SÖKE TİCARET ODASI KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİĞİ GENİŞ KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

SÖKE TİCARET ODASI KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİĞİ GENİŞ KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

Söke Ticaret Odası, İlçemizde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde öğrenim gören, iş hayatına başlama potansiyeline sahip ve ya staja uygun 280 öğrenci ile Üyelerini Kariyer Günlerinde biraraya getirdi.

Söke Ticaret Odası, İlçemizde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde öğrenim gören, iş hayatına başlama potansiyeline sahip ve ya staja uygun 280 öğrenci ile Üyelerini Kariyer Günlerinde biraraya getirdi. İşletmelerde yaşanan ara eleman eksikliğini gidermek ve Genç İstihdama katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe 25 firma ve 200 ün üzerinde öğrenci katılım sağladı.

Kuşadası Kaymakamı Sayın Sadettin Yücel, Söke Belediyesi Başkan vekili Sayın Veli Devrim Yerli, Başkan Yardımcısı M.İberya Arıkan, Önceki dönem Söke Belediye Başkanı Sayın Süleyman Toyran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Şerafettin Yapıcı, İlçe Sağlık Müdürü Sayın Esma Gürsoy, STK Başkanları ve Esnaf Oda Başkanları, Söke UN CEO’su Sayın Başar Kılıç, Söktaş A.Ş Genel Müdürü Sayın Hamdi Erdem Katılım sağladı.

Açılış Konuşmasını Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mesut Çağlar yaptı. Çağlar konuşmasında, “Söke Ticaret Odamıza böyle bir etkinliği düzenledikleri için teşekkürü bir borç biliyorum. Okulumuz öğrencilerinin mezun olduktan sonra iş hayatlarına başlamalarını sağlayacak olan bu girişim hem öğrencilerimize hem de iş yerlerinin daha kaliteli eleman çalıştırılmasına olanak sağlayacaktır. Değerli katılımlarınız için bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Ardından Yönetim Kurulu Başkanı Metin Sakalar yaptığı konuşmada, “Büyük yolculuklar küçük adımlarla başlar. Girişken olun, yeniden deneyin. Eski köye yeni adet getirin. İcat çıkarın.

Sevgili Gençler, Sakın ola ki, başladığınız işlerde yaptığınız şeyler size zor gelmesin. Kolaya kaçmayın, yüksünmeyin. Yolun başında hemen pes etmeyin, umudunuzu yitirmeyin. Çalışmadan emek harcamadan gelinen nokta başarı sayılmaz. Kolay kazanılan, kolay kaybedilir. Her işte emek şarttır. Belki sözler klasik ama, inanın ki işin özü budur. Başarılı bir eğitim dönemi ve sonrasında da başarılı bir kariyer dönemi geçirmeniz dileği ile hepinize sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Kuşadası Kaymakamı Sayın Sadettin Yücel, Söke UN CEO’su Sayın Başar Kılıç ve Söktaş A.Ş Genel Müdürü Sayın Hamdi Erdem’in konuşmalarının ardından öğrencilerle katılımcı firmaların görüşmesine geçildi. Stantlardaki işverenlere CV lerini bırakan öğrenciler şirketler hakkında bilgi edinip zorunlu stajları ve mezun olduktan sonra iş hayatını atılma süreci için kendilerini tanıtma imkanı buldular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.