Kimin malını kimden kıskanıyorlar?

Kimin malını kimden kıskanıyorlar?

 

İlçemizde yaklaşık bir yıldır bir kavga veriliyoruz ancak, bir türlü sonuca ulaşamadık.                             

 

Bildiğiniz gibi ilçemizde madde sayısı sayısı artınca önce bir dernek kurulmuş ve bu çocukların tedavilerine başlanmış daha sonra ilçemizdeki birçok sivil toplum kuruluşu Söke Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı öncülüğünde toplanarak İş-Kur eski binasının Gençlik Merkezi'ne dönüştürülmesi projeleri üretilmişti.

 

Bu projeler bir yıldır Aydın Milletvekillerinin tümüne, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na, İş-Kur Genel Müdürlüğü'ne iletilmişti.

 

Amaç, İş-Kur binasının Söke Kaymakamlığı Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı'na tahsis edilerek başta Söke Belediyesi ve diğer sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle ilçemize bir Gençlik Merkezi kazandırmak, burada gençlerimize çeşitli aktivasyon imkanı sağlayıp, madde bağımlılığından uzak tutup kontrollerini yapabilmekti. Bunun için bina İş-Kur'dan istendi. İş-Kur'un da Söke ilçe Emniyet Müdürlüğü'nün Sanayi Sitesi'nde boş duran eski karakolunda hizmet vermesi önerilmişti. Ancak İş-Kur Aydın il Müdürlüğü, Söke İş-Kur eski binasına aylık 1.800.00YTL kira miktarı belirledi.

 

Bir devlet kurumu olan İş-Kur, yine bir devlet kurumu olan Kaymakamlık  Sosyal Dayanışma Vakfı'ndan kira isteyecekti!..

 

Ben buna bir anlam veremedim, bu tür sorunlar ilçemizde ne ilk ne de son biliyorum. 2 No'lu Sağlık Ocağı'nın yarısı boş duruyor, yanındaki okul için boş kısımları dersliğe çevrilmesini istedik olmadı, Devlet Su İşleri'nin boş duran, çürümeye terk edilen eski yerini Söke Sulama Birliği'ne istedik yine bir sonuç yok!..

 

Birileri devletin malını yine devletin başka bir kuruluşundan sanki babasının tapulu malı gibi kıskanıyor. Ben bunu an-la-ya-mı-yo-rum. Anlayan varsa, bana da anlatmasını rica ediyorum...

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar