“Haksız rekabete dur demeliyiz”

“Haksız rekabete dur demeliyiz”

Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz:“Haksız rekabete dur demeliyiz”

Gerçek Gazetesi
Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Suat Deniz, ulusal gazetelerin yerel gazetelerin çalışma alanlarına sözde eklerle girerek haksız rekabete yol açtığını iddia etti.
Yaklaşan yerel seçim sürecinde yerel basının doğal olarak bir takım reklam faaliyetlerinde olacağını belirten AGC Başkanı Suat Deniz, “Ancak son günlerde il merkezi ve ilçelerdeki yerel basın, internet, radyo, televizyon sahipleri ve çalışanlarının reklam ücretlerinin çok farklı oranlarda talep edilmesinden dolayı yaşanan bazı sıkıntıların cemiyetimizden dile getirilmesi talep edilmiştir. Aydın ilçe ve beldelerinde; o yöreyle ilgili haber, yorum, gelişme, olumsuzluk ve sorunları gündeme getirmeyi amaç edinmiş, yayınlandığı çevrenin gözü, kulağı ve dili olma çabası içinde yayınlanan, yayınını sürdüren birçok günlük, haftalık, süreli gazete, radyo, televizyon ve bunlara ilave internet siteleri bulunmaktadır. Devletin resmi ilanından hak ederek faydalananların yanında zor şartlar altında kamuoyu oluşturma, bilinçlendirme, haberdar etme görevini yapan yerel gazeteler, internet siteleri, radyo ve televizyonlar ilimizde her geçen gün artmaktadır. Aydın'da yerel basın yeterince desteklenmediği için bu nedenle gelişmemekte, istenen düzeye gelememekte, birçoğu da ağır ekonomik şartları kaldıramadığından yok olup gitmektedir” dedi.
VALİ AYYILDIZ'A TEŞEKKÜR
Yerel gazeteciliğin desteklenmesi, yayınlandığı evrede ön plana çıkması için iki kez genelge yayınlayan Vali Erol Ayyıldız'a teşekkür eden Deniz, “Ulusal gazetelerin yerel gazetelerin çalışma alanlarına sözde eklerle girerek haksız rekabet yapmalarına zaten göz yumulurken, ulusal gazetelerin yaptığı masa başı reklam kokulu il ekleriyle yerel okuyucu kapma yarışı ortada iken, yerel basının bu alanda birbirlerine attığı darbe ile de maalesef karşılıklı güven, dostane, samimi ilişkilerin de sözde kalıp yok olup gitmelerine seyirci kalıyoruz. Bugün Aydın'daki manzarada bu. Genel anlamda Aydın'da en çok şikayet edilen konu, örneğin bir yerel gazete yada internet sitesi, radyo veya televizyon 500 TL talep ederken, bir başka kuruluş günü kurtarma adına aynı kişilere çok komik 50-100 TL gibi ücretler sunarak bu işi hak edenlere büyük çelme takmaktadırlar” diye konuştu.
“REKLAM VERENLER SEÇİCİ OLSUN”
Reklam verecek kuruluşlara seçici olmaları çağrısında bulunan Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aslında burada asıl sorun bu haksız rekabette çanak tutanlarla Aydın'da çeşitli nedenlerle yerel basına ilan vereceklerin seçici olmamasından kaynaklanıyor. Bu anlamda başta yaklaşan yerel seçimlere kadar herhangi bir yerel gazete, internet, radyo veya televizyona ilan vermek isteyen, mesaj yayınlatmak isteyen, genel kurul, başsağlığı ve teşekkür gibi ilan talebinde bulunmak isteyen kim olursa olsun bu konuda seçici ve araştırmacı olmalarını, sadece seçim zamanında ortaya çıkan gazete ve internet sitelerine itibar etmemelerini önemle rica ediyoruz. Yerel basın kurtuluş savaşında, büyük görevler üstlenmiş, dün olduğu gibi bugünde, yarında olacak bir adım kadar uzağınızda olacaktır.
“GÜNÜ KURTARAN İLAN ÜCRETLRİNE
TALEP ETMEYİN”
Açıklamasında yerel gazetelere de çağrıda bulunan Deniz, “Aydın'da her geçen gün kalitesini arttıran yerel gazetelerin, radyo, internet ve televizyonların çalışma alanlarına tecavüz eden korsan, günü kurtarmak için reklam ücreti talep edenlerin itibar edilmemelerini talep ediyoruz. Bu haksız rekabeti durdurmakla görevli olanlarında gazetelerin sahipleri ve söz sahibi olanlar olduğunun altını çiziyorum. Sizler bir araya gelirseniz, gücünüze güç katacaksınız. Bu konuda Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nin kapıları sonuna kadar sizlere açıktır” (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.