ABDULLAH ZİYA KABAK

ABDULLAH ZİYA KABAK

SÖKE BAŞKANINI ARIYOR

 

Yerel seçimlerin, takvime göre bir yıl öne alınacak söylentisi, kahve sohbetlerini etkilediği görülüyor. Siyasi partilerde ise henüz erken sözcüğü gündemini koruyor.

Ben, siz okuyucularımızın namına seçim sezonunun kapısını araladım. Vatandaşlar arasına girip sohbetlere katıldım. Vatandaşlar dert yükü. Bir söyle bin ah işit. Hükümetten dert yananlar var. Belediyeden dert yananlar var. Muhalefetten dert yananlar var. Sizin anlayacağınız, Söke esnafı ve çiftçisi ölmüş, mevtalarını kaldıran bir Allah kulu yok.

Esnaf dükkânları, başlı başına birer siyaset okulu olmuş. Hiçbir siyasetçi, vatandaşlara bilmez gözüyle bakmasınlar. Vatandaşlar, günlük gazete ve kitap okumuyor olabilirler. Siyaseti parti merkezlerinde öğrenmeyebilirler. Ama esnaf dükkânlarda öğrendikleri, geleceğe yön verebilecek durumdadır. Her vatandaş, kendi mahallesindeki olumlu-olumsuz olayları, birbirleriyle tartışabiliyorlar.  Üstelik kendi aralarında aday bile gösterebiliyorlar. Erken olmasına rağmen şu anda iki aday söyleniyor. Bu adaylar, belki kendileri bile bilmiyorlar. Ama ne çare ki gerçek.

İsmi sıkça söylenmeye başlanan birinci aday,  CHP İlçe .aşkanı Osman Ünsal.

İkinci aday ise, eski belediye başkanlarından İbrahim Adalı’dır. Kahvehane sohbetlerindeki iki aday isim bunlardır.

Vatandaşın öne çıkarmak istediği bu iki aday isim, partileri tarafından nedenli kabul görür, ileri ki günlerde göreceğiz. Yerelden seçmeler devam edecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar