Güven Koleji’nin Mezuniyet Gecesi Muhteşemdi

 

 

11 Haziran 2008 Çarşamba günü Özel Güven Koleji’nin mezuniyet töreni vardı. Otuz iki talebenin mezun olduğu Güven Koleji’nin bu gecesinde öğrenci velileri ile halktan bir hayli iştirak vardı.

İki yıl evvel yine böyle bir toplantıda öğrencilerin hazırladığı İngilizce bir piyes seyretmiştim. Derslerdeki başarılarıyla beraber lisanı bu kadar ilerletmeleri torunum Ceren İlgi de o piyeste rol aldığı için bizleri çok gururlandırmıştı.

Dört yıl evvel otuz öğrenci ile açılan Güven Koleji son iki yıldır çok büyük bir aşama kaydetmiş ve okul mevcudu üç yüz kişinin üstüne çıkmıştır.

2007–2008 tedrisat döneminde yüz yirmi müracaat olmasına rağmen bu müracaatlara cevap veremez duruma gelmişlerdir.

Kolej yönetimi 2008–2009 tedrisat yılı için dört sınıf daha ilave ederek yüz öğrenci daha kayıt yapabilme imkânı aramaktadırlar.

Yönetim kurulunun başkanı Ali Baş Bey ile beraber çalışkan ve vizyon sahibi müdürleri Muhterem Beylerin ilk anda ideallerinde yaşattıkları beş yüz, altı yüz öğrenci mevcuduna kavuşabilmek.

Söke’mizde her yıl artan taleplerin yanında Kuşadası’nda yabancı dil ağırlıklı bir kolej olmasına rağmen son iki yıldan beri Kuşadası’ndan otuz beş, kırk öğrencinin Güven Koleji’ne gelmelerinin nedenini Yönetim Kurulu Başkanı Ali Baş Bey ve bazı talebe velileri ile konuştum ve okulun çok ilginç vasıflar taşıdığını öğrendim.

Söke’mizde bazı kişilerin yanlış bir inanç içinde olmalarına rağmen Güven Koleji’nin Atatürk ilkelerine bağlı yabancı dil ağırlıklı bir tedrisat izlediğini ve ayrıca Milli Eğitim Müfredatı yönünden başarılı ve disiplinli bir okul olduğunu öğrendim.

Tesadüfen gezdiğim bir sınıfta özel olarak yapılmış masalar üzerindeki otuz adet bilgisayarın başında ders haricinde dört çocuğu bilgisayarla çalıştığını gördüm.

Güven Koleji’nin mezuniyet gecesi müzik ve halk oyunları gösterileriyle başladı. Müzik öğretmeninin yetiştirdiği koro ve halk oyunları gösterileri muhteşemdi.

Bu güzel gecede öğrencilerin sunduğu şarkılar şiirler neşemize neşe katıyordu, okul birincisi Oğuzhan Deniz mezuniyet kütüğüne ismini yazdırırken mezun olan otuz iki talebenin belgelerini protokol tarafından almaları ve aynı zamanda okul bahçesine kurulan bir platform üstünde kep fırlatma töreni coşku seli ve alkışlar arasında son buldu.

Gecenin Sürprizi

Gecenin sürprizi olarak gördüğüm öğrenci velilerinden Cengiz Karadavut Türk Sanat Müziğinden şarkılar okuyarak bizlere unutulmaz bir gece yaşattı. Cengiz Bey okurken hayran oldum ve kendisinin bir konservatuar mezunu olabileceğini düşündüm ve elli yıl evvelini yaşadım.

Belediye Başkanlığım zamanında on beş günde bir davet ettiğim Türk Sanat Müziği sanatkârlarından Müzeyyen Senar, Hamiyet Yüceses, Safiye Ayla, Mualla Mukadder Atakan, Alaattin Yavaşça ve Minür Nurettin’in Sökeli hemşerilerime yaşattığı o günleri hatırladım.

Güven Koleji’nin bu gecesinde Cengiz Bey de bize huzurlu ve neşeli bir gece yaşattığı için kendisini ayrıca kutluyorum ve başarılar diliyorum.

Söke’mize çok değerli bir okul kazandıran yönetim kuruluna okulun kısa bir zamanda gelişmesini sağlayan yardımsever Sökellilere başta Ali Baş Bey olmak üzere tüm yönetim kuruluna vizyon sahibi müdürümüze sonsuz başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar