MUHARREM PINAR HAK EDİYOR

AK Parti Söke İlçe Başkanlığı seçimine iki adayla girileceği kesinleşti. Sibel Menderes Başkanlığındaki mevcut atama yönetimi, tek adaylı kongre için çok çaba sarfetti ama başaramadı.

 

Vekil Metin Yavuz’un da desteğini alan Menderes'in, seçimi kaybedeceklerini alayınca bir ara aday olmamayı bile düşündüğü konuşuluyor. Uzun uğraşlardan sonra ikna edildiği yakın çevresi tarafından dillendirildi.

Sibel Hanım eşi Bilhan Menderes’in aday olması fikri ortaya atılsa da Veki Yavuz’dan onay alamamış.

Aile partisi durumuna düşülmesinden korkulmuş.

 

Vekil Yavuz bu konuda tecrübeli.

ANAP’ta da yıllarca emanetçi başkan olarak Ömer Bıçakçı görev yapmıştı. Ömer Bıçakçı aynı zamanda da Vekil Yavuz’un sahibi olduğu ve faaliyetini sonlandırdığı Mimar Otomotiv’in Müdürüydü.

Benzer durum Didim İlçe Seçiminde de yaşanmıştı. Didim için de Cengiz Bayar’ı göreve getirmek istemişti. Cengiz Bayar’da aileden sayılırdı. Vekil Yavuz’un hisselerini devrettiği ve şimdilerde sadece %4 hissesi bulunan Söke Özel Hastanede Müdürdü.

Menderesler de ailede sayılır.

Vekil Yavuz’a söz dinleyecek bir başkan lazımdı ve bu da Menderes’ten başkası olamaz.

 

Gelelim Bilhan Menderes neden aday olamadıya!

Delegeye bu durumu anlatamayacaklardı. Karşılarındaki aday da çok güçlü olduğu için böyle bir risk alamadılar. Çünkü seçimi az farkla kaybederlerse işi Genel Merkezden bitirme hesapları yapılıyor. “Hezimete uğrar da 100 veya 200 fark yersek Genel Merkezi ikna edemeyiz” düşüncesi “B” planına imkan vermedi.

Aslında gereksiz yere telaşa kapıldılar. 

Bilhan Menderes'in gölge başkan olduğu zaten konuşuluyor. 

Bu durum delege üzerinde fazla bir tepki yaratmazdı. 

Aksine, dürüst davranılmış olurdu.

 

Muharrem Pınar ilçe başkanlığı görevini hak ediyor.

Çünkü seçimi kazanma uğruna hiç ayak oyunu çevirmiyor.

Kendisine oy vereceği kesin olan delegeler hazirun cetvelinden çıkarılıyor, yine de kötü bir söz söylemiyor.

Adaylıktan çekildiği hatta partiden ihraç edildiği yalanının bile peşine düşmüyor.

AK Partinin diğer 3 milletvekilini arayıp, “beni destekleyin” demiyor.

Kuyusunu kazmaya çalıştığı halde “Yavuz dahil 4 vekilimize de eşit mesafedeyim” diyor.

 

Kedisini aday olunca tanıma imkanım oldu ve bu kısa sürede iyi izlenim bıraktı.

Beyefendi bir kişiliğe sahip.

Hoşgörü sahibi.

Bu nedenle de ANAP’lılar olarak bilinen Vekil Yavuz’a ve mevcut atama yönetimine tepkili olan gerçek AK Partililerin desteğini alıyor.

Mütevazi bir kişi ve partiyi toparlar. Küskünlüklerin son bulmasını sağlayabilir. Birlik ve beraberlik mesajı geniş bir kesimden karşılık bulduğu için de fark atacağı konuşuluyor.

 

Olumsuz bir yönünü aradım. Delegelerle görüştüm. Kötü konuşan bir tek kişi çıkmadı. Muharrem Pınar'ın, Sibel Menderes’in atama yönetiminde görevlendirilmesi de doğru isim olduğunu gösteriyor. Mendere’in atama yönetimdekiler de şahsına yönelik kötü bir söz söyleyemedikleri için ancak ve ancak adaylıktan çekildiği ve ihraç edildiği şeklinde asılsız söylentiler yayabildiler.

 

Muharrem Pınar’ı kutluyorum. Söylenenlere kulak tıkadı, cevap verme gereği bile duymadı. Kendesinden açıklama istediğimde, “Karşılıklı açıklamalarla ortamı germeye gerek yok. Arkadaşlarımla birlikte delegelerimize ulaşıyor ve çaylarını içiyoruz. Sandıktan çıkacak onuca saygılıyız. Arkadaşlarımızın da aynı şekilde sonuca saygı göstereceklerine inanıyorum” dedi.

 

Sandık sonucuna saygı göstermeyeceklerini bildiği halde kötü konuşmadı. Delegenin tercihini engellemeye hatta kendisine oy verecek delegeleri hazirun dışında bırakmaya çalıştıklarını bildiği halde güzel konuştu.

Dilerim, sonuç gönlüne göre olur.

 

Kongre yarın ve karar mercii 400 AK Parti Söke İlçe Delegesi.

Sonucu yani oy farkını merakla bekliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar