Sulama Birliği önemli...

Söke Ovası Sulama Birliği seçimlerine az bir zaman kala Adalet ve Kalkınma Partisi'nin seçime yönelik hiç bir girişimde bulunmaması şaşırtıyor!

Söke Ovası Sulama Birliği çok önemli bir kurum. Bu gücü elinde bulunduran parti aynı zamanda 2013 yerel seçimlerine yatırım yapacak. Üye sayısı ve maddi güç olarak önemli bir kurum Söke Ovası Sulama Birliği! Bu kurumun başkanı olan ve aynı zamanda da siyasi bir partinin temsilcisi olan kişinin, birliğin imkanlarını kullanırken yerel ve genel seçimleri hesap etmemesi beklenemez.

İsmini yayınlamamı istemeyen bir çiftçi düşüncelerini benimle paylaştı.

Dedi ki:

“Düşünün bir kere!

2013'te yerel seçimler yapılacak ve CHP'li belediye başkanı Söke Ovası Sulama Birliği imkanlarını kullanırken plân, program yapmayacak!

Çiftçinin oylarının, partisi CHP’ye yönelmesinin hesabını yapmayacak!

Söke Ovası Sulama Birliği imkanlarını harcarken, iş ve aş temin ettiği insanların kendisinin dolayısıyle de partisi CHP’nin peşinden gitmesi için telkinde bulunmayacak!

2009 yerel seçimlerinde CHP Söke'de Birliğin çok büyük katkısını gördü. Bugün geldiğimiz noktada durum daha da vahim!”

Durumu vahimleştiren konu maddi gücün artması.

Edindiğim bilgiye göre; Sulama Birlikleri Yönetmeliği değişti ve üyelerden bir defaya mahsus kayıt parası adı altında dönümde 19 lira alınacakmış. Bu paranın da toplamda 6 ilâ 8 milyon lira (trilyon) olduğu konuşuluyor. En kötü ihtimalle Söke Ovası Sulama Birliği kasasına 5   milyon (trilyon) lira girecek. Bu parayı da mevcut başkan harcayacak. Ovanın ihtiyaçları var. Yolları yapılması gerekiyor. Bu işler birilerine ihale edilecek ve birileri de altın yumurlayan tavuğu kesmek istemeyeceğinden seçimlerde imkanlarını mevcut birlik başkanı için dolayısıyle de temsil ettiği CHP için harcayacak.

Bilmem anlatabildim mi...

Bazı üreticiler, "Dün böyle oldu, bundan sonra da böyle olmamalı" diyorlar.

Tüm bu gelişmelere rağmen, AK Parti Söke İlçe Yönetiminin üzerindeki ölü toprağını anlayamadıklarını belirti yorlar.

AK Parti Söke İlçe Başkanı Namık Yıldırım'ın biran önce delege seçimleri için görüşmeler yapmasını istiyorlar. Hatta milletvekillerinin bile bu konu da sahaya inmesini istiyorlar. Üye kayıtlarında yaşanan bazı   olumsuzlukların nedenini bölge milletvekillerinin sahaya inmemesine bağlıyorlar. Birlik başkanının tarafsız bir isim olmasın gerektiğine inanıyorlar. Bu konuda da Mehmet Erdem, Gültekin Kılıç ve Semiha Öyüş’ü sahaya inmeye çağırıyorlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar