Minik Bilim Kahramanlarından Büyük Çözümler

Minik Bilim Kahramanlarından Büyük Çözümler

Dünyanın en yaygın bilim programlarından biri olan, Türkiye’de “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” ismiyle gerçekleştirilen FIRST® LEGO® League Explore programının 9. Sezon Festivalleri başladı.

Dünyanın en yaygın bilim programlarından biri olan, Türkiye’de “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” ismiyle gerçekleştirilen FIRST® LEGO® League Explore programının 9. Sezon Festivalleri başladı.

2022-2023 sezon teması “SUPERPOWERED: Enerjinin Yolculuğu” olan programda Özel Söke Bahçeşehir İlkokulu’ndan JR POWERED takımı öğrencileri, enerjinin üretilmesi, depolanması, dağıtılması ve tüketilmesine yönelik yeni bilgiler keşfettiler ve sürdürülebilir enerji kaynaklarının kullanımı üzerine projeler, fikirler ürettiler ve festival günü “Kaşifler Bir Arada” ödülünün sahibi oldular.

Çocukların günlük hayatta karşılarına çıkabilecek sorunlara karşı araştırma, hayal gücü ile eleştirel düşünme becerilerini geliştiren ve tüm dünyada teorik bilginin yenilikçi buluşlara dönüştürüldüğü kapsamlı STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) programlarından birisi olan FIRST® LEGO® League Explore, 6-10 yaş arası çocuklara yönelik olarak gerçekleşiyor. STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik), Robotik ve Kodlama çalışmalarıyla birlikte öğrenciler mekanik, elektronik, bilgisayar programlama, kodlama becerilerini geliştirerek, global problemlere çözüm bulması bekleniyor. Öğrenciler, problemlere çözüm yolları geliştirirken aynı zamanda da kendi fikirlerini de gerçekleştirmeleri ve üretmeleri sağlanıyor.

Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST® LEGO® League Explore festivallerine takım koçları rehberliğinde hazırlanan çocuklar, LEGO® Education robot setini kullanarak temaya uygun olarak tasarladıkları model ile birlikte yaratıcı çözüm önerilerini ve Anlat Bana Poster’leri ile takım çalışmalarını paylaşmak için bir araya geliyorlar. Bu sezon, 17 farklı şehirde düzenlenen 39 festivale Türkiye’nin farklı illerinden toplam 475 takım katılıyor. Festivaller, 1 Nisan – 11 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Kaşifler Bir Arada Ödülü Aydın’da!

Özel Söke Bahçeşehir İlkokulu öğrencilerinden oluşan JR. POWERED takımı çalışmalarını, 8 Nisan 2023 tarihinde gerçekleşen ve 13 takımın katıldığı İzmir festivalinde çalışmalarını paylaştı. SUPERPOWERED: Enerjinin Yolculuğu temasını harika bir takım çalışması ile keşfeden JR POWERED takımı, bu keşif yolculuklarında FIRST Öz Değerlerini benimseyerek “Kaşifler Bir Arada Ödülü”nün sahibi olmaya hak kazandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.