İNSAN OLMAK

 

 

15 gündür İsrail, Filistin’in Gazze yerleşim yerlerine çok gelişmiş veya deneme aşamasındaki silahlarıyla ve tüm güçüyle saldırıyor.

Sanki geçmişte yaşananların öfkesini alırmışcasına.

Sanki geçmişte İspanya’da, Almanyada var olma mücadelesinin acı dramını Gazze’de yaşayanların ataları yapmış gibi öfke kusuyor.

Kan ve barut kokusu arasında savaşın en acımasızı yaşanıyor. Kollar, bacaklar kopuyor. Çocuklar ölüyor. Binlerce insan evsiz barksız kaldı. Aç bilaç yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

2009 yılına nasıl girdiniz? Sorusunu sorduğumuzda, tüm dünya ve duyarlı insanlar İsrail’in bu yaptığı katliamları anımsayacaktır.

İsrail bu gün tüm dünyaya meydan okurken, bütün gelişmiş ülkeler ve Birleşmiş Milletler güvenlik konseyi bir yaptırım uygulayamıyor.

Acaba neden?

Özellikle ülkemiz yönetenler, gelişmekte olan ülkeler kategorisinde olmasına karşın ayrıca müslüman bir ülkesi olmasına rağmen sadece televizyonların karşısına çıkıp atıp sıkılamakla gerekeni yapmış mı oluyor?

Milletvekillerinin ülkeler arası işbirliği komisyonlarından çekilmiş olması ne kadar  etkili olmaktadır ?

İsrail bu tepkilerden dolayı geri adım mı atıyor?

Böyle bir şey yok.

Geçmişte başka ülkelerin aldıkları bazı kararlardan dolayı bir takım yaptırımlar uygulandı. Bu yaptırımlara halkta katıldı. Bu ülkelere karşı toplumsal muhalefet gelişti. Toplum o ülkenin Türkiye’ye pazarladığı ürünleri almayarak gereken dersi verdi.

Emperyalistlerle işbirliği halinde olan bu ülkenin ürünlerini almayarak tepki gösterilmesinin acaba etkisi olmaz mı ?

Bilinmelidir ki bugün ülkemizin ana girdilerinden biri olan tohum çeşitleri nereden gelmektedir? Tohum yasasını çıkararak ülkemizi tohumculuk bakımından dışa bağımlı hale getirenler, ikili anlaşmalarla bağlayanlar, bağımsız davranmaları mümkün değildir.

Bu cesareti gösteremezler. O nedenle sadece atıp sıkılamakla olayı geçiştirmek zorundadırlar.

Güya kendini Müslüman ülkelerden sayan bunun için örgütler kuranlar, olayı sadece tüm insanlık alemi gibi seyretmektedirler. Yine petro-dolar zengini bu ülkeler petrol piyasası düşünce karlarından zarar etmemek için derhal kısıntıya giderek fiyatların düşmesini önlemeye çalışmaktadır. Böyle bir davranış içine giremezler mi ?

Yapamazlar.

Emperyalistlerle işbirliği halinde iktidarlarını sürdüren ülkeler, bu yok edilmeye karşı hiçbir şey yapmamaktadırlar.

Geçmişte de yaşandı. Emperyalistlerin talepleri ne ise onları yerine getirdiler. Hak, hukuk, yaşama hakkı gibi talepleri yok farzettiler. Bu günde Gazze’de yaşananları seyrediyorlar.

Bilinmelidir ki petro-dolarlarla gününü gün eden gelirlerini halkı için değil, kendisi için harcayan bu ülkelerden bir yarar görmeyeceklerdir.

Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet ve oluşan laik toplum yapısı, Gazze’de olanlara karşı duyarsız kalmayıp, orada yaşanan insanlık dramına karşı alanlarda tepki gösteriyorsa, bu insan olmanın gereğidir.

Bugün için tüm toplumsal tepkilere karşın, İsrail bunlara kulak tıkayacaktır. Gazze’deki insanları ya yok edecektir. Ya da zaman içersinde o toprakları kendi topraklarına katmak için yayılmacı emellerini gerçekleştirecektir.

Bu gün ülkemizde, İsrail’in pek çok ürünü piyasalarda, çoğu da kullanılan ürünlerdir. Araştırmak siz okuyanlara düşmektedir. Bunların 168 çeşit kadar olduğu üzerine bilgiler bulunmakta. Kullanmak için aldığımız ürünlere ödediğimiz paralar, Gazze’deki insanların üzerine bomba olarak düşmektedir.

Çocuklar ölmekte yada yetim kalmaktadır.

İsrail’in anladığı dil budur. 

Saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar