HANGİ GENÇLİK

 

Mesele nedir? Bir avuç bezirganı iktidarda tutmak mı? Hangi renkten, hangi ideolojiden olursa olsun mesele sömürenlerin iktidarına payende olmak mı?

Haktan hukuktan, eşitlikten, özgürlükten, kardeşlikten söz ettiğinizde yafta hazır... her nerede olursanız olun, nereden bakarsanız bakın birden bire terörist diye ilan ediliyorsunuz yada terör örgütüne üye olmaktan suçlanıyorsunuz.

Başbakan dindar gençlik yetiştirmekten söz ederken, eleştiriler karşısında “ne yani tinerci mi yetiştirelim?” diyor. Tinercilerin kafa kağıdında müslüman yazmıyor mu? Ya da müslüman olmayanlar tinerci mi oluyor?

İktidarın içişleri bakanı, neredeyse edebiyatçıları, yazarları, çizerleri kısaca tüm sanatçıları terörist ilan edecek.

Demokratik haklarını kullanan, parasız eğitim isteyen, YÖK gibi baskıcı bir kuruma karşı çıkan, CMK 250 ve devamı maddelerin değiştirilmesini, olağan dönemlerdeki olağanüstü mahkemelerin kaldırılmasını isteyen gençler, yaşlılar, orta yaşlılar hakkında davalar açılıyor, tutuklamalar yapılıyor, 12 Eylül’ün getirdiği tüm kurumları siyasi iktidar uygulamada tutarken, özgürlükten demokrasiden nasıl söz ediliyor anlamak mümkün değil.

İktidar 12 Eylül hukuk ve mantığı ile ülkeyi yönetiyor ve bu yönetimin adına ileri demokrasi diyor.

Devletin dinden, dini kurumlardan tamamen elini çekmesi yerine dindar gençlik yetiştirmekten söz ediyor. Kime göre dindar, hangi dindar ucu açık olarak.

 Öte yandan muhalefet olan kesimler ne yapıyor. Yerelimizde Söke Kent Konseyi Gençlik Meclisi oluşturulmuş. Kimler var gençlik meclisinde? Yüzde yetmişi göç olarak oluşan Söke Kent Meçlisinde.

Gazetemizden okuyoruz.Gençlik Meçlisi daha aktif olabilmek için önce Kaymakamlığı ziyaret ediyor. Daha sonra bir kısım partilerin gençlik kolları ile devam ediyor. Hangi partiler bunlar, CHP-AKP-MHP.

Partilerin Gençlik kolları başkanları da, gençlik meclisi çalışmalarına katılacaklarını veya destek vereceklerini belirtiyorlar.

Şöyle bir koalisyon yapabilir miyiz?

Siyasi iktidarın atadığı Kaymakam, SANIRIM; YÖK’E hayır diyen, PARASIZ EĞİTİM İSTEYEN, eşitlik özgürlükten yana olan SÖKE KENT KONSEYİ GENÇLİK MECLİSİ, tinercileri atıp, dindar gençlik yetiştirecek olan AKP gençlik kolları, Milliyetçi MHP’nin gençlik kolları, Milliyetçi/ulusalcı  bir zaman darbeci kenan Evren’in ağzından düşürmediği gibi her daim Atatürkçü CHP gençlik kolları...

Şimdi bu beşliden nasıl bir koalisyon çıkar ve bu koalisyonun GENÇLİĞE ne gibi bir hizmeti dokunur.

Yoksa  şöyle bir gençlik mi yetiştireceğiz; Halkların kardeşliğinden bi haber, eşitlik, özgürlük ve demokrasiyi çoğunluk için düşünen ve farklılıklara  gözünü/aklını kapatan. Top yekün müslüman dindar, milliyetçi/ulusalcı ve devleti kutsayan ve egemenlerin sömürüsüne hizmet eden bir gençlik mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar