Söke'de 18.si düzenlenen Karadeniz Yayla Şenliği Ovacık Yaylasında gerçekleştirildi

Söke'de 18.si düzenlenen Karadeniz Yayla Şenliği Ovacık Yaylasında gerçekleştirildi

Ovacık Yaylası'nda Karadeniz şarkılarının seslendirildiği etkinlikte, yöresel kıyafet giyen vatandaşlar tulum ve kemençe eşliğinde horon oynadı.

Söke Karadenizliler Derneği Başkanı Salih Çelik ise tüm katılımcılara teşekkür ederek, şenliği devam ettireceklerini ifade etti.

Şenliğe Rizeden katılan Yusuf Sazkaya, "Koronadan dolayı ara verilmişti. Karadeniz şenliklerini Ege'de yaşatıyoruz. Kazasız belasız güzel bir etkinlik olmasını istiyoruz" dedi.

Her yıl düzenli olarak şenliğe geldiklerini dile getiren Asiye Bahadır, "Her yıl şenliğe geliyoruz. Ailecek geliyoruz. Ege ve Karadeniz bizim için fark etmiyor. Biz biriz ortağız. Birlikte güzel bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Allah tekrarını nasip etsin inşallah" ifadelerini kullandı

Söke Karadenizliler Derneği ile Kuşadası Karadeniz Kültür ve Folklor Derneği organizasyonuyla Ovacık Yaylası'nda düzenlenen şenliğe, Söke Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Veli Devrim Yerli, Söke Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Salih Devrim CHP Aydın İl Başkan Yardımcısı Mehmet Zeylan, CHP Söke İlçe Başkan Yardımcısı Aylin İşgören, İyi Parti Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez, Aydın Büyükşehir Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli ve protokolün diğer üyeleri başta olmak üzere siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve Türkiye'nin farklı illerinden Karadenizli vatandaşlar katılım sağladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.