SÖKE’Yİ SEVENLER BURAYA

 

*  Ben dedim de oldu demiyorum. Bazen aynı şeyleri düşünebilir akil insanlar. İlk yazılarımdan birinde İstasyon Caddesinin Söke Sevgi Yolu olması için yazdığım  alternatif öneri de Aydın caddesinin çift yönlü yola dönüştürülmesinin büyük katkı sağlayacağını belirtmiştim, bir Söke sevdalısı olarak.

* Bir bölge gazetesinin Söke sayısında kapakta  yayınlanan proje resimde çift yön çizimi, geleceğin çağdaş Söke’si için güzel bir görüntüydü. Ardından doğal gaz çalışmaları yüzünden uygulamaya sokulan geçici trafik akışının bu projenin uygulanmasında bir zorluk yaratmayacağını gördük.

* Kentimizin hak ettiği “Sevgi Yolu” için önemli bir engelin kalmadığı ortaya çıkmış oldu böylece. Acil çözüm planının birinci aşamasını oluşturan ve İstasyon Caddesinde trafiği altüst eden park uygulamasının yasaklanması  konusunda  gözlemlediğimiz duyarsızlığın, yerel yönetimden mi, merkezi yönetimden mi kaynaklandığı hâlâ bir merak konusu. Yoksa her gün solukladığı egzoz  gazının sağlığından çaldığı anların farkında olmayan cadde esnafının da bu duyarsızlıkta payı mı olduğu da yanıt bekleyen bir soru.

* Kaldırımda yürüyen insanların kulağını sıyırıp geçen taşıt aynalarının çözümsüz bir soruna neden olması mı bekleniyor?  Kim bilir?

* Kaldırım deyince; kaldırımların yayalara ait olduğunu hangi kulaklara üflemeli, kirliliği yaratan esnafın kapattığı  dükkan önünden uzaklaşmak zorunda kalan müşterilerin kayıp olduğunu idrak edemeyen saygıdeğer esnafımıza mı?  Yoksa  yasa ve yönetmelikleri uygulamakta duyarsız kalan yetkililere mi?

* Bir CHP’li dost  ”Ali Hocam, bir yazında da  şu görüntü kirliliğine değinir misin?”, Tabelalar ve yapılarda ki keşmekeşlik Söke’mize yakışmıyor. Bak, Cumhuriyet Pasajı sahipleri yakışanı yaptı ve hem nostaljik hem de çağdaş görüntüsüyle diğerlerine örnek olmalı değil mi?” sorusuna ne diyebilirim ki ?

* Yaşadığımız yere sahip çıkmak insanlık borcumuzdur diye düşünüyorum.  Kente yaşayanlar sahip çıkmalı başka Söke yok. Güzellikleri hak ediyoruz bence. Haydi “Kent Gönüllüleri”  Geleceğin Söke'si için bir araya gelelim ve Söke’nin yarınını en yakışır bir şekilde kurgulayalım. “Bu konu da herkesin söyleyecek bir sözü olmalı çocuklarımız adına…”

*Dün 5 Haziran’dı…. 5 Haziran Dünya Çevre Günü”  Biliyorsunuz… İnsan olan,  her şeyin en güzelini hak ediyor.  Yanılıyor muyum?

 * Yeryüzü tüm canlılarındır. Farkında mıyız? bilmiyorum ama sokaklarımız hayvanlarla dolu ve onların bizim bir kap suyumuza  ihtiyacı var. Duyarlı insanlarımıza müteşekkirim. Kapınızın önüne lütfen bir kap su koyunuz…

Güzellikleri paylaşmak ve paylaşarak çoğalmak dileğiyle… Esen kalınız…

Önceki ve Sonraki Yazılar