ABDULLAH ZİYA KABAK

ABDULLAH ZİYA KABAK

KAYIP ŞEHİR SÖKE (3)

Söke de ilk defa delegesiz milletvekili aday adayı tespiti yapıldı. Hem de ATATÜR’ün partisi CHP tarafından. Bu olayı Söke halkı, pürdikkat izlemeye başladı. Bu ön seçimde, ne para ne de sumen altı pazarlık söz konusu idi. Bunu iyi bilen Söke halkı, bu sefer şeytanın ayağı kırılacak diye seviniyordu. Ne var ki, Söke’nin geleceği ile oynayan bazı sosyal demokratlar, kendi adaylarını beğenmeyip, renkli afişlere bakarak, başka yörenin adaylarına oy verdiler. Bu zihniyet, yıllardan beri Söke’ye nedenli önem verdiğini bu ön seçimde de kanıtlamış oldular. 

Oysa Söke’nin gönlü istiyordu ki, CHP’li demokrat tüm üyeler, eksiksiz sandık başına giderek, (birbirlerini sevmeseler bile) tercihlerini Sökeli iki aday üzerine kullanıp, diğer tercihlerini de diğer ünsüz kişilere verse ydiler, işte o zaman, Sevim hanım ile Erkan Polat,  sıralamada yerlerini alacaklardı ama demokratlar oy vermediler.

 Öte yandan, Söke’nin umutları MHP ile AKP’ye kaldı. O partiler de Söke’yi unuturlarsa, demokrat inatlaşmaları neticesinde, dün olduğu gibi bugün de Söke kaybetmiş olacaktır.

SİT ALANI

Bir ilçeyi köy yapmak isterseniz eğer, kolay yolları vardır.

Sit alan içine almak.

Ege Bölgesi’nin birçok ilçesi, bu formül sayesinde yıllardır olduğu yerde saymaktadır. Bunlardan birisi, içinde yaşadığımız Söke ilçesidir. Bunlardan bazılarını örnek vermek gerekirse, her an birilerinin ölümü ile sonuçlanacak Kemalpaşa Mahallesindeki eski Rum evleridir. Restore yapılması imkânsız olanların yakılma ve yıkılma tehlikesi vardır. Birileri göçük altında kalıp ölürse, tek suçlusu belediye ve sit alanlarından sorumlu kişilerdir.

O evlerin yıkılıp temizlenmesi gerekmektedir, ama nedense yapılmıyor.

Çöplük ve viran şehir unvanını korumaktadır.

Şehrin göbeğinde varlığını sürdüren Göktepe Pasajı, yanlış anımsamıyorsam 1950 yılında, Osman İşlekel usta tarafından yapılmıştır. Tarihi hiçbir konumu olmadığı halde sit alanı kapsamına aldırılmış veyahut alınmıştır. Bu doğrudan doğruya Söke’ye yapılabilecek en büyük haksızlık ve kötülüktür. Söke’nin bu duşaktan kurtulması şarttır.

Söke’nin kabuk değiştirmesini isteyen herkes, mutlaka birlikte hareket etmelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar