MEHMET KOYUNCU ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI

Geçmişte devletin üst kademelerinde görev yapan Mehmet Koyuncu, AK Parti Genel Merkezi’nce milletvekili aday adayı olmak için başvuru yaptı.
Mehmet Koyuncu’nun milletvekili adaylık başvurusunu, diğer adaylardan farklı olarak direk AK Parti Genel Merkezi’ne yaptı. İlçe Teşkilatı dururken neden Ankara’ya yöneldi? Nedeni çok açık. Mehmet Koyuncu, bugüne kadar hiçbir siyasi partinin üyesi olmamış, aktif siyaset yapmamış. Ankara’da devletin üst düzey yöneticilerinin de hazır bulunduğu düğüne davet edilen Mehmet Koyuncu’ya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı A.Kadir Aksu milletvekilliği aday adaylığı teklifinde bulunmuş. Koyuncu, “Bir değerlendireyim” demiş. Geçtiğimiz hafta yeniden Ankara’ya çağırmışlar; adaylığını ciddi ciddi görüşmüşler. Sonunda Koyuncu dün elektronik ortamda adaylık başvurusunu gerçekleştirdi.
İşin en ilginç tarafı, bütün bu olup bitenlerden AK Parti İlçe Teşkilatı’nın haberi yok. Gelişmeleri belki de gazetede çıkan haberlerden izliyor olabilirler.
Ama aday adaylarını tanımadıkları bir gerçek. Bildikleri tek gerçek, Mehmet Koyuncu’nun Tariş seçimlerinde Beliğ Azbazdar’ın karşısında seçim kaybetmesi. Seçim kaybettiğine göre güçlü bir aday değil. Güçlü olsaydı seçim kazanırdı.
Bir çok siyasinin kafasında yer etmiş yanlış bir algılama... Yaşamının büyük bir bölümünü Söke dışında geçiren bir bürokratı Söke’de kim tanır? Emekli olduktan sonra bebek olarak geldiği, serpilip delikanlılığını geçirdiği Sökesine gelip yerleşti.
Koyuncu, yaşamını şöyle anlatıyor: Amerika’da yaklaşık 12 bin dolar aylık alıyordum. Bu parayı bırakıp memleketime döndüm. Ve şimdi çiftçilik yapıyorum”
Bazı siyasiler ve gazeteci arkadaşlarımız, “Kim bu Mehmet Koyuncu?” diye soruyor. Oysa Koyuncu’nun kim olduğu haberi 8 Şubat tarihli gazetemizde vardı. Ama arkadaşlarımızın merakını gidermek için Mehmet Koyuncu’nun özgeçmişini bir kez daha veriyorum:
“Mehmet Koyuncu 1954 yılında Konya’da doğdu. İlköğrenimini Çeltikçi İlköğretim Okulu’nda, ortaöğrenimini Söke Lisesi’nde yaptı. 1971 yılında okulu dönem birincisi olarak bitirdi. 1975 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünü birinci olarak bitirdi. Çok genç yaşta İller Bankası’nda çalışmaya başladı. 24 yaşında Tarım Bakanlığı Mesyeb Genel Müdürlüğü Plan Proje Daire Başkanlığı’nda çalıştı. 1982 yılında ENKA’nın kuruluşunu gerçekleştirmek için Arabistan’a gitti. 5 yıl boyunca şirketin Genel Müdürlüğünü yaptı. 1987 yılında Türkiye’ye döndü ve Atilla Doğan İnşaat’ta Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Daha sonra Genel Koordinatör oldu. 1993 yılında yeniden kamu hizmetine dönüş yaptı. Aynı yılın başında Enerji İşleri Genel Müdür Yardımcılığı, altı ay sonra Genel Müdürlük görevine getirildi. Başbakan Tansu Çiller’in enerji ve tarım konusunda danışmanlığını yaptı. 1997’de ANAP-DSP-MHP Koalisyon Hükümeti döneminde görevinden alındı. Bir süre sonra ABD’den yapılan iş teklifi üzerine 2000 yılında GVA Şirketi’nde Genel Müdürlük görevine getirildi. New Jersey’de 4 yıl kaldı. Eşinin ve oğlunun sağlık durumu nedeniyle Türkiye’ye döndü, emekli oldu ve Söke’ye yerleşti.
Görüldüğü gibi Mehmet Koyuncu gerek bürokrasi, gerekse özel sektörde üst düzey yöneticilik yapmış, Ankara’da yakinen tanınan bir bürokrattır. Emekli olduktan sonra bile Tansu Çiller ile hiç irtibatını kesmemiştir. Bir ayı geçkin bir süredir yakından tanıma fırsatını elde ettiğim Mehmet Koyuncu, çalışkan, yapamayacağı şeyi, ‘yaparım’ diye bol keseden atmayan, Söke’de bir kadrolaşma hareketinin gerçekleşmesi için çalışma yapılmasını öneren, prensip sahibi, bilgili, kültürlü ve kendi dalında uzman olan bir insandır. Ancak bugüne kadar hiç siyasi denemesi olmamıştır. Bu eksikliğini geçmiş deneyimleri sayesinde kısa sürede telafi edeceğine inanıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar