İYİ Partili Karakaş, Türkiye’de KYK yurtlarının tablosunu aktardı

İYİ Partili Karakaş, Türkiye’de KYK yurtlarının tablosunu aktardı

İYİ Parti Aydın Milletvekili Karakaş’ın yurtlardaki sorunların araştırılması için verdiği önerge AKP ve MHP tarafından reddedildi

İYİ Parti Aydın Milletvekili Karakaş’ın yurtlardaki sorunların araştırılması için verdiği önerge AKP ve MHP tarafından reddedildi

Araştırtmadılar!

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, KYK yurtları hakkında Meclis araştırma önergesi verdi. TBMM Genel Kurulu’nda önerge üzerine konuşan Karakaş, “Türkiye’de KYK yurtlarının tablosu şudur: Asansörlerde denetimsizlik, kahvaltıda açlık, odalarda fare, ulaşımda kuyruk!” dedi.

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Aydın’da KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda meydana gelen asansör faciasında ihmalkarlık olduğunu söyledi. Karakaş, KYK yurtlarında asansör kontrol, muayene ve bakımlarında ihmal yaşanıp yaşanmadığı yönündeki iddiaların acil olarak araştırılması, KYK yurtlarındaki asansörlerin denetlenmesi için Meclis araştırma önergesi verdi.

Liyakatsiz kadrolar nedeniyle öğrencilerin güçlükle yer buldukları KYK yurtlarında artık can güvenliği sorunu da yaşamaya başladığını belirten Karakaş, “Ülkemizin gençleri hayatlarının en keyifli geçmesi gereken yaşlarında, barınma krizi, açlık tehlikesi ve gelecek kaygısıyla cebelleşip duruyor. Yıllardır barınma sorunu ile karşı karşıya kalan öğrencilerimiz, liyakatsiz kadrolar nedeniyle, güçlükle yer buldukları KYK yurtlarında artık can güvenliği sorunu da yaşamaya başladılar” dedi.

Karakaş, Aydın’daki kazadan hemen sonra Sinop’ta; Seyyid İbrahim Bilal KYK Yurdu’nda öğrencilerin yaptığı eylemde yurt müdürünün, “Korkuyorsan, çakılacağını düşünüyorsan binme o zaman asansöre” dediğini anımsattı. Karakaş, şunları söyledi:

“Bu yurt müdürünün çıkan haberler sonrasında açığa alındığı kamuoyu ile paylaşıldı. İl Spor Müdürlüğü’nün sitesinde bu KYK Yurdu’nda başka bir eğitimcimiz müdür vekili olarak gözüküyor. Buraya kadar itiraz ettiğimiz hiçbir nokta yok. Ama ne hikmetse açığa alındığı ifade edilen Gökhan Kayaçal hâlâ ‘Yurt Hizmetleri Müdürü’ olarak gözükmekte ve 10 Kasım törenlerine protokol olarak katılıyor. Bu nasıl açığa almadır, çıkıp biri bize bunu açıklasın! Yaptığınız açığa alma işlemi, kamuoyundaki tepkiler bitene kadar, göstermelik midir? Müdür, evlatlarımızın canını hiçe sayan açıklamaları unutulunca, gündemden düşünce hiçbir şey olamamış gibi hemen görevine iade mi edildi? Yoksa hiç mi açığa alınmadı?”

Evlatlarımızın göz göre göre ihmalkârlık yüzünden can verdiğini söyleyen Karakaş, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bütün ümidini bağladığı, ülkemizin geleceği gençlerimiz sizin bu liyakatsiz kadrolarınızın elinde ya canından oluyor ya da kurtlu yemeğe, kuru ekmeğe mahkûm ediliyorlar. Bunlar bizim gençlerimizdir; yazıktır, günahtır. KYK yurtlarında asansör bakımlarında ihmal yaşandığı yönündeki iddiaların araştırılması için İYİ Parti olarak verdiğimiz önergeye sizlerin hepinizden ‘Kabul’ oyu yönünde oy vermenizi istiyorum. Hepimizin evladı var, hepimizin evlatları o yurtlarda olabilir” diye konuştu. Ancak Karakaş’ın önergesi AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.