin çıraklık ve kalfalık diye tabir ettiğimiz ilk iki döneminde Türkiye’ye tam anlamıyla bir restorasyon ve arınma dönemi yaşattık. 2002 yılında korku ve umutsuzluk tünelinden aldığımız Türkiye’de 8,5 yıl boyunca yepyeni demokrasi, adalet ve kalkınma kanalları açtık. Sayın Başbakanımızın vizyoner liderliğinin bir ürünü olan Kanal İstanbul Projesi, Türkiye’ye açtığımız bütün bu hizmet kanallarının buluşacağı yer olacaktır.

Hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü olan 2023 yılında, ülkemizi çok daha farklı bir klasmana, tam manasıyla muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaktır.

Türkiye’nin Hükümetimiz döneminde attığı tarihi adımlar görüyoruz ki bu hedeflerimizin gerçekleşmesi noktasında da milletimize büyük bir güven veriyor. Ülkemizin son 8,5 yılda kat ettiği mesafeyi, Türkiye’ye duyulan hayranlık ve sempatinin her geçen gün daha da arttığını özellikle yurt dışı seyahatlerimizde yakından gözlemleme fırsatımız oluyor.

Nitekim Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’e refakaten bulunduğumuz Avusturya’da heyetimize gösterilen teveccüh gerçekten gurur vericiydi.

Avusturya Türkiye’nin AB üyeliğine kuşkuyla yaklaşanlar arasında öne çıkan bir ülkedir. Buna rağmen, Avusturyalıların daha ülkeye ayak basmadan Cumhurbaşkanımızı ve heyetimizi taşıyan uçağı havada iki askeri jet uçağı ile karşılamaları, ayrıca ziyaretimiz boyunca bizlere büyük bir hüsnükabul göstermeleri büyük bir nezaket örneği olduğu kadar, Türkiye’nin uluslararası etkinliğinin artmasının bir tezahürüdür.

Türkiye çok daha fazlasını başaracak güce ve potansiyele sahiptir. Her zaman belirttiğim gibi 21. yüzyılın bir Türkiye yüzyılı olmaması için hiçbir sebep yoktur. İstikrar ve güven ortamı devam ettiği sürece Türkiye 2023 hedeflerine rahatlıkla ulaşacaktır. Bunun için çıraklık ve kalfalık döneminde sonra ustalık dönemi için milletimizden yetki istiyor, “İstikrar Sürsün, Türkiye Büyüsün” diyoruz. Türkiye Hazır… Hedef 2023…

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar