E. TURGUT TEKİN

E. TURGUT TEKİN

HASTANE DEĞİL, 5 YILDIZLI OTEL...

 

Adı, Uluslararası, "İnternational Söke Hospital"; Türkçe, "Özel Uluslararası Söke Hastanesi" olan yaklaşık üç ay önce hizmete açılan bu sağlık kurumumuz 29 Aralık 2012 Cumartesi gecesi basını konuk etti. O gece basına bütün ünitelerini, kapılarını açarak tanıttı. Tanıtımda Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Turgut Atik, Yönetim Kurulu Üyesi işadamı Metin Yavuz ve Hastane Müdürü Cengiz Bayar bulunup, ev sahipliği yaptılar. Hastanenin ortaklarından ve aynı zamanda Başhekimi olan Opr. Dr. Hamit Eğriboz yoktu. Olmayışının nedeni, o gün Söke’de olmayışından kaynaklanıyordu. Bu nedenlede tanıtım tıbbi açıdan tam anlamıyla yapılamadı. Hamit bey olsa, daha iyi olurdu.

Hastane Aydın ADÜ dahil bir çok kamu hastanesinden daha kaliteli bir yapı ve donatıma sahip. Salonları, koğuşları, yatakları, konforu, temizliği açısından sanki bir hastane değil, beş yıldızlı bir otel!

Bütün üniteler pırıl pırıl ve tıbbi cihaz ve makinelerle donatılmış. 1968 yılında Ankara Hacettepe Tıp Fakültesinde okuduğum yıllarda bir hocamız: "Gençler geleceğin hekimleri ve uzmanları tıbbi cihazlar ve makineler olacaktır.!" demişti. O gece ki tanıtım anında ben hayalimdeki hastaneyi bulmuştum. Bütün ünitelerde hastaya hayat verecek araç ve gereçler vardı. Yataklar, hasta sedyeleri, hasta yakınlarının rahatını sağlayacak oturma ve dinlenme araçları inceden inceye düşünülmüş, planlanmış, yerli yerine konulmuş. Hastane yönetimini başta Dr. Turgut Atik'in şahsında kutlar, Söke, Bodrum, Milas, Didim, Kuşadası halkına böyle bir sağlık tesisi kazandırdığı için teşekkür ederim.

HASTANEDE HİZMET VEREN

BRANŞ ÜNİTELERİ

Hastanelerde hizmet üniteleri, bulundukları yöre ve bölge koşullarına uygun olarak Sağlık Bakanlığınca belirlenerek hizmete açılmasına izin ve ruhsat oluru veriliyor. "SÖKE ULUSLARARASI HOSPITAL" da şu anda mevcut olan şu üniteler görev yapıyor:

1- Acil servis:

Acil servis, her hastanede hayat kurtaran ilk giriş ünitesidir. Bu bölümde hastalara çok acil müdahaleler yapıldıktan sonra, ya hasta taburcu edilir ya da uzmanı olan doktorlara ve ünitelere sevk edilir. Hasta gözlem odalarında gözetim altında tutulurken hastaya yardımcı olacak tıbbi cihaz ve makineler gereklidir. Bir de deneyimli ve güler yüzlü doktorlar ile personel çok önemlidir. Dr. Hasan Dökmen, bu ünitenin uzmanı. Söke halkı kendisi hem çok seviyor ve hem de güveniyor. On yıldan beri özel hastanelerde deneyimli bir doktor olarak hem seviliyor hem tanınıyor. Bu önemli bölümde böyle bir uzmanın bulunması bu hastane ve hastalar için büyük bir şanstır.

2- Genel Cerrahi Ünitesi:

Bu ünite de çok önemli bir ünite olup hayat kurtarmaktadır. Bu üniteni başında aynı zamanda hastanenin de kurucularından ve Başhekimi olan Opr. Dr. Hamit Eğriboz bulunuyor. Ünite oldukça güzel hazırlanmış ve donatılmış. Hasta taşıma sediyesi mikro organizmalar, sediye yoluyla operasyon merkezine taşınmasın diye özel tasarlanarak yapılmış.

Daha öncede Söke Devlet Hastanesi’nden tanıdığımız, bu başhekimden böyle bir hastane beklentimiz vardı. Turgut Atik ile birlikte kafa kafaya vererek böyle donanımlı bir hastane yaratıp, halkımızın hizmetine sundukları için çok teşekkür ederim. Onlar özverili çalışarak, bu güzel şifa yurdunu bizler için yarattılar. Bizler de yöre halkı olarak, geleceğimizin ve sağlıklı yaşamamızın teminatı olan bu güzel kuruluşu yaşatmaya yardımcı ve destek olalım.

3- Kulak Burun Boğaz Hastalıkları:

Bu üniteni başında Opr. Dr. Metiner Gökdel var. Metiner beyi Söke, Didim ve Kuşadası halkı tanır. Kendisi hem kaliteli bir uzman, hem de sevilen bir halk adamıdır. Kendisini otuz yıldan beri tanırım. Birkaç kere de tedavimi yaptı. Onun başında olduğu ünite gerek donatım ve gerekse motivasyon yönünden gayet uygun halde. Kulak Burun Boğaz ve İç kulaktan kaynaklanan denge bozuklukları olanların hiç zaman kaybetmeden, “Uluslararası Söke Hastanesi Kulak Burun Boğaz” ünitesini ziyaret etmelerini öneriyorum. Bekledikleri tedaviyi olacak ve şifa bulacaklardır.

Diğer üniteler ise şunlardır:

Beyin Cerrahi,

Diyet Polikliniği,

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon,

Çocuk Hastalıkları,

Enfeksiyon Hastalıkları,

Üroloji,

Nöroloji,

Kadın Hastalıkları ve Doğum,

Tüm Laboratuvar tetkikleri,

Göz – Diş – Dahiliye – Ortopedi,

MR – Tomografi – Mamografi,

Röntgen – Kemik Dansitometre.

YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİ

Genel Yoğun Bakım Ünitesi,

Genel Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi,

Yenidoğan Doğum Bakım Ünitesi,

İlgili bu branşlarda Prof. Doktorlar Uzman Doktorlar ve deneyimli sağlık personeli görev yapıyor. Telefonları 444 10 81. SGK ve özel sigortalarla anlaşmalıdır.        

(www.internationalsoke.com.tr.)‘den her saat ulaşabilirsiniz.

YÖNETİCİLERİN MESAJLARI;

Metin Yavuz: (Yönetim Kurulu Üyesi) Biz bu hastaneyi halkımız için yaptık. Herkes, bu şifa yurdundan yararlansın istiyoruz. Böyle bir hastanenin Söke’de olması Söke Devlet Hastenesi’nin yükünü azaltacağı gibi; hastalarımızın Aydın ve İzmir’e taşınmalarını da öneleyecektir, diyor.

CengizBayer: (Hastane Müdürü) Hastanemiz Ege Bölgesi’nin en büyük hastanelerinden biri olup Türkiyedeki 500 özel hastaneden 50. sıradadır. Bölgedeki bir çok kamu hastanesinden daha büyüktür. Hastanemizdeki mevcut üniteler, sağlık bakanlığının ruhsatına sahip, ilkelerine uygundur. Her ünitemiz modern araç, gereç, cihaz ve makinelerle donatılmıştır. Gelen hastalarımız, bu cihaz ve makineler yardımı ile hayata dönerler. Her ünite de bu hayata döndürme cihaz ve makineleri mevcuttur. Hastanemizde 17 uzman hekim, 160 personel görev yapıyor.

Dr. Turgut Atik: (Yönetim Kurulu Başkanı) Avrupa standartlarında kurulan hastanemizde 1 Ocak 2013 tarihiden itibaren devlet hastanelerinde olduğu gibi fark almadan hizmet vereceğiz. İleride uygun fiyatlarla Chek-Up kampanyası başlatacağız. Ben 1985 yılında Söke’ye geldim. Diş doktoru olarak kazandıklarımı yine Söke’ye yatırarak, bu güzel ve faydalı eseri Söke halkına kazandırmaya çalıştım. Mutlu ve bahtiyarım ki Sökeli halkıma yardım ediyorum. Bu eser, bizler kurduk, Sökeliler olarak  sizlerin yaşatmanızı diliyorum. Hayırlı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar