PROVOKASYON + PROVOKATÖR + PROVOKE = ÜMMET AKIN

Fransızca bir kelime olan (provocation) provokasyonun Türkçe karşılığı kışkırtma, tahriktir. Herhangi bir kişiye, gruba, kuruluşa veya devlete karşı girişilen ve onları sonradan ağır sonuçlar verecek bir karşı eylemde bulunmaya zorlayan, önceden tasarlanmış girişimdir. Bunun en güzel örneğini; Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplantılarında görmekteyiz.
Provokatör yani Türkçe karşılığı kışkırtıcı konumundaki Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın neredeyse her meclisi provoke ediyor. Buradan hemen belirteyim! Provokenin de Türkçe karşılığı kışkırtmaktır.
Yazımın başlığında da kullandığım bu üç kelime artık Ümmet Akın ile özdeşleşti...

PROVOKASYON + PROVOKATÖR + PROVOKE = ÜMMET AKIN...
Provokasyon konusunda özel ders aldığını düşündüğüm Ümmet Akın, her mecliste bir konuyu provoke ediyor ve provokatörlük konusunda kimseye pabuç bırakmıyor.
Meclis toplantısı kavgasız, gürültüsüz bitecek derken bir bakıyoruz Ümmet Akın yine sahnede!
Önce sinsi, sinsi kışkırtmaya çalışıyor, başaramayınca da tahrik ediyor. Anlaşılan o ki, provokasyoncu ve de provokatör önce provoke edeceği konuyu belirliyor sonra da sahne alıyor.
Ama ne hikmetse, provokatör her defasında duvara tosluyor. Provoke edeceğim derken kendisini rezil ediyor.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu bugüne kadar bu provokatörün tüm provokasyon girişimlerini usta bir matador edasıyla püskürtmeyi başardı. Provoke edeyim derken her defasında, dövüşemeyecek duruma gelen boksörün dövüşü bırakması misali abondene oluyor. Ama bu durum onu rahatsız etmiyor demek ki, her defasında meclis toplantılarına gölge düşürüyor.

Hatırlarsanız; Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun eşi Ercan Çerçioğlu kendisine ait 25 Bin Metrekarelik arsayı bağışlama kararı almıştı. Burası 30 Mart yerel seçimleri öncesi Özlem Çerçioğlu'’na karşı siyasi malzeme yapılan bir arsaydı. Bu arsa Başkan Çerçioğlu’nun ailesine aitti ve bu arsanın bulunduğu bölgede belediye tarafından Aydın’ın çehresini değiştirecek çok güzel bir proje düşünülüyordu. Işıklı mahallesinde, 1000 dönüm alan içerisinde yapılacak olan projenin adı da “Işıklı Doğal Yaşam ve Tema Parkı” olarak belirlenmişti. Bu projenin içinde neler yoktu ki. Doğal göletlerden tutun da, botanik parklar, hayvanat bahçesi, amatör spor kulüplerine tesis edilecek spor kompleksleri, eğlence ve gezi parkları, binicilik, paten pisti, bowling salonu, piknik alanları, hobi bahçeleri, aquapark, el sanatları pazarı, zeybek ve milli mücadele müzesi, 3 bin kişilik açık hava amfi tiyatro vs. vs……

Aydın'’a yapılması düşünülen bu proje  halkı heyecanlandırırken, fincancı katırlarını ürkütmüştü. Başkan Çerçioğlu’'nun siyasi rakiplerini tedirgin etmişti. Tedirgin olanların başında yine Ümmet Akın (!!!) vardı ve yine meclisi provoke etmeye çalışmıştı. Bu bağışı kıskanan provokatör provoke etmek isterken yanlız kalmıştı. Kendi partili arkadaşları bile destek vermemişlerdi.

Bu örnek bağışı bile provoke etmeye çalışan Ümmet Akın anlaşılan birilerinden talimat alıyor. Başkan Çerçioğlu'nun çalışmaları birilerini fena rahatsız edince sahneye provokatör çıkıyor. Siyasi malzeme olarak kullandıkları bir konuda gol yedikleri anda provokotör meclis üyelerini provoke etmeye çalışıyor.
Provokatör Ümmet Akın hatırlanacağı gibi daha öncede, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisindeki görüşmelerde, toplu nikah hizmetine ret oyu vermişti. Çıkışıyle yine akıllara durgunluk verecek bir ilke imza atmıştı. Provokatör, özellikle kadınlar tarafından, "Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel olarak gerçekleştirdiği  toplu nikah törenleri ile kadınımızın toplum içindeki statüsünü ve haklarını korumayı hedeflendiğinin farkında değil herhalde. Sadece kadınlarımızın değil, bu ailelerin çocuklarının da geleceği ve sosyal hakları açısından çok önemli. Kadına pozitif ayrımcılıktan bahsedilirken, böylesi bir konuda bir belediye başkanının takındığı tavır çok üzücü.” ifadeleriyle eleştirilmişti.
Provokatörün bu çıkışı sonrasında yaptığımız haberde, "SONUNDA BUNU DA YAPTI VE HERKESİ ŞAŞIRTTI" başlığını kullanmıştık.   
Kadınlara nikah kıyılmamasını ve nikahsız yaşanmasını savunan bir provokatörle karşı karşıyayız. Fuhuşu meşru gören, zinanın hak olduğunu savunan çürümüş bir düşüncenin provokasyonlarına artık aldırış etmiyoruz. Çıkışları artık kimseyi şaşırtmıyor. Kimse de aldırış etmiyor...
Başkan Özlem Çerçioğlu teşhisi güzel koymuş…

"Onun amacı şov yapmak." diyor...

Doğru söze ancak şapka çıkartılır...

Önceki ve Sonraki Yazılar