Kuşadası International Golf Özyer Grup neden susuyor?

Söke’nin yıllardır gündeminde olan kısaca golf tesisi dediğimiz Kuşadası International Golf-Özyer Grup bugünlerde ilgi odağı. Bu tesisisle ilgili basında çok yayınlar yapıldı. Bu yayınları ilk başlatan ben oldum. Daha sonra Ali Sarayköylü’nün yazı dizisini okuduk bu tesisle ilgili. Fakat siz ne yazarsanız yazın, ne söylerseniz söyleyin Kuşadası International Golf-Özyer Grup yetkililerinden ses çıkmıyor. Soyadını bilmediğim, Veysel isminde bir yetkili var ve Özyer Grup adına herşeyi o yürütüyor. Mülki amirlerle oturuyor, kalkıyor, kapalı kapılar ardında görüşüyor, teklifler sunuyor...
Ama biz bu kişiyi görmedik, konuşmadık ve tanımıyoruz da...
Kuşadası International Golf-Özyer Grup gibi bu yetkili de gizem dolu.
Neyse biz asıl konumuza gelelim. Özyer Grup ve yetkilisi Veysel ?????? her kimse istediği kadar gizem dolu olsunlar, eninde sonunda Söke basınının yanı Söke halkının karşısına çıkacaklar ve bana göre hesap verecekler. Açıklama yapacaklar, demiyorum çünkü bugüne kadar Söke basınından dolayısıyla Söke halkından köşe bucak kaçan bu insanlar bundan sonra ancak hesap verirler. 
Bir sürü suçlama ile karşı karşıya kalan insanlar neden çıkıp bir iki kelime açıklama yapmazlar? 
“Ey Söke basını, ey Söke halkı hakkımızda söylenenler, iddialar bizi rahatsız etti ve gerçekler bundan bundan ibarettir!” deme gereği duymazlar?
Haklarında çeşitle suçlamalar olan bu Özyer Grup için Söke Belediyesi bir de komisyon oluşturdu. Yanlış okumadınız komisyon oluşturuldu. Hem de araştırma komisyonu. İddiaları araştıran bu komisyonda CHP, AK Parti ve MHP’li Söke Belediye Meclisi Üyeleri bulunuyor. Dikkat ederseniz; Söke Belediye Meclisi’nde yer alan tüm partiler komisyonda yer almışlar. 
Buradaki ayrıntı çok önemli!
Söke’nin değerlerinin birileri tarafından, birilerinin cebine hortumlanması karşısında Söke’yi yönetenler birlikte hareket etme kararı almışlar. Ben bu komis yonun yaşama geçmesinde emeği olanları canı gönülden kutluyorum. Bu komisyonda yer alanları da kutluyorum. Mevzu Söke olunca ortak noktada birlikte hareket edilmesini görmek memnuniyet verici. 
Hem de siyaset gözetilmeksizin. 
Şimdi bu komisyon raporunu oluşturdu. Sanırım bu hafta yapılacak Söke Belediye Meclisi’nin gündemine de gelecek. Rapor da en önemli konu; Özyer Grup’un şebeke suyu için abone olurken takılan su sayacının akıbeti!!!
Evet; bu tesisis şebeke suyuna abone oluyor ve doğaldır ki, bir su sayacı takılıyor. Fakat 2-3 ay su şebekesini kullanan bu tesis nedendir bilinmez daha sonra aboneliğini iptal ediyor!!! Bir daha da su parası ödemiyor. Fakat su sayacı yasal yollardan nasıl takıldıysa yasal yollardan teslim edilmiyor veya teslim alınmıyor!!!
Bu tesis gerçekten 2-3 ay mı şebeke suyu kullandı??? Kaç ton su kullandı??? Su sayacını kim aldı??? Bu tesis 2-3 ay içerisinde su ihtiyacını nasıl karşıladı da şebeke suyu kullanma ihtiyacı duymadı??? 
Bir türlü anlamış değilim...
Bu arada bir diğer konuda ayrıntıda gizli...
Biliyorsunuz ki, herkes işyerleri ve evleri için çevre temizlik vergisi ödüyor. Bu vergi bizlere su abonesiyle ulaşıyor. Su faturalarımızda belirtilen bu vergiyi paşa paşa ödüyoruz. 
Peyi ya! bu Özyer Grup bu vergiyi ödemiş mi dersiniz???
Şebeke suyunu sadece 2-3 ay kullanan yani kısa bir süre su aboneliği olan bir tesis kendisine su faturası gönderilmezse neden böyle bir vergiyi ödesin ki...
Söke halkı; yıllardır Özyer Grup’tan çevre temizlik vergisi alınmamış olmasını elbette merak edecektir...
Kuşadası International Golf-Özyer Grup sessiz kalma saçmalığına artık bir son vermelidir. Kapalı kapılar ardında, Söke’deki yetkilileri Veysel ?????? bilmem nenin söylemleriyle bu iş yoluna girmez. Çıkacaklar adam gibi Söke halkına hesap verecekler... Veysel ???? bilmem ne geçenlede Söke Belediyesi eski yönetiminin başı konumundaki Necdet Özekmekçi’yi zan altında bırakmış. Gazeteci Erol Özhavutçu’ya “Eski yönetimin başı çıksın açıklasın, bu onları sorumluluğunda ve onları ilgilendirıyor” demiş. Gazeteci arkadaşım bunu bana söylerken yanımde Özekmekçiye çok yakın bir isim de vardı.
Ortalık fena karışacağa benziyor. Nitekim Kuşadası International Golf-Özyer Grup yetkilisinin birisini işaret etmesi aynı zamanda birşeylerin de itirafıdır???

Önceki ve Sonraki Yazılar