ABDULLAH ZİYA KABAK

ABDULLAH ZİYA KABAK

NİÇİN OLMASIN?

 

Son günlerde dünya, Arap baharının ikinci perdesini izlerken, gündemdeki yerel seçimler, nedense ne hükümet ne de muhalefetteki partiler tarafından gündeme getirilmiyor.

Partilerin aday adayları bile henüz belli değil. Öte yandan vatandaşlar arasında da, geçim derdinden dolayı yaklaşan yerel seçimleri düşünen yok.

Hükümet ise Arap baharının ikinci perdesiyle yola devam diyor.

SÖKE’DE DURUM NASIL?

Söke, yerel seçime hazır değil gibi gözüküyor. Bazı isimler öne çıkmaya çalışıyor ama, henüz netlik kazanmış değil. Kahve sohbetlerine katıldım. Söz sırası bana gelince: “Kadın aday olursa oy verir misiniz?” dedim. Beş kişiden üçü: “evet” dedi.

Cumhuriyet tarihinde destanlar yazmış binlerce bayan vardır. Söke’nin bayan muhtar ile yönetilen ilk ve tek köyü Özbaşı Köyü’dür. Bahadır sülalesinden olan bu bayan muhtarın ismi bugünlere kadar gelebildiyse, zamanında oldukça başarılı olduğu içindir.

Geçmiş fakat yakın tarihte, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Başbakanı Prof. Dr. Tansu Çiller’di.

Sn. Çiller, sevilse de sevilmese de Türkiye Cumhuriyeti Devletini yıllarca yönetti. Şu günlerde unutulan Kardak Kayalıkları için, Türk askeri ile destan yazmıştır.

 Söke, yıllarca güçlülerin himayesinde kalarak bugünlere kadar gelmiştir. Ne var ki, ne çarpık yapılanmaya, ne de trafik sorununa bir neşter vurulmuştur. Birçok belde, Söke’den daha düzenli ve bakımlıdır. Söke’de seçime katılacak partiler bayanlara şans verirlerse eğer, Söke’nin düzeni değişecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar