Hem söyledik, hem yazdık

 

Gazetelerde yazİlarİmİn  yayİnlandİğİ günden beri hep yazdİm. Gezdiğim, oturup bir bardak çayİnİ içtiğim dostlarİmİn yanİnda da hep söyledim. Bizler, nalİncİ keseri gibi bir şeyleri tekrar tekrar edersek, istemediğimiz işler hemen başİmİza gelir.                                                          

Medya, hemen hemen bir yİli aşkİn, Çankaya meselesini konuştu, yazdİ. Şimdi de Ankara’da miting düzenleniyor. Yine Çankaya için.

Cemaat ne derse desin, imam bildiğini okuyacaktİr. Bu imamİ kim seçti. Cemaat. Peki şimdi imam niye istemiyor. İmam seçilirken iyi idi de, baş imam olacağİ zaman mİ kötü oldu?

Eski bir siyasinin dediği gibi; ”Yollar yürümekle aşİnmaz”.

Bende diyorum ki; Söyleye, söyleye ağİz aşİnmaz. Söyledikçe de her şey olacağİna varİr.

Seçilecek Cumhurbaşkanİnİn, AKP’nin tarafİnİ tutacağİ gazetelerin baş köşelerinde bazen açİk açİk, bazen de gizli olarak söylense de, bu güne kadar hangi Cumhurbşkanİ taraf tutmamİş ki. Tarafsİz hiç bir insan olamayacağİnİ sağİr sultanlar bile duyar.,

Daha dünlerde, Cumhurbaşkanİ tarafİndan affedilen PKK’lİlar, yeni bir operasyonla örgüt sorumlusu olarak yakalanmadİlar mİ? Onun için illa da Cumhurbaşkanİ taraflİ mİ olmuştur. Taraflİ olmak illa da muhalefet tarafİnda mİ olmayİ gerektiriyor. Tarihimiz tarafsİz olamayan Cumhurbaşkanlarİ ile dolu değil mi? İste, emekli olacak sayİn Cumhurbaşkanİmİz da, daha şimdiden bazİ sol partilere çağİrİlmaktadİr. Hatta bazİ köşelerden “Şimdiden partini kur” mesajlarİ gönderiliyor.Demek ki hiç kimse, ne olursa olsun tarafsİz olamaz. Muhakkak taraf olduğu bir kesim vardİr.

Sayİn Cumhurbaşkanİnİn son konuşmasİnda  inkİlâplar yerine “DEVRİMLER” kelimesini koyarak, bir yere taraf olduğunu da göstermiyor mu? Bakİn konuşmasİ aynen şöyle;

"Oysa bu odaklarİn bilmesi gereken üç önemli gerçek vardİr: Birincisi, ister ’İlİmlİ’, ister ’köktenci’ olsun, din devleti ile demokrasinin yan yana getirilmesi, tarihe ve bilime ters düşen bir yaklaşİmdİr. İkincisi, İlİmlİ İslâm’İn çok kİsa sürede radikal İslam’a dönüşmesi kaçİnİlmazdİr. Üçüncüsü de Türkiye Devleti, rejim seçimini, Cumhuriyet’in kuruluşuyla birlikte 84 yİl önce yapmİştİr. Bu rejim, Atatürk ilke ve devrimleri ile Atatürk ulusçuluğuna bağlİ, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti temelinde biçimlenen aydİnlanmacİ ve çağdaş bir rejimdir." 

 

OPERASYON

Kuzey İrak’ta bir operasyonu, TSK yapar mİ? Yapar.Başarİlİ olur mu? Olur.

Türkiye’ye zararİ olur mu? Her zamanki gibi olur ve Türkiye’nin menfaatine yapİldİğİ için bu millet zararİ sinesine çeker. Evladİnİ da seve seve operasyona gönderir.

Ama…

Açİk açİk, ben geliyorum diyerek operasyon yapİlmasİ, karşİdakilere “kaçİn” mesajİ verilmesi anlamİna gelmez mi? Onun için bu çİğİrtkanlİk niye? Bu bir savaş hali değil ki. Önce devlete aklİnİ başİna devşir bak geliyorum denilsin. Önceden haber verilerek yapİlacak devlet politikalarİ bellidir. Medyanİn yatİp kalkİp, bunu konuşmasİ yerinde bile değil. Operasyonlarİ konuşacak makamlarİmİz var evvel Allah. Bizlerin, doğduğumuzda verdiğimiz yetkiyi kullanmasİnİ, onlar daha iyi bilirler.

Medyalarda yaygara kopartmaya, fikir yürütmeye ihtiyacİ yoktur o mevkilerin. Herkes görevini iyi bilir.Sonra Kuzey İrak’a yapİlacak operasyonun amacİnİn dünyaya iyi tanİtİlmasİ gerekir.

İrak çöktü, Afganistan çöktü. Suriye susturuldu. Filistin bitirildi. Sİra İran’da. Sonrasİ da Türkiye. Bunun için kargalarİn eline koz verilmemelidir. Dünya, Türkiye’yi barİş ülkesi olarak tanİmaya devam etmelidir. 

ANKARA MİTİNGİ 

“Mitinge katİlan hemen herkes elinde bir Türk bayrağİ taşİrken bazİ pankartlar dikkat çekti. "Yaşasİn Demokratik Laik Sosyal Hukuk Devleti", "1920 Ruhu Yolumuzu Aydİnlatİyor", "Tehlikenin Farkİndayİz Buradayİz", "Demokrasi Gericiliğe Hoşgörü Değildir", "İnançlara Saygİlİyİz İrticaya Hayİr" pankartlarİnİn açİldİğİ alanda, ses araçlarİndan 10. Yİl Marşİ ve Ankara Marşİ ile Memleketim şarkİsİ çalİnİyor. 

Mitingde yüzlerce metre uzunluğunda bir Türk bayrağİ da açİldİ. Bir ucu Hipordom'da olan bayrağİn bir ucu da miting alanİna ulaşİyor. Birçok ilden katİlİmİn gözlendiği mitingde CHP Kadİn ve Gençlik kollarİ tarafİndan Halk Göreve yazİlİ siyah pankart açİldİ.

CHP Genel Başkanİ Deniz Baykal sabah erken saatlerde başlayan Cumhuriyet mitingine torunu Mehmet ile katİlacak.  

Cumhuriyet mitingi sabah erken saatlerde başladİ. Katİlİmcİlar, Tandoğan Meydanİ'nİ tamamen doldurdu. Ana muhalefet lideri Baykal'İn torunuyla katİlacağİ mitingde vatandaşlar, pek çok sanatçİya da ilgi gösterdi. Mitinge katİlan sanatçİlar arasİnda Edip Akbayram, Tolga Çandar, Sümer Ezgü ve çok sayİda tiyatrocu yer aldİ.”

Sabah gazetesinin son dakika haberi böyleydi. Kimler katİlmİştİ mitinge. CHP kadİn Kollarİ, CHP Gençlik Kollarİ. CHP ve DSP yetkilileri. En önde onlar. Ve ellerindeki pankartta “Halk göreve” yazİlİ.

Kusura bakmayİn sayİn partililer. 2002 yİlİnda kardeş partilerinizle birleşerek büyüseydiniz, bu görevi halktan o zaman isteseydiniz, daha inandİrİcİ olurdunuz. Öyle değil mi? Bakİn, sizleri bu güne kadar destekleyen sendika ve sivil toplum örgütleriniz bile katİlmadİ. Tam zamanİ iken, miting alanİnda birleşme kararİ alİn da vatandaşİ inandİrİn. Siz de kurtulun, memleket de kurtulsun.  

Önceki ve Sonraki Yazılar