“OKULLARIMIZI TARİKATLARA, ÇOCUKLARIMIZI ŞEYHLERE TESLİM ETTİLER!”

“OKULLARIMIZI TARİKATLARA, ÇOCUKLARIMIZI ŞEYHLERE TESLİM ETTİLER!”

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, Milli Eğitim Bakanını göreve çağırdı, “Tarikatçı müdür derhal görevden alınmalı” dedi.

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, Milli Eğitim Bakanını göreve çağırdı, “Tarikatçı müdür derhal görevden alınmalı” dedi.

Aydın Koçarlı Milli Eğitim Müdürü Osman Arıkoğlu’nun Menzil tarikatının sözde bir şeyhine bağlılık yemini etmesiyle ilgili CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “22 yılda okullarımızı tarikatlara, çocuklarımızı şeyhlere teslim ettiler. Milyonlarca öğrencimiz bu karanlık zihniyetin elinde can çekişiyor” diyerek şu açıklamayı yaptı.

EL ETEK ÖPENLER MÜDÜRÜ YAPILIYOR

“4+4+4 eğitim sistemini getirenler, kız okulları projelerinden bahsedenler, ÇEDES gibi uydurma projelerle din dersi adı altında tarikatların eğitim sistemine girmesine kapı açanlar, kaçak yurtlarla yoksul çocuklarımızı cemaatlerin karanlık dünyasına hapsedenler; öyle bir sistem yarattılar ki bugün şeyh, şıh diye el etek öpenler müdür yapılıyor. İşte son örnek, Aydın'ın Koçarlı ilçesinde yaşandı. Koçarlı Milli Eğitim Müdürü Osman Arıkoğlu, Menzil şeyhine bağlılık sözü verdiği yeminini WhatsApp durumunda paylaştı ve herkesten bu yemini etmesini istedi.”

SÖZDE ŞEYHLERİN GÖZÜNE GİRMEK İÇİN…

Bir de çıkmış ‘yanlışlıkla’ yaptım diyor. Bize bu olayı basit bir sosyal medya azizliği gibi göstermezler. Bir yanlışlık yok. Bu zat, sözde Menzil şeyhlerinin ölümünün ardından sözde menzil şeyhlerinin çocuklarının girdiği kavgada, tarafını apaçık belli etmek için bunu yapıyor; daha fazla taraftar toplamak için bunu yapıyor; tarafgirliğini yaptığı sözde şeyhlerin gözüne girmek için bunu yapıyor.”

BU MESAJ KİMLERE ATILIYORDU?

“Ama burada asıl önemli olan, bu tarikatçı müdürün bu mesajı kimlere attığı? Öğrencilerimize mi atıldı bu mesaj? Bir ilçenin tüm öğrencilerinin kişisel verileri bu Milli Eğitim Müdürünün elinde var. Düşünün ki; bir ilçe müdürü, devletimizin olanaklarını bir şeyhin kullanımına sunmuş Şeyhler, şıh, tarikatlar, cemaatler, bizim eğitim sistemimizde yer alamazlar.

Milli Eğitim Bakanlığı; laik ve bilimsel eğitim ilkesiyle bağlıdır. Hiçbir Milli Eğittim mensubu şeyhlere biat edemez. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bulunduğu makamın gereğini yapmalıdır. Derhal görevden alın. Bu mesajın kimlere atıldığı açıklanmalı, derhal soruşturma açılmalı ve tarikatçı müdür görevinden alınmalıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.