Söke’den seçim hikayeleri

Söke’den seçim hikayeleri

 

AKP’nin seçim yolculuğu

 

19.05.2007 tarihinde Aydın’da yapılan AKP Milletvekili aday adayları arasından belirlenecek milletvekili adayları için kullanılan oyların bulunduğu sandık, Ankara yollarında görüldü.

 

Milletvekili olabilmek için14 aday adayının yarıştığı seçimler, çok hareketli ve iddialı geçmişe benziyor. Söke İlçe Başkanı Tanju Karaçancı ve Bağarası Belde Başkanı Sebahattin Akkıın çok iddialı olarak girdiği seçim sandığının, Ankara’ya götürülmesi, akıllara bir sürü soru işaretini getirdi.

 

Benim bildiğim seçim, ihtiyaç yerinde yapılır ve sandığı da aynı yerde açılarak sayılır. Seçime katılan insanların en tabi hakkıdır seçim sandığının gözlerinin önünde sayılması.

 

Gizli kapılar arkasında, hele hele 700 kilometre uzaklarda sandık sayımının yapılması, biz gazetecilere şaibeli geleceğini, hiç mi düşünemezler, bu AKP yetkilileri?

 

AKP kendisine sağın merkezi diyor. Dolayısı ile de demokratların da merkezi olduğunu ilân ediyor. Ancak bu uygulamalarla, AKP ile, demokratlıkları çakışmıyor mu?

 

Nasıl bir demokratlık ki, bir şehrin kaderi Ankara’lardan belirlenebiliyor.

 

İlin çıkaracağı milletvekilleri, tabiî ki il içindeki delegelerin oyları ile belirlenmelidir. Eğer ön seçim koşulunu ortaya attıysanız, bunun da kurallarını yerine getirmeniz gerekir. AKP’de, Aydın’da bunu yapmalıydı. Aydıın sandığını, Aydın’da açmalıydı ve bir sürü aday adaylarının beyinlerinde şüphe uyandırmamalıydı.

 

AKP’nin bu tutumu, Aydın’da yüzdeliklerinin düşmesine yol açacaktır. Bu kesindir. Aydın’da AKP, 2002 de çıkarmış olduğu milletvekili sayısını bir daha göremeyecektir. Bu seçimlerde Aydın’dan, AKP’nin çıkaracağı Milletvekili sayısı, en fazla ikidir. Çünkü AKP çiftçiden eksi puan almıştır. Pamukçudan puanların en düşüğünü almıştır. Zeytinciden ise hiç puan beklemesin.

 

Esnafın % 80’ni, zaten AKP ye gidecek oyların daha çok esnafın kepenk kapatacağının habercisi olacağını söylemektedir. Esnafın bittiği, pamukçunun bittiği, zeytincinin bittiği, çiftçinin bittiği, sanayicinin de iflas zillerinin çaldığı bir Aydın’da, AKP’nin çıkaracağı iki vekil çok bile olacaktır. Bu kadar iktidar soğukluğu yaşandığı şehrimizde, sandıkların Ankara’ya götürülmesi ise tuz biber olmuştur. AKP içindeki bu güvensizliği ve kral dayatması, AKP’den çok şeyler götürüyor, haberleri olsun.

 

Sandık gitti, şimdi Ankara yolları gözleniyor. Acaba sandığın içinden gerçek sandık elemanları mı çıkacak, yoksa, Erdoğan’ın adamları mı? Bekleyelim görelim.

 

CHP’de tantımlar..

 

Bu günlerde hareketli partilerin başını CHP çekiyor. DSP ile inandırıcı olmasa da, sandık ittifakı kurarak seçime hazırlanan CHP, bakalım DSP kamburunu ne kadar taşıyacak.

 

İki gün önce, Söke CHP parti binasını aday adayı Abdullah Bedeloğlu ziyaret etti. Öğretmen kökenli olan ve iki basılmış kitap sahibi olan Bedeloğlu, Bozdoğan’lı. Kamu Yönetimi Bilim Uzmanı. Aynı zamanda yerel gazetelerde köşe yazarlığı da yapan Bedeloğlu, şimdi Söke’li CHP delegelerinden oy istiyor.

 

Eski bir öğretmen arkadaşım sayı

Önceki ve Sonraki Yazılar