Hedef belediye ama...

 

Adalet ve Kalkınma Partisi Söke İlçe Başkanı Ali Murteza Güzelyağdöken ve Yönetim Kurulu, dün sabah kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyerek, seçimlerin ardından bir kez daha seçmenlere teşekkür ederken, ilçe yönetimince yapılan görev dağılımı da kamuoyuna açıklandı.                                         

 

Başkan Güzelyağdöken, genel seçimlerden AKP’nin ikinci parti olarak çıkmasından mutluluk duyduklarını belirtirken, şimdi hedeflerinin 2009 Mart’ında yapılacak yerel seçimlerinden birinci parti olarak çıkmak olduğunu söyleyince başta gazetemiz sahibi Durmuş Tuna olmak üzere, biz basın mensupları Belediye Başkan Adayınız kim diye ısrarla sorduk. Başkan Ali Bey, “Biz ilçe yönetiminde onbeş kişiyiz, onbeşimizde adayız” diye espiriyle cevap verdi. Ancak niyetlerinin ciddi olduğu da bir gerçek.

 

Bir yandan Söke’de birinci parti çıkan MHP’nin de sessiz, sedasız bir şekilde yerel seçimlere hazırlanırken, diğer yandan AKP’nin de yerel yönetimi hedeflemesi daha bugünden 2009 yerel seçimlerinin çekişmeli geçeceğini gösterirken, şu andaki Belediye Başkanımız Necdet Özekmekçi’den ve Cumhuriyet Halk Partisi Söke İlçe Teşkilatı’ndan ses-seda çıkmıyor.

 

Başkan Özekmekçi, Sulama Birliği çalışmalarından fırsat buldukça Belediye işlerini de takip ediyor. Seçim öncesi ne vaad ettiyse projeleri de, tek tek hayata geçiyor, ancak bunlar yeteri kadar anlatılamıyor, kullanılamıyor, propogandası, tanıtımı yapılamıyor.

 

Geçenlerde CHP’ye oy veren bir arkadaşla konuşuyorduk, ben bir inek bir kova süt veriyor “muuu” diye bağırıyor, tavuk bir yumurta veriyor, dokuz mahallede duymayan kalmıyor. Sizler niye hizmetlerinizi anlatamıyor, tanıtamıyorsunuz deyince Başkan Özekmekçi’nin bu gibi konuları önemsemediğini belirtti. Bence en önemsenmesi gereken konu yapılan hizmetlerin bilinçli ve programlı bir şekilde tanıtımı, seçim öncesi vaad edilen işlerin hayata geçtiğini anlatmak ilk iş olmak. Örneğin modern Çarşamba Pazarı, Bedesten, Hayal Kahramanları Parkı, asfalt ve parke taş şantiyeleri anlatılmalı, yeni içme suyu hattı bağlantılarıyla eskiden yüzde kırkları bulan içmesuyu kaybının yüzde bir-ikilere düştüğü vurgulanmalı. Asfalt yapılan, parke döşenen sokak miktarları metre metre açıklanmalı, yeni dönem için daha bugünden önemli toplumun kabul edeceği projeler üretilerek, mesela hedefimiz Söke’ye yeni santral garaj, hedefimiz Söke’ye modern bir mezbaha, hedefimiz tüm çalışan anneler için ücretsiz modern bir kreş, hedefimiz modern bir Belediye Binası gibi...

 

Siyasi stratejiyi uzmanları Söke’ye davet edilerek toplumun yerel yönetimden ne beklediği tespit edilebilir ve buna göre projeler üretilebilir.

 

Yoksa birşeyler yapılmazsa, yeni projeler üretilemezse önümüzdeki yerel seçimlerde hem Söke CHP hem de Başkan Necdet Özekmekçi kaybeder kainlik olmaz.

 

AKP’den Kemal Karakaş mı, Ali Güzelyağdöken mi, Namık Yıldırım mı, Mehmet Uyguntüzel mi çıkar, MHP’den Yusuf Keremit mi, Mehmet Zararsız mı çıkar, ANAP’la birleşecek Demokrat Parti’den Saadet Yavuz mu çıkar bilemem ama bu gidişle yerel seçimlerde Belediye Yönetiminin değişeceği kesin gibi görülüyor, benden daha bugünden söylemesi...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar