SÖKE BRİÇ KULÜBÜNÜN BAŞARISI

Söke  Belediye Spora bağlı Söke Briç Kulübünden bir takım, Türkiye Briç Federasyonunun 4-6  Mart  2011 tarihinde İzmir’de düzenlediği kulüpler arası Türkiye  Birinciliği  Briç  Turnuvasına katıldı. Bu turnuvaya katılmak bile başarıdır. Çünkü, bölge elemelerini geçen takımlar bu turnuvaya katılmaya hak kazanıyorlar.  Söke Briç Kulübünden; Emekli Öğretmen Ramazan Yay, Dr. Ayaltan Koçak, Müh. Kamil Yavuz, Müh. Mustafa Bayrak, Dr. Cenk Tan, Mali Müşavir Kadir Yaz’dan oluşan bir takım Aydın’da yapılan bölge elemelerini başarıyla geçmişlerdi.

İzmir’de yapılan bu turnuvaya, Türkiye’nin farklı bölgelerinden en başarılı seksen takım katıldı. Üç gün süren turnuva sonucunda Söke Briç Kulübünün takımı  en başarılı on yedi takım arasına girmeyi başardı. Tebrik ediyorum. Bundan sonra katılacakları turnuvalarda  çok daha iyi sonuçlar alacaklarına inanıyorum.

Başkan, Sayın Dr. Ayaltan Koçak’tan aldığım bilgiye göre,  Söke Briç Kulübünün lisanslı kırk üyesi var. Ben de bu kulübün üyesiyim. Bu sayıyı daha da arttırmak için çalışmalar yapıyoruz. İnanıyoruz ki; İnsan denen varlık, çok yönlü ve  bütüncül bir  yapıya sahip. Sadece fiziksel ve ruhsal olarak gelişmesi yetmiyor. Aynı zamanda zihinsel olarak da gelişmesi gerekiyor. Zihinsel olarak gelişmesi için de, farklı ve  karmaşık problemleri içeren aktivitelerin içinde olmalıdır. Zihinsel aktiviteleri de kitap okuma; satranç, briç oynama ve benzeri çalışmalarla gerçekleştirebiliriz. Okudukça, anlama yeteneğimiz, algımız gelişir. Olayları ve olguları değerlendirirken  farklı pencerelerden bakar ve gerçeği  daha  iyi görürüz. Briç de böyle. Briç oyuncusu sadece ortağını (partnerini) değil, rakibini de dinler, konuşmaları değerlendirir. Gücünü iyi hesap eder. Briçte her el  farklı bir problemdir. Briç oyuncusu, problemi çözmeye çalışırken çözümleyici (analitik) düşünür. Problemin çözüm yollarını değerlendirir. Olası riskleri hesaba katar. En sağlıklı çözüm yolunu kullanır. Tüm bunları yaparken diplomatik bir dil kullanır. Briçte demokrasinin kuralları işler. Sonuç olarak, briç oynamak beyinsel  ve sosyal bir faaliyettir. Onun için, dünyanın önde gelen  nörologları, unutkanlık ve alzeymer hastalıklarına karşı  okuma; briç ve satranç oynama gibi aktiviteleri önermektedirler. Ancak, bu aktiviteleri gerçekleştirebilmek için, uygun ortam gerekiyor. Özellikle gürültüden uzak,  sessiz ve sakin ortamlar. Söke Briç Kulübü olarak; toplumun her kesiminden yeni üyeler kazanmak istiyoruz. Usta öğreticilerimizin vereceği derslerle, üyelerimize, zihinsel gelişimi sağlayan briç ve satrancı  öğretmeyi, aynı zamanda uygun okuma ortamı da  yaratmayı hedefliyoruz.

     Biz  çalışmalarımızı Söke Öğretmen Evinin kalabalık ve gürültülü ortamında sürdürüyoruz. Uygun ortam değil. Söke Briç Kulübü, Söke Belediye Spora bağlı bir kuruluş. Yarışmalarda Söke Belediyesini temsil ediyor. Nitekim, 1-3 Nisan 20011 tarihinde Balıkesir’de düzenlenecek Ege Bölgesi turnuvasında da, Söke Belediyesini temsil edecektir. O nedenle, Söke Briç Kulübü olarak Söke Belediyesinden destek istiyoruz. Önümüzdeki günlerde Belediye Başkanımız Sayın Necdet Özekmekçi’yi ziyaret etmek istiyoruz. Bize destek vereceklerine inanıyoruz.

Söke Briç Kulübünün bu değerli oyuncularını gösterdikleri başarılarından dolayı tebrik ediyorum. 1-3 Nisan 20011 tarihinde Balıkesir’de yapılacak Ege Bölgesi Turnuvasında başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar