SÖKE’DE SAĞLIK ZİNCİRİNE ÖNEMLİ BİR HALKA DAHA EKLENDİ

 

Dokuz kasım iki bin on iki cuma günü saat on beşte, Söke –Bodrum karayolu üzerinde    kurulan,  Özel   Uluslararası Söke Hastanesi  hizmete açıldı. Hastane iki ay önce hizmet vermeye başlamıştı. Bugün resmen açılmış oldu.

Açılışa çok sayıda davetli katılmıştı. Gönderilen çelenkler sayılamayacak kadar çoktu. Ulu önder M.Kemal  Atatürk ve şehitler adına saygı duruşu yapıldı, Ulusal Marşımız  topluca söylendi. Kurucu Başhekim  sayın Dr. Hamit Eğriboz açılış konuşması yaptı. Özetle;

Bugün, beş yıllık hayalimiz gerçek oldu, hastanemizi sizlerin de desteği ile açıyoruz.  Çok mutluyuz. Genel cerrahide iki profesörü de kadromuza katarak,  doktor kadromuzu daha da güçlendirdik. Şu anda;  iç hastalıkları, çocuk hastalıkları,  genel cerrahi,ortopedi, ateşli ve bulaşıcı hastalıklar, fizik tedavi ve rehabilitasyon, göz hastalıkları, kulak- burun- boğaz, anestezi ve reanimasyon, radyoloji, diş ve biyokimya dallarında hizmet veriyoruz. En kısa zamanda diğer branşları da  hizmete sokarak, hizmet kalitemizi daha da arttıracağız. Sağlıkta  en üst grup olan “A”  grup hastane unvanını almış bulunuyoruz. Bu nedenle çok mutlu ve gururluyuz.  Özel hastaneyiz, ama, bir halk hastanesi gibi çalışacağız. Söke Devlet Hastanesi ile “tatlı rekabet”e girerek, Ege Bölgesinde ve Türkiye çapında, sağlık alanında ses getirmek istiyoruz. Adımız uluslararası, çünkü  Avrupa ülkelerinden de hasta getireceğiz. Böylece Söke’ye ekonomik  olarak da katkıda bulunacağız, dedi.

Genel cerrahi  profesörü  sayın  Şükrü  Boylu da, sağlık hizmetinde kalitenin önemine değindi,  kalitenin daha da yükselmesi için, çalışacaklarını  belirtti. Hastaneyi kuranlara     teşekkür etti.

Kaymakam sayın  Mehmet Demirezer’in   “Söke sağlık kenti olma yolunda hızla ilerliyor, Atatürk’ün  çağdaş uygarlık  düzeyinin üzerine çıkalım hedefi işte budur,”  demesi anlamlıydı.

Müftü Beyin, “Hasta olmadan sağlık kuruşlarına gelelim, önemli olan koruyucu sağlık hizmetidir, sağlıkta kaliteyi arttıralım” duaları  önemliydi.

    Vali Bey de,  sağlık hizmetlerinin önemine değindi, hastanenin kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür etti ve kurdele kesilerek  Uluslararası Söke Hastanemiz  resmen hizmete açılmış oldu. 

   Özel Uluslararası Söke Hastanesi, ideal hastane koşulları düşünülerek tasarlanmış. Hastanenin girişinde geniş, rahatlatıcı bir alan var. Görevli personel  sizi  karşılıyor. Çocukların oynayabilecekleri, hastaların dinlenebilecekleri uygun  alanlar  yaratılmış. Bir hastanede bulunması gereken acil servis, biyokimya laboratuvarı, görüntüleme  merkezi, ameliyathane, poliklinikler, servisler  en iyi şekilde kurulmuş ve donatılmış.  Ama asıl önemli olan, alanında uzman doktor ve teknik personel kadrosu ile hizmet üretilmesi. Özel Uluslararası Söke Hastanesi de, uzman kadro ile hizmet üretmeye odaklanmış.  Hasta katılım payları da makul seviyelerde tutulursa, hasta çekme sorunu yaşamayacağını ve kaliteli hizmet vereceğini düşünüyorum.

Kesin olarak biliyoruz ki, rekabetin olmadığı yerde gelişme olmaz. Bir başka deyişle, gelişmenin motoru rekabettir. Bu rekabeti de, ancak özel sektör eliyle yaratabiliriz. Mustafa Kemal ve arkadaşları da, Cumhuriyet’i kurdukları zaman, devleti özel sektör eliyle kalkındırmayı  amaçlamışlardı. Bu amaçla, devlet eliyle yerel burjuvazi yaratma çabalarına girdiler. Ancak, Türk girişimcisi böyle bir  kültür ve  birikimden yoksun olduğu için, yerel burjuvazi yaratılamadı, kısa sürede yaratılamazdı da. Bir de bunun üstüne, dünya ekonomik buhranı eklenince, devletçiliğe zorunlu olarak  dönüldü. Artık  günümüzde “devletçilik” diye tutturmanın hiçbir  anlamı yok. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde, devletin fabrikası, bankası, tarlası yok. Orkestra şefi gibi, koordinatör. Devlet küçük, ama çok güçlü. Adaletin ve güvenliğin garantörü. Bu devletlerin tümü, özel sektör eliyle geliştiler, gelişmeye de devam ediyorlar.

Özel Uluslararası Söke Hastanesini kuran, hizmete sokan;  sayın Dr. Hamit Eğriboz’u, sayın Metin Yavuz’u, sayın Turgut Atik’i, Söke sağlık zincirine çok önemli bir halka ekledikleri  için kutluyorum. Başarılar diliyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar