E. TURGUT TEKİN

E. TURGUT TEKİN

TRAFİK İLE İLGİLİ BİZE GELENLER

 

 

Trafik ile ilgili görüş ve şikayetlerinizi bize yazmanızı istemiştim. Çünkü trafik hepimizin ve hatta ülkemizin sorunudur. Bu nedenle diyoruz ki, görüşlerinizi ve şikayetlernizi bize yazın ve ilgililer okusunlar, çareler arasınlar. Ayrıca değerli görüşlerinizden sürücülerde okuyup yararlansınlar. Elbette herkesin bir görüşü vardır ve bu görüş saygıya değer. Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı'nın İLÇE TRAFİK KOMİSYONU BAŞKANLIĞI’NA hitaben yazdığı yazıyı bir vatandaş gönderdikten sonra yayınladık ve ilgi ile karşılandı. Yazıyı ne gönderen makam ve ne de gönderilen makam yalanlamadığına göre demek ki doğruymuş. Kamuoyu, "İLÇE TRAFİK KOMİSYONU'NDA" nasıl bir işlem gördüğünü merak ediyor. Bunu biz de merak ediyor ve yetkililerin bu konu ve Söke trafiği konusundaki düşüncelerini öğrenmek istiyoruz. Telefonla bana birçok insan soruyor. Elbette bu konu ve trafik çıkmazı böyle kalmayacak. Ne iktidar partisi kanadı ve ne de muhalefet kanadı siyasi partilerimizin Söke yetkilileri hep susuyorlar. Madem ki susacaklardı, demokrasi gereği görüşlerini belirtmeyeceklerdi, o koltuklara niye oturdular? Yoksa görüşlerimi yok? Oysa bizden çok bu konular onların görevi olduğunu bilmiyorlar mı? Bilmiyorlarsa işte hatırlatıyoruz. Suskunluğunuz nedendir? Sizler susarsanız kimler konuşacaklar?

Adam Hollanda'da çalışıyor ve bir ay izine geliyor, o Söke'yi merak ediyor, yazılanları okuyor, memleketim diye bize yazıyor görüşlerini belirtiyor, ama bizimkiler burnumuzun dibinde olmalarına rağmen seslerini çıkarmıyorlar. Bu konuda iktidar uyuyor, muhalefet uyuyor. Öyle ise siyasi partilerin bu ilçe örgütleri ne işe yarıyorlar? Yazık, ben bu uykuculardan artık birşey beklemiyorum. Sayın Belediye Başkanımız ise öneri yerine caddeleri işgal edenlerin dükkan sahipleri olduğunu söylemekle yetiniyor. Caddeler dükkan sahiplerinin değil ki. Onlar, biz mecburen başkası koymasın diye koyuyoruz, diyorlar. Ama eğer düzenli bir uygulama olursa elbette bizde bu uygulamaya uyar, dükkanlarımızın önünü kapatıp müşterilerin girmesine engel olmayız diyorlar.

Şimdi Hollanda'dan yazıp bize gönderen kardeşimizin yazısını hiç bozmadan aynen veriyoruz. Umarız ki yetkililer okur ve çaresini bulur, bu kardeşimizin görüşünü uygulamaya koyarlar. Söz ettiği yol ve yer Söke Ağaçlı Köyü ve yoludur. Göndermiş olduğu yazıyı bozmadan veriyor ve kardeşimize duyarlığından dolayı teşekkür ediyoruz. İşte yazdığı yazı.


“Sayın Tekin,

Hollanda’da yaşayan bir Sökeliyim.

Her yaz, yıllık tatil için memleketime gelirim, trafik konusunda dünya bazında çok çok gerideyiz. Maalesef, ''burası Türkiye'' zihniyeti olduğu sürece ''biz'' adam olmayız!!!

Benim şikayet ettiğim bir konu var, bilmem bunu makalenizde dile getirebilir misiniz? Ağaçlı köyünü biliyorsunuzdur, yazın cok kalabalık olur, trafik devamlı akar, tam caminin olduğu yer çok çok tehlikeli, orada insanların ölmemesi için ne olur bu konuyu ele alın!

Oraya trafik işaretleriyle ''kasis var'' levhası koyup gerçekten de uzaktan belli olup da görülen ve sürücülerin bunu uzun mesafeden görüp hızını azaltırsa tehlikeli görünen yol ortadan kalkar. Sözde köy girişi, orada azami saatte 50 km gidilmesi gerekirken, BİLİNÇSİZLİK,VURDUMDUYMAZCILIK,MENTALİTE BOZUKLUĞU yüzünden hiçbir şey dikkate alınmiyor!!!! Bu feryadımı inşallah siz duyarsınız. Çünkü Avrupa’da yaşıyorum ve burada trafiğin nasıl işlediğini görmüş durumdayım, Türkiye’ye gelince ödüm patlıyor! Çünkü bir araç sahibi, yolcuya bile öncelik tanımayıip,''sen kimsin?'' fikri ile araba sürdükçe biz ASLA ADAM OLMAYIZ!!!!!!

Duyduğuma göre, bir ara Ağaçlı köyüne kasis konulmuş fakat, jandarma tarafından ''illegal'' veya ''yasalara aykırı'' denip kaldırılmış, bu nasıl bir zihniyettir???????

Saygılarımla”

İbrahim Ural

Eindhoven/Hollanda

Önceki ve Sonraki Yazılar