MİLLETVEKİLLERİNDEN PARTİLİLERİNE BÜYÜK YANLIŞ...

AKP'nin 7'nci olağan kongresinde yaşanan ayak oyunu, oy kullanmayı bekleyen yüzlerce delegeyi ve iki liste arasındaki çekişmenin sandığa nasıl yansıyacağını görmeyi uman partilileri ters köşe yaptı.

 
Söke siyasetinin de basın mensuplarının da iki gündür en önemli günündem maddesi AKP kongresi.
Cumartesi gününden beri kongreyi konuşuyor, sergilenen ayak oyununu yazıyoruz. AKP'nin kendi partililerine bile saygısının olmadığı görüldü ve parti içi demokrasi tek kelimeyle katledildi. AKP'nin demokrasi anlayışının da laftan ibaret olduğu böylece tescillenmiş oldu. 
 
Kongrenin 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümüne denk getirilmiş olması tam bir komediydi.
Yaşanan ayak oyunundan Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgisi olmadığını sanmıyorum. AKP Genel Merkezinin onayıyla rezalete imza atılmış oldu.
 
Neden komedi ve rezalet benzetmesinde bulunduğumu kısaca anlatayım. 
Partilerine hitaben konuşma yapan Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya ve Aydın Milletvekilleri, 80 darbesinin Türkiye'ye verdiği zararları anlata anlata bitiremediler. 15 Temmuz Hain Kalkışmasına imza atanları yerden yere vurdular. Hem kendilerinin hem de AKP'nin demokrasi anlayışından örnekler verdiler. Onca konuşmadan sonra da Muharrem Pınar ve arkadaşlarını seçime sokmayarak darbe yaptılar. Milletvekilleri gerçekleştirecekleri demokrasi darbesinin hazırlığı içerisindelermiş ve prova yapıyorlarmış. 
 
Bir önceki İlçe Başkanı Namık Yıldırım istifa ettirilmek suretiyle ve de atamayla koluğa uturtulan İlçe Başkanı Sibel Menderes'in karşısında yine atama listeden yönetim kurulu üyesi yani mesai arkadaşı Muharrem Pınar vardı.
Eski belediye başkanlarının, ilçe başkanlarının ve yöneticilik yapmış önemli isimlerin desteğini alarak yola çıkan Pınar, delege gücünü elinde bulunduruyordu ve çok avantajlıydı. Pınar 'ın seçimi alacağına kesin gözüyle bakılıyodu ve merak edilen kaç oy fark atacağıydı. Yaklaşık 400 delegenin 300'ünün oyunu alacağı siyasi kulislerde konuşuluyordu. İki liste arasında gözle görülen fark darbenin fitilini ateşleyen etken oldu. Vekil Yavuz'un desteklediği Menderes'in kaybedeceği hatta hezimete uğrayacağı korkusu, kendi partililerine yanlış yapmalarına neden oldu.
 
Vekil Yavuz tarafından atanan AKP Söke İlçe Başkanı Sibel Menderes'in, cumartesi günü gerçekleşen kongrede seçimi kazanarak asaletini almasını bekleyen destekçileri bile şoke oldular.
Partililerin ortak görüşü, Sibel Mendere'in atama başkanlıktan yine kurtulamadı yönünde. 
Daha önce bir kişi tarafından atanmıştı şimdi ise; 4 milletvekilinin elbirliğiyle atanmış olduğu yönünde yorumlar yapılıyor. 
Parti tabanı yaşananlar nedeniyle çok tepkili ve "partili arkadaşının karşısına çıkmaya cesareti olmayanın Söke'ye de faydası olmaz" diyorlar. 
 
Muharrem Pınar'ın asil ve yedek listesinde bir isim eksik, bir isim fazla yazıldığı tespit edildi ve hatanın acilen düzeltilmesi istendi.
Bu durumun parti tüzüğüne aykırı olduğu belirtildi.
Hepsine eyvallah!
Yanlış varsa düzeltilmeli.
Eksiklik ve fazlalığın giderimesi için 5 dakika gibi çok kısa bir süre verilmesi ne demeli?
Hatanın matbaada düzeltilip, yeni listenin Divan Başkanlığına teslim edilmesinin 5 dakika gibi kısa bir sürede mümkün olamayacağı zaten biliniyordu. Pınar ve arkadaşları tarafından 20 dakika süre istendiyse de bu talepleri Koordinatör Vekil Kaya tarafından kabul görmedi. 9 dakika gibi kısa bir sürede hata giderildi ve yeni liste hazırlandı ama amaçları üzüm yemek olmayanlar bağcıyı dövmeyi tercih ettiler.
 
Asil ve yedek adayları gösterir isim listesinin bir eksik veya bir fazla olması Pınar'ı aday yapmama plânının parçası olduğu pazar günü resmen anlaşıldı.
Çünkü Bodrum AKP Kongresinde de Söke'deki benzer durum yaşandı. Genel Merkezin işaret ettiği aday lehine kumpas devreye sokuldu. Seçime katılmak isteyen diğer partilinin asil ve yedek aday listesinde bir eksilik ve bir fazlalık görüldü. 
 
Pınar ve arkadaşları kongre sonrasında yaptıkları basın toplantısıyla sorularımızı yanıtladılar.
Asil ve yedek listede yer alacak kişi sayısını bizzat AKP İl Başkanı Ömer Özmen'in kendisinin bildirdiğini açıkladılar.
Bodrum'da asil ve yedek listede yer alacak kişi sayısını bildiren kim dersiniz?
 
Aydın Milletvekili aynı zamanda da Osmaniye Koordinatörü Metin Yavuz ile Osmaniye Milletvekili aynı zamanda da Aydın Koordinatörü İsmail Kaya çaldı ve oynadı.
Aydın Koordinatörü Vekil Kaya'nın kulağına, Osmaniye Koordinatörü Vekil Yavuz tarafından günler öncesinden Pınar'ın seçimi kazanacak güçte olduğu fısıldanmış olsa gerek. Nitekim günler öncesinden tertiplenen çirkin tezgahı uygulamakta problem görmediler. Aslında bindikleri ağacın dalını kesmiş oldular. 
 
"Bunun yarını da var, Milletvekili seçimleri de var cancağızım!" diyorlar...
En başta da "Yavuz ve Savaş haksızlık yaptıkları kendi partililerinden ne yüzle destek isteyecekler?" sorusu cevap arıyor.
"Belediye Başkanlığı seçimleri var Metin Bey" diyorlar...
Söke Belediye Başkanlığı için kardeşini hazırladığını biliyorlar ve yanlış yaptığı partililerinden canla başla çalışmalarını isteyebilecek mi? çok merak ediyorlar!
 
Partililerin tepkileri kongre bitiminde başladı.
Yavuz'a ağır eleştiriler de bulundular. 
Bir partilisinin Yavuz'a sarfettiği sözler sonrasında arkasına bakmadan kaçması Maraton TV kamerasına yansıdı. 
"Belediye başkanı olmanız için gece gündüz çalıştım. Milletvekili seçilmeniz için de nasıl çalıştığıma bizzat şahitsiniz. Bu yaklaşımınız yakışmadı Vekilim" şeklindeki isyan aslında yüzlerce delegenin ve de parti tabanının ortak tepkisiydi. 
 
Bugün alicengiz ayak oyunuyla kazandığını sananlar aslında kaybedenler ve yansımalarını zaman gösterecek. 

Önceki ve Sonraki Yazılar