Reklamcıların Şikayeti

Reklamcıların Şikayeti

REKLAMCI TURGUT GÜLMÜŞ: "MEDYA ADETA SAVAŞ HAVASI ESTİRDİ, BUNUN ZARARI DA İŞ ALEMİNE OLDU"

Gerçek Gazetesi
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK terör örgütüne karşı sınırda sürdürdüğü operasyonların televizyon kanallarında 'savaş gibi' haber yapılmasının küçük ölçekli şirketleri olumsuz etkilediği bildirildi. Bir çok şirketin yaklaşık 2 aydır tedirgin bir bekleyiş içerisine girdiğini belirten Aydınlı reklamcılardan Turgut Gülmüş "Abartılı olarak adeta savaş varmış gibi verilen haberler suni krize neden oldu" dedi.
Sınırdaki operasyonların ve yapılacaksa sınır ötesi operasyonun bir an önce başlayıp sonuçlanmasının beklendiğini ve piyasalarda uzun süredir 'ne olacaksa olsun bitsin' beklentisinin hakim olduğunu belirten TED-MAR Reklam Şirketi Sahibi Turgut Gülmüş, 26 yıllık meslek hayatında kriz dönemleri dışındaki en durgun günleri yaşadıklarını söyledi. Türkiye'de pek çok firmanın kritik dönemlerde, yanlış olmasına rağmen tasarruf tedbiri olarak aldıkları ilk kararın 'reklam giderlerini kısmak' olduğunu belirten Gülmüş, bu kararla birlikte geliri reklamdan olan çeşitli kurum ve kuruluşların da sıkıntıya girdiğini kaydetti.
Gülmüş "İş dünyası olarak yaygın yayın yapan basın yayın kuruluşlarından tek isteğimiz olayların bu kadar abartılmamasıdır. Haberlerde ülke sanki savaşa girmiş havası oluşturuldu. Bunun sonucu kriz beklentisi nedeniyle ticaretteki atraksiyon sınırlandı. Zincirleme olarak da bu haberler ülke ekonomisini olumsuz etkiledi. Bize göre Türk Silahlı Kuvvetleri zaman zaman yapması gereken operasyonlardan birini yapıyor" diyerek sınırdaki hareketlilik ve operasyonun abartılmadan haber yapılmasını istedi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.