SORUMLULUK BİLİNCİ

Söke'ye bağlı Sazlı mahallesinde Pazar günü üzücü bir olay yaşandı. Anlı-şanlı bayrağımıza yönelik saldırı olduğu haberiyle sarsıldık. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan Türk Bayrağımıza yönelik çirkin bir saldırı olduğu haberinin şokunu yaşadık.

Bayrağımıza yönelik saldırı bilgisini aldığımda gece saat 22:18 idi. Gazeteci ağabeyim Yılmaz Ölmez'in oğlunun düğün törenindeydim. Aydın BŞB nezdinden de olay doğrulanmıştı.

Haber yapmadan önce araştırmamız gerekliydi. Çala kalem olayın üzerine gidemezdik. Neticede Söke'de yaşıyoruz. Söke'nin her karışına göbekten bağlıyız. Söke'nin Sazlı mahallesine de diğer 48 mahallesine karşı da sorumluluklarımız var. Olay; Aydın BŞB'nin halk otobüslerine yönelik bir saldırı mıdır? yoksa terörist düşüncenin haince bir saldırısı mıdır? öncelikle bunu ortaya çıkarmamız gerekiyordu.

Nitekim aynı gün pazartesi sabahının 04:00'üne kadar emniyet güçleri araştırmalarını Sazlı mahallesinde yaptılar. Hem de Sazlı mahallesinin muhtarı Çetin Yolcuoğlu ve mahllenin ileri gelenleriyle birlikte. Saldırının terörist düşünceye mensup birkaç kişi tarafından ve haince yapıldığı bilgisi henüz net değildi. Saldırı ile ilgili mahalle sakinleri güvenlik güçlerine her türlü desteği verdi. Bu kişi veya kişilerin bulunmasını istediler. Bu konuda çok hassaslar.

Biz de güvenlik güçlerinden edindiğimiz bilgiler dahilinde, "Bayrak indirmeye soruşturma başlatıldı" başlığıyla ilk haberinizi pazartesi saat 10:33'te paylaştık. Hemen akabilinde de otobüsteki kamera görüntülerini hem mevcut habere ekledik hem de facebook hesabımızdan paylaştık. Bugünkü Gerçek gazetesinde ve Gerçek gazetesinin web sayfasında da hem Başkan Özlem Çerçioğlu'nun halk otobüsüne yönelik saldırıyı kınamasını ve birlik, beraberlk mesajı içeren mesajını, hem de saldırıyı gerçekleştirenleri kimliklerinin tespit edildiğini bildiren haberi yayınladık. Halkın bu kişilerin yakalanmasını istediklerini de belirttik.

Söke'de bizim gibi sorumluluk bilinciyle hareket edip, araştırdıktan sonra haberi kullanan basın-yayın kuruluşları da oldu.

Şimdi ben bunları neden yazma gereği duydum!

Çünkü olaya sessiz kaldığımızı düşünenler olabilir.

Sabahın 04:00'üne kadar güvenlik güçleri, mahalle sakinleri ve biz bu konu üzerinde yoğunlaştık. 

Olaya çok hassas yaklaştık.

Toplumu çatışma içerisine sokmak isteyenlerin istediğini yapmadık!

Çünkü sorumluluk bilinci bunu gerektirir. Sadece sorumluluk bilinci de yetmez. Aynı zamanda Sazlılı olacaksın. O mahalle sakinlerinin ruh halini de bileceksin. Yaşanan olayı Sazlı halkının gözüyle de bakacaksın. 

Bizim için vatan, bayrak, millet vaz geçilmezdir. Bu özelliğimizi kimse ne yargılayabilir ne de test edebilir. Yakın zamanda bunu yapmaya kalkan bir AKP'li ağzının payını çok iyi aldı.

Anne tarafımdan, bu topraklar için şehit vermiş bir ailenin ferdi olarak çok hassasım. Benim olayı duyar duymaz takımdığım tavır da sonrasında izlediğim yol da bunun göstergesidir.

Olay sivil toplum kuruluşlarından ve diğer siyasi partilerden tepki görmedi. Rakip siyasi partiler; AKP'si, MHP'si Aydın BŞB nedeniyle mi sessiz kaldılar bilemem, ama Sivil Toplum Örgütlerinin sessizliği sağduyu çerçevesinde gelişti. Başta Söke Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği olmak üzere hepsi Başkan Çerçioğlu'nun da mesajında belirttiği gibi, olaya sağduyulu yaklaştılar ve Sazlı halkının yanında yer aldılar. Sazlı halkını rencide etmek istemediler. Çünkü iki-üç kişinin gerçekleştirdiği eylemi koskoca Sazlı mahallesine yani Aydın'a mâl etmek kimseye yakışmaz. 

Aydınlılık bilinci bunu gerektirir. 

Aydınlı olmak işte böyle birşeydir. 

Aydın'ın 1 Nisan 2014 tarihi itibariyle büyükşehir oldu. 

Efelerli, Nazillili, Sökeli, Kuşadalı, Didimli, Bozdoğanlı, Buharkentli, Çineli, Germencikli, İncirliovalı, Karacasulu, Karpuzlulu, Koçarlılı, Köşklü, Kuyucaklı, Sultanhisarlı, Yenipazarlı vatandaşlar da Aydın vatandaşıdır.

Bu satırları yazarken bayrağımıza saldırdığı iddia edilen kişinin yakalandığı bilgisi geldi. Muhabirimiz olayı adım, adım takip ediyor ve şuanda Söke Adliyesinde. Bunu da buradan paylaşmak isterim. Bir kişi Söke Cumhuriyet Savcılığında sorgulanıyor.

Bin kişi değil, Sazlı mahallesi değil. 

 

Bu arada belirtmek isterim ki, Sazlı'da muhacirler de yaşıyor. Sadece Kürt kökenli vatandaşların yaşadığı bir mahalle değil. Hem de yüz yıldır birlikte yaşıyorlar.

Bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde KARDEŞÇE YAŞAYACAKLARDIR.

Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar