Mağdurum, mağdursun, mağdur AKP nereye kadar?

 

AKP'nin 2002 seçim beyannamesinde de aşağıdaki sözler vardı.. Bakalım hangileri gerçekleşti:                                  

-Başörtüsü meselesi namusumuzdur.

 

-YÖK'ü kaldıracağız

 

-Meslek Liselerinin katsayı problemi halledilecek,

 

-Milletvekili dokunulmazlığı kaldırılacak,

 

-İşsizlik halledilecek,

 

-Vergi adaleti sağlanacak,

 

-Yolsuzluklar halledilecek

 

Bu listeyi daha da uzatmak mümkün, peki bu vaatlerden kaç tanesi gerçekleşmiş. Hiç birisi

 

4,5 yılda verdiği sözleri tutmayan AKP nin Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan son üç ayda hangi sözleri söyledi hatırlıyor musunuz?

 

"On birinci cumhurbaşkanını Meclis seçecek,

 

Bir AK Partiliyi seçecek,

 

Erken seçim olmayacak

 

ve (erken seçim olduğunda da) milletin önüne iki sandık konulacak" gibi.

 

Peki bunlardan kaç tanesi gerçekleşti, yine hiç birisi.

 

Bildiğiniz gibi Ziya Paşa'nın bir sözü vardır "Ainesi iştir kişinin lâfa bakılmaz" diye ve seçim yaklaşırken "hiçbir şey yapamıyorum ben mağdurum" diyen AKP hükümet olduğu yıllarda neler yapmış bir bakalım

 

TCK da reform(!) yaptılar, 301. maddeyi getirdiler ve Hırant Dink’in ölümüne sebep oldu,

 

"Aslanlar Gibi Sattılar"

 

PETROL OFİSİ, TELEKOM, TÜPRAŞ, SEKA THY USAŞ, TDİ Trabzon Limanı, TDİ Dikili Limanı,  TDİ Kuşadası Limanı, İzmir Limanı, Sümer Holding, TEKEL, TÜGSAŞ,

 

Satamadıklarını yok ettiler (sahi hani zararlı şirketler satılıyordu ekonomi yükten kurtuluyordu):

 

Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü (Tasfiye Edildi), SSK Hastaneleri (Tasfiye Edildi), SSK Eczaneleri (Tasfiye Edildi),

 

Bitmedi, Hürriyet ten bir alıntı ile devam edelim:

 

"AKP iktidar olduğunda cari açık (Türkiye'ye gelen dövizle çıkan döviz arasındaki fark) 2002 Aralık ayında 1.5 milyar dolar. 2006 Aralık rakamı ise 3l.5 milyar dolar. Artış oranı yüzde 2 bin. Bu döviz açığı ırlıklı olarak sıcak para denilen (kara para dahil) emanet para ile karşılanıyor.

 

Dış ticaret açığı (ithalatla ihracat arasındaki fark) 2002 Aralık ayında 15 milyar dolar. 2006 Aralık ayında ise 53 milyar dolar. Artış oranı yüzde 241.

 

AKP iktidar olduğunda Türkiye'nin toplam borcu 222 milyar dolar. Bugün 400 milyar dolar. İç borçta artış yüzde 114, dış borçta artış yüzde 64.

 

AKP iktidar olduğunda kişi başına borç 3187 dolar. Bugün 5458 dolar. Doğan her çocuk bu miktar borçla doğuyor. Artış yüzde 71.

 

Özel sektörün dışarıya borcu 2002 Aralık ayında 44 milyar dolar. Bugün dışarıya borcu 126 milyar dolar. Artış yüzde 187.

 

Ailelerin bankalara borcu 2002 Aralık ayında 4.3 milyar YTL. 2007 Mayıs itibariyle bu rakam 24.4 milyar YTL. Artış oranı yüzde 467.

 

Tüketici kredilerinde 2002 Aralık ayı rakamı 2.3 milyar YTL. 2006 Aralık ayında 45.5 milyar YTL. Artış korkunç: Yüzde 1878. Halkımız borçla yaşar duruma getirildi. Ayrıca kredi kartı borçları toplamı 2002'de 4.3 milyar YTL. Geçen yıl 21.2 milyar YTL. Artış yüzde 393.

 

Yabancılara özel ayrıcalık: Temmuz 2006'da yabancıların devlet tahvili, Hazine bonosu ve borsa kazançlarının vergisi yüzde 15'ten sıfıra indirildi. Yabancılar vergi ödemiyor, Türkler bu gelirlere yüzde 10 vergi ödüyor.

 

Yabancı sermaye üretken ve ihracatçı olmayan sektörlere geldi. İş olanağı yaratmayan hazır tesisler yabancılara satıldı ve Türkiye bu parayla yönetildi. Bankalar, limanlar, havaalanları, Telekom, Petkim, araziler...

 

AKP iktidar olduğunda bankacılık sektöründeki yabancı payı yüzde 3. Bugün itibariyle yüzde 42. Artış oranı yüzde 1300. Cüzdanımız, evimiz, paramız, yabancıların denetimine girdi. Aynen borsamız gibi! Şu anda borsanın yüzde 7l'i yabancıların, sıcak paranın, kara paranın emrinde.

 

AKP iktidarı, rantiye kesimi ihya etti. Yabanc

Önceki ve Sonraki Yazılar