GÜNDEM

 

Değerli Dostlar,

Türkiye’nin son 10 yılda kaydettiği başarıların altında kuşkusuz Hükümetimizin kararlılıkla hayata geçirdiği reformlar yatıyor. 10 yıldır her gün, her an, her saniye milletimizle istişare halinde Türkiye’yi AB standartlarının üzerine çıkarmaya çalışıyoruz.

Bizim hedefimiz, Türkiye’yi her boyutuyla, her alanda büyütmek, yükseltmektir. 2023’te, Cumhuriyetimizin 100. yılında büyük Türkiye için büyük hedeflerimiz var…

2023 hedefleri için bize yakışan Türkiye’yi yepyeni sivil bir Anayasa’ya kavuşmaktır ve bunun çalışmalarına şimdiden başladık.

Yeni Anayasa ile birlikte millet devletin gerçek sahibi olacak, devletin tapu senedi belirli grupların değil milletin elinde olacak.

Türkiye’nin kayıp yıllarının adresi bu Anayasa’dır. 30 yıl önce bir darbe rejimi tarafından hazırlanan bu Anayasa artık Türkiye’ye dar geliyor. Mevcut Anayasa ile AB sürecini tamamlayamayız. Bu Anayasa ile ileri demokrasi mücadelemizde ağır kalırız. Bu Anayasa ile 2023 hedeflerimize ulaşamayız.

1961’den bu yana darbe Anayasalarıyla yönetilmemiz ve aynı zaman dilimi içerisinde AB sürecinde istediğimiz noktaya ulaşamamamız arasında doğrudan bir ilişki olduğu aşikardır. Daha fazla zaman kaybına tahammülümüz yok.

O yüzden bu ay TBMM Başkanımız Sayın Cemil Çiçek’in uhdesinde yazılmaya başlanacak olan yeni Anayasa’ya herkesin destek vermesi, bu süreçte yapıcı bir tutum takınması herkes için asli bir görev ve sorumluluktur.

Önceki ve Sonraki Yazılar