SÖKE ZİRAAT ODASINDA HASSAS TARIM 4.0 EĞİTİMİ

SÖKE ZİRAAT ODASINDA HASSAS TARIM 4.0 EĞİTİMİ

SÖKE ZİRAAT ODASI tarafından Ziraat Mühendisleri. Teknikerler ve Önder Çiftçilere GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI 2022 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI kapsamında ‘Hassas Tarım Uzaktan Algılama ve Görüntü işlem Eğitimi’ verildi.

Eğitim kapsamında Katılımcıların Tarım 4.0 kavramını oluşturan, tarım sektöründeki dijital dönüşüm konusunda temel bilgilerini ve bilişim okuryazarlığını artırmak hedeflendi. Bu amaçla tüm katılımcıların Tarım 4.0 uygulamalarında kullanılan uzaktan algılama teknolojileri uygulamalı olarak aktarıldı. Öncelikle drone’lar ve uydulardan elde edilen multispektral görüntüler hakkında temel bilgiler verildi. Hem drone hem de uydu görüntülerinden yararlanarak oluşturulacak multispektral görüntülerden yararlanarak, multispektral ortofotoların oluşturulması, temel sağlık indeksleri, azot ve su stresi haritalarının oluşturulması uygulamalı olarak gösterildi. Bu haritaların nasıl değerlendirilebileceği, makine öğrenmesi algoritmaları ve yapay zeka uygulamaları hakkında temel bilgiler ve geliştirme süreçleri tanıtıldı. Böylece Aydın ilinde yetiştirilen özellikle pamuk verim ve rekolte hesaplamaları, hasar ve hastalık raporları, zararlı etkileri, sulama ve bitki besleme yönetimi için nasıl kullanılabileceği gösterildi.

Eğitim Anadolu Kalkınma Derneği İktisadi İşletmesi Eğiticisi Elektronik ve Haberleşme Mühendisi Osman Selami BUDAK tarafından 12.12.2022-15.12.2022 tarihleri arasında verilmiştir. Katılımcılar için Katılım Belgesi düzenlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.