MEHMET ALİ OKLAY

MEHMET ALİ OKLAY

SÖKE’DE GECE

 

Karanlık biraz! Üniversiteliler gidince bir de sakinledi ortalık, üstelik...

Eski Başkan Özekmekçi Söke’nin biraz karanlık olduğununu kabul etmez, yeteri kadarı kadar aydınlık derdi. Belki fiziki açıdan değil de, gönül gözüyle söylerdi bunu.

Kulakları çınlasın Fuat Ersoy abimiz ise, Söke’nin en önemli problemlerinden birinin gecenin karanlığı olduğunu söyler hep dost sohbetlerinde...

Belki gecenin karanlığı bir çok görünmesini istemediğimiz olumsuzlukları örtebilir; Böyle bir olumluluk oyunu oynayabiliriz belki de... Ama görmemek meseleleri çözmüyor ki... Söke’nin aydınlatılmaya ihtiyacı var. Işıl ışıl olmalı Söke. Belki biraz da ana cadde esnaflarından yardım istemeliyiz. Ne mi yapabilirler? Mesela her esnaf mekanının önünü güzel, cafcaflı panolarla aydınlatabilir. Vitrinlerini gece karanlık bırakmazlar örneğin. Hatta bilhassa kış geceleri bir iki saat daha geç kapatabilirler dükkanlarını ki, gece de caddelerde hem aydınlığa hem ticarete katkı verebilirler. Sokakları aydınlık bir şehirde insanlar geceleri belki biraz daha sosyal hayata katılırlar, hiç değilse rahatça bir iki tur atarlar şehrimizde. Asayiş problemleri de azalır aydınlık aydınlık şehirlerde.

Aslında Sökeli’nin caddesi biraz karanlık olsa da, zihni aydınlıktır zira... Katkı verir güzelliklere hesapsızca. Sökeli güzel insandır vesselam; sever şehrini, şehrinin insanını ve insanları.

Ne duruyoruz, bir yerinden koyulalım işe...

Ne dersiniz? Olur mu?

Önceki ve Sonraki Yazılar