MEHMET ALİ OKLAY

MEHMET ALİ OKLAY

“Kongre”

 

AK Parti kongreyi 27 Ağustos’ta yapacak, MKYK’dan böyle bir karar çıktı. Çok manidar bir tarih. Siyaseti bir parça bilenler ne anlama geldiğini çok iyi anladılar sanıyorum. Seçim gecesi tabloyu gördüler, yönlerini bir gün sonra belirlediler. En azından bir yıl Sayın Abdullah Gül olmadan devam edecekler. 2015’e kadar durumu gözetleyecekler; duruma göre; ilerisi için gerek görülürse Abdullah Bey sisteme dahil edilecek. Tabi kendisi, kendine göre bir sistem kurmaz ise...

AK Parti sonuçları böyle okudu ve gereğini kendilerine göre uygulamaya koydular. Belli ki önceden hazırlanmış planlarından biriydi bu. Yani anlaşılan o ki, A planı sahneye konmakta. Gelecek günlerde bilhassa CHP’de hareketli günler yaşanacak gibi görünüyor. Malum Sayın Kılıçdaroğlu sorumluluğu alacağını beyan etmişti. Ancak ilk günkü söylemlerden anladığıma göre, bu konuda MHP seçmenine topu atacaklar gibi görünüyor. Aslında bu alınan % 38’in çoğunun CHP’lilerin oyları olduğunu, MHP’lilerin seçimlere yeteri kadar katılmadığını, bilhassa Orta Anadolu ve Karadeniz’de bir miktarda Sayın Erdoğan’ı tercih ettiklerini ortaya koymaya çalışıyorlar. MHP’liler de aynı şeylerin tersini CHP’lilere söylüyor. Örneğin Aydın İl Başkanlarının ilk günkü beyanatlarına bakabilirsiniz.

Sözün kısası; CHP ve MHP aday belirlerken uyguladıkları anti-demokratik yöntemi terk edip, hiç değilse bundan sonraki yol haritası için partilerinin yetkili organlarını toplayabilirler.

O zaman buyrun tıpış tıpış Kongreye!

Önceki ve Sonraki Yazılar