STRESLE BAŞ EDEMEYEN ÇOCUKLARDA SONUÇ PSİKOLOJİK TRAVMA

STRESLE BAŞ EDEMEYEN ÇOCUKLARDA SONUÇ PSİKOLOJİK TRAVMA

Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı (KEGEV) iş birliğinde kurulan SEYAKMER Dijital ve Materyal Çocuk Kütüphanesi, çocukların gelişimine katkıda bulunmak amacıyla etkinlikler düzenlendi.

SEYAKMER Dijital ve Materyal Çocuk Kütüphanesi’nde düzenli olarak gerçekleştirilen “Sınav Kaygısı ve Kaygı Yönetimi” temalı seminerin 3.sü gerçekleşti. İlk iki seminere Kirazlı Selim Eren Ortaokulu ve Pakize Kamil Ortaokulu öğrencileri katılırken 3'üncü seminere Soğucak Ortaokulu öğrencileri katıldı. Yaşam Koçu ve Soğucak Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Öner Ocak tarafından verilen seminerde “Stres Nedir?” “Stresle Nasıl Baş Edilir?” başlıklarının yanı sıra çeşitli slaytlar ile interaktif bir sunum gerçekleştirildi. Öğrenciler semineri ilgiyle dinleyerek, kendilerinde strese neden olan konular üzerine sorular sordular.

STRESLE BAŞ EDEMEYEN ÇOCUKLARDA SONUÇ PSİKOLOJİK TRAVMA

SEYAKMER Yöneticisi Didem Akyüz Saldıran “Sınav kaygısı çocuklarda oldukça fazla görülen ve tüm hayatını etkileyen bir olgu. Böyle durumlarda çocuklar kaygılarını paylaşacak kimseyi bulamayınca hata yapmaya ve ruhsal çöküntüye girmeye daha açık bir hale geliyor ve bu durum çok vahim sonuçlara neden olabiliyor. Ortaokuldan başlayarak bu seminerlerin çocuklar üzerinde ne kadar olumlu bir etki yarattığını gözlemledik ve bu tarz seminerleri çoğaltmaya karar verdik. TYT ve AYT dönemindeki gençlerimiz için de seminerler planlıyoruz" dedi.

Yaşam Koçu ve Soğucak Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Öner Ocak ise “Çocuklar stres ve kaygıyla baş etmeye çalışırken büyüklere göre çok daha fazla incinmeye meyillidirler. Kaygı hakkında konuşabilmek, stresle nasıl baş edebileceğini öğrenebilmek bu yaşlarda çok önemlidir. Sınav stresi ile baş etmeye çalışan öğrenciler bir yandan yeni adım attıkları hayatı da öğrenmeye çalışıyorlar. Bu konuda onların konuşabileceği bir ortam yaratmak, stresle baş etmeyi öğrenmelerine yardımcı olmak çok değerli. Bu seminerleri daha sık aralıklarla yapmayı amaçlıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.