MEHMET ALİ OKLAY

MEHMET ALİ OKLAY

" ŞEHİR EFSANESİ "

AK Parti'nin ilk zamanlarında ekonomideki başarıları ve yeni hamleleri geldiğinde; Erdoğan'ın Arap ülkelerinde kredisinin yüksek olduğu ve dışarıdan para bulunduğu yolunda şehir efsaneleri dolaşırdı.
Bu algı zaman zaman yaşanan krizlerin aşılması ile Erdoğan'ın özgüveninin buradan kaynaklandığına inanılırdı. Çarşamba günkü Star Gazetesi'nde bu yönde bir haber vardı. “1,5 trilyon $’la yatırıma geliyorlar!”
Katar Devlet Başkanı Al Thani’nin de bulunduğu 1,5 trilyon dolar büyüklüğüne sahip 100 fonun Başkanı Türkiye’de yatırım fırsatı arayacak. Körfez başta olmak üzere bir çok ülkenin yatırım fonları 29-30 Nisan’da İstanbul’da buluşuyor. Türkiye’de yatırım imkanları araştırılırken, işbirliği yapacak yerli firmalar da araştırılacak. Ağırlıklı olarak gayrimenkul, enerji ve teknolojik yatırımlar ele alınacak. 
Türkiye’nin etrafındaki kaos ortamına, Ortadoğu’daki tüm sıkıntılara, Türkiye’nin ekonomisinin sorgulandığı bir ortamda bu zirvenin İstanbul’da yapılıyor olmasının bir anlamı olsa gerek. İçimizdeki bazı odakların Türkiye’yi güvensiz gösterme gayretlerine rağmen Körfez’in dev fonlarının Türkiye’yi güvenli liman görmeleri manidar. Malum para oldukça ürkektir. Yatırımcı kılı kırk yarıp inceler, istikrar arar. 
Yatırımcıların Türkiye’de uzun soluklu yatırımlar düşünmesi oldukça sevindirici.
Bazıları bu duruma üzülsede!
Şehir efsaneleri bazen gerçeği yansıtıyor galiba!

Önceki ve Sonraki Yazılar