Renault Espace 1.6 DCİ hakkında önemli iddia

Renault Espace 1.6 DCİ hakkında önemli iddia

Alman çevre koruma lobi grubu DUH, 1.6 dCi motorlu Renault Espace'ın emisyonlarının standartların 25 kat üzerinde olduğunu iddia ediyor.

DUH Renault Espace 1.6 dCi hakkındaki iddiası ile ilgili bir rapor yayınladı.Volkswagen Grup'ta yaşanan dieselgate skandalının yankıları sürerken, otomotiv endüstrisinden farklı markaların dizel motorlu modelleri de araştırılıyor. Bunun son örneği ise Almanya'daki çevre koruma lobi grubu DUH'un yayınladığı rapor oldu. Raporda 1.6 litre turbodizel motorlu Renault Espace üzerinde yapılan bir dizi test sonucunda aracın nitrojen oksit emisyonlarının Euro 6 standartlarının 25 kat üzerinde olduğunun anlaşıldığı belirtildi. DUH'a göre, İsviçre'deki Bern Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından dokuz farklı ölçüm yapıldı. Bunların sekizi resmi NEDC test döngüsünde, biri ise DUH'un kendi test döngüsünde gerçekleşti. 

 

DUH yöneticisi Jürgen Resch Espace 1.6 dCi modelini seçmelerinin sebebi olarak diğer testlerde modelin Renault'nun belirttiği rakamların çok üzerinde emisyona sahip olduğunun ve çevreye zarar verdiğinin anlaşılmasını gösteriyor.

 

Alman çevre kuruluşu DUH daha önce de Zafira 1.6 CDTi modelinin emisyon standartlarına uymadığını iddia etmişti ancak Opel bu iddiaların gerçek dışı olduğunu kanıtlamak için kendi testlerini yapmıştı.

YENİ 2015 RENAULT ESPACE ÖZEL RESİMLERİ

YENİ 2015 RENAULT ESPACE ÖZEL RESİMLERİ

YENİ 2015 RENAULT ESPACE ÖZEL RESİMLERİ

YENİ 2015 RENAULT ESPACE ÖZEL RESİMLERİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.