KRALLIKLAR=ARAP BİRLİĞİ

İleri demokrasimiz, Ortadoğuda Arap Ülkelerine örnek olarak gösteriliyormuş. Kim tarafından? AB ve ABD tarafından. Ama aynı AB, bizi kendi birliğine kabul etmemek için her türlü engeli önümüze çıkarıyor.

Beki neden? Örnek gösterilen demokrasimiz, emperyalist sömürüye çok açık olduğu için mi acaba?

İnsanları demokrasi, insan hakları söylemleri ile çok iyi kandırdıklarından mı?

Her 4 ya da 5 yılda bir insanların önüne sandık koy ve iktidarı belirle. Daha sonra her muhalif olanı, izle, dinle kaydet, yakala, tutukla... yargılama mı, gereksiz bir ayrıntı. Nasıl olsa dinleme var. Sizce mahkumiyete yeterli değil mi?

Hopa’da çevrelerine, doğaya sahip çıkanları eşkiya ilan et, düşünce üreten Prof.’ları terörist. Geçmişine bak insanların. Onlar zaten goministti de, yargısız infazları soruşturuyorum derken diğer yanda kendi yargısız infazları infaz et. Ve bunun adına da hukuk de demokrasi de. İnsan hak ve özgürlükleri konusunda mangalta kül bırakma, diğer yanda insan hakları mahkemesinde en çok dava bulunan demokrasi ol.

Hani derler ya 'bu ne biçim perhiz, bu ne biçim lahana turşusu'

İroni midir yoksa komiklik mi?

Kendi tarihi ile yüzleşemeyenler, başka ülkelere ne yapmaları gerektiğini zorlada olsa dikte ettirmeye çalışıyorlar. AKP iktidarında Sayın Başbakan batı ve Arap Birliği ile bir olmuş, Suriye’de Esad’ın gitmesi için uğraşıyorlar.

Emperyalist burjuva demokrasisi ile yönetilen AB ve ABD’nin taleplerini anlayabiliyoruz, onları tek derdi dünyada sömürülecek yeni ülkeler yaratmak. Peki Arap Birliğ ne ne oluyor? Sanki Arap Birliğini oluşturan ülkelerde demokrasi, insan hak ve özgürlükleri var da Suriye’de yok.

Arap Birliğini oluşturan ülkelere bakalım,

Irak-Suriye-Lübnan-Ürdün-Suudi Arabistan-Bahreyn-Katar-Birleşik Arap Emirlikleri-Umman-Yemen-Kuveyt-Mısır-Libya-Tunus-Fas-Moritanya-Sudan-Somali-Filistin-Cibuti-Komor’dur. Bu ülkelerin hiç birinde batı anlamında bir demokrasi olmadığı gibi insan hak ve özgürlükleri de yoktur.

Örneğin, Ürdün, Suudi Arabistan krallıkla yönetilmektedir. Bir kısmı emirliklerdir. Sudan yönetimi soykırımla suçlanmaktadır, Irak’ın, Libya’nın, Mısır’ın hali gündemdedir.

Yani şimdi Türkiye yönetimi hangi akla hizmet böyle bir Arap Birliği ile bir olarak Suriye’ye yaptırım kararı alıyor. Arap Birliğini oluşuran ülkelerin hiç birinde demokrasi ve insan hakları yokken, bu ülkeler nasıl Suriye’den demokrasi istiyorlar.

Ya da Suriye’deki baskıcı sisteme karşı çıkarken neden krallıklar, emirlikler görmezden gelinebiliniyor.

Demokrasi adı altında asıl hedef Suriye’yi yeniden Fransız mandası ya da ABD mandası yapmak olmasın?

Önceki ve Sonraki Yazılar