RÜZGÂR FIRTINAYA DÖNÜŞTÜ

 

Flört yangını kitabı (3)                                                     

HAY-DER Gn. Başk

 

1995 yılında bizzat şahit olduğum bir olay, İsviçre gibi milli geliri çok yüksek bir ülkede gençliğin geldiği durumu tespit etmekte ve bize önemli ipuçları vermektedir.

Zurih’in ortasında bir büyük parkta kızlı – oğlanlı belki 500 - 700 kadar genç toplanmışlar. Onlar bir birleriyle aşırı samimiyet içerisinde konuşuyor, görüşüyorlar. Onların biraz (100 veya 150 metre kadar) uzağında İsviçre polisi çepeçevre onları kuşatmış, onlar da beklemekteler.

Ben yanımda beni gezdiren mihmandarıma (rehberime) sordum. “Burası neresidir? Bu gençler burada ne yapıyorlar ve polis niçin onları kuşatmış, beklemektedir?”Mihmandarım (rehber);

“Başkanım. Bu gençler uyuşturucu kullanan İsviçreli gençlerdir. Polis bunların uyuşturucuda kullandıkları enjeksiyonunu bizzat dağıtmakta ve bu gençleri sürekli olarak kontrol altında tutmaktadır. Zira bunların çoğu AIDS virüsü taşımakta olduğundan aynı enjeksiyonu kullanmaları halinde birbirlerine uyuşturucu şırınga ederken AIDS mikrobu bulaştırmaktalar. Bunlar,  polisin verdiği yeni enjeksiyonları kullanmakta ve kullandıktan sonra çöpe atmaktadırlar(!)” demiştir.

Kadınlar ve kızlar, sokakta, iş yerinde, lokantada, kahvede ve her yerde soyunmuş, çevrelerinde ki erkeklerin dikkatlerini üzerlerine çekmek, onları tahrik ederek nikâhsız birlikteliğe gitmek için fırıldaklar çevirmektedirler. Onlar için anne olmak, evladını kucağına alıp onu yetiştirmek, bir erkeğin eşi, bir evin hanımı olmak gibi yüksek duygular ortadan kalkmış, hepsi bu davranışlarıyla birer seks aracı haline getirilmişlerdir.

Sadece 3 – 5 dakikalık zevkin tatmin edilmesine odaklanan Batılı erkek ve kadınlar artık çocuk ta doğurmamakta, çocuk yerine köpek taşımayı tercih etmektedirler. Avrupa ülkeleri ve Almanya da görülen “Maaş ve ücretlere çocuk zammı” uygulamaları da bir işe yaramamakta, Batı’da nüfus gittikçe azalmakta ve çocuklar ve gençlerin genel nüfus içerisinde ki oranları düşmekte, yaşlıların oranı ise gittikçe yukarılara doğru yükselmektedir.

Kızlar ve kadınların evlilik öncesi cinsel ilişkileri, onların tecrübe kazanmış olmalarına bağlanmakta 10 ve 11 yaşın üstünde hemen hemen bakire kız bulunmamaktadır.

Batını büyük trajlı bir gazetesi olan İngiliz “The Daily Telegraph” gazetesi bu konuda şunları söylemektedir.

“İngiltere’de yayınlanan istatistiklere göre bu ülkede 2002 yılından bu yana 10 yaşında olan kız çocuklarından yaklaşık yüzde 15’i ve 11 yaşında olan çocuklardan yüzde 39’u hamile kalmaktadır.”Batı insanı, görüleceği gibi mutluluktan çok uzaktır.

Batıyı hemen arkasından takip eden ve AB (Avrupa Birliği) ne girmeyi kendine büyük hedef sayan Türkiye de o noktalara doğru hızla gitmektedir.

“Kel, merhem bulsa önce kendi başına sürer” atasözümüz bu gerçeği açıklarken maalesef ülkemiz insanını “Batılılaştıracağız…” diye yırtınanların, çığırtkanların mutlaka bu adamların bir takım menfaatlerinin (çıkarlarının) bulunması lazım gelir.

Aradan geçen 100 sene zarfında ülke insanımızın hayatı tamamen, Batılılara benzeme üzerine kurulmuş ve işte bu günkü aile faciaları çokça yaşanır olmuştur.

Bu lisede 90 kız öğrenci hamile ya da anne

ABD’nin Tennessee eyaletine bağlı Memphis kentindeki bir lisede, 90 kız öğrencinin hamile ya da doğum yapmış olduğunun ortaya çıkması Amerikan kamuoyunda şok etkisi yarattı.

Frayser Lisesi’nde, eğitim gören, yaşları 13 ile 17 arasında değişen kız öğrencilerden yüzde 26’sının hamile olduğu ya da bu eğitim yılı içinde doğum yapmış oldukları belirtildi. Amerikan televizyonlarında geniş yer bulan haberlere göre, çocuk yasta anne olan öğrencilerin en yoğun olduğu okullardan biri olan Frayser Lisesi’nde, 508’i kız, toplam 978 öğrenci eğitim görüyor.

Her dört kız öğrenciden birinin hamile ya da anne olduğu lisedeki hamilelik oranı, Memphis kentinin yüzde 15-20 arasında bulunan, küçük yaşta hamile kalan kız çocukları oranını da geçiyor.

Reşit olmayan yaşta hamilelik, dünyada en çok ABD’de yaşanıyor. Hastalık Önleme ve Denetleme Merkezi’nin verilerine göre, ABD’de her üç genç kızdan biri, 20 yaşına varmadan hamile kalıyor.

Ülkede, bir yılda yaşları 13 ile 19 arasında değişen 750 bin genç kız hamile kalıyor. Bu hamileliklerden yüzde 80’inin istenmeyen, yüzde 81’inin de evlilik dışı ilişkilerden kaynaklanan hamilelikler olduğu belirtiliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar