TÜRKİYE POZİTİF AYRIMCI KADIN BAŞKANI KONUŞUYOR

66402ee0-c792-4e90-89c4-5d2ab1d61aa2.jpeg

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, Türkiye’deki 81 Vilayetin yöneticileri her zaman olduğu gibi; yine uyudular ve Aydın Vilayeti şov yaptı. 

 

Efeler Diyarı Aydın, bu önemli günde Türkiye adına ev sahipliği yapıştır. 

Özlem Çerçioğlu yönetimindeki Aydın Büyükşehir Belediyesi Dünya kadınlarının da sesi olmuştur. 

Böylesine önemli bir günde Aydın’ın konuşulması sağlanmıştır. 

 

Aydın’da yaşayan kadınlar; “Kardeşlerimiz Dünyanın hiç bir yerinde Aydın’daki gibi; hatırlanmıyor ve önemsenmiyor” diyorlar.  

Senenin 365 gününün sadece 8 Mart’ında, (o da göstermelik kutlamalarla) hatırlanan kadınlarımız Aydın’da yıl 365 gün el üstünde tutuluyor. 

 

Bunun sebebi de Aydın’ın kadın belediye başkanı Özlem Çerçioğlu’dur. 

 

Pozitif ayrımcılığı sayesinde, kadınlarımız kendilerini olması gerektiği şekliyle yani önemli hissediyorlar. Yönetimindeki Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde de kadınlar lehine pozitif ayrımcılık yapmaktan hiç çekinmiyor. Böyle olunca da efsane başkan Çerçioğlu’nun en büyük destekçilerinin başında hemcinsleri geliyor. 

 

Türkiye 2018’in 8 Mart’ını hiç bir zaman unutamayacaktır. 

Özlem Çerçioğlu nezdinde Aydın ve Aydın halkı ayakta alkışlandı. 

Kadınlarımızın Günü’nü en güzel şekliyle ve Kurtuluş Savaşının sembolleşen isimleri haline gelen; Nene Hatun, Ümmüşen Hanım, Ayşe Hatun, Kılavuz Hatice, Yalnız Efe, Gördesli Makbule, Nezahet Hanım, Tayyar Rahmiye, Onbaşı Halide, Nazife Hanım, Binbaşı Ayşe, Süreyya Sülün Hanım'ın yanı sıra Binbaşı Ayşe Altuntaç, Üsteğmen Emine Vardarlı, Üsteğmen Fatma Şimşek’e yakışır şekilde kutladık. 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kadın muhtarlara hitaben yaptığı konuşmasında, 2019 yılı ve sonrasında da kutlamaların aynı titizlikle ve başarılı organizasyonlarla yapılacağının müjdesini veren Çerçioğlu; “Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün ilân ettiği cumhuriyet bir kadın devrimidir.” şeklindeki sözü günün anlam ve önemini belirten en güzel mesajdı. 

 

Atatürk‘ün işaret ettiği çağdaş Türk kadınına en güzel örnek ve rol model gösterilen Çerçioğlu’nun “Cumhuriyetin ilânı kadın devrimidir” şeklindeki ifadesi Kılıçdaroğlu tarafından da beğenildi ve desteklendi. 

 

Belediye yönetiminde kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık uyguladıklarını gizlemedi ve bu ayrımcılığı da kadına kalkan ellere nispet edercesine efelenerek dile getirdi. 

Topuklu Efe’nin bu çıkışı salonu birden bire hareketlendirdi. 

Hizmetlerin odağına hep kadınları yerleştirdiğini dile getirmesiyle de salonda alkış tufanı koptu. 

 

Turistik İlçemiz Kuşadası tek kelimeyle tarihi bir güne ev sahipliği yaptı. 

Organizasyon başarısından tutun da 81 Vilayetten davet edilen onur konukları kadın muhtarlar ve de CHP Genel Başkanına kadar her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. 

Belli ki; 8 Mart etkinliğinin etkisel değeri, Dünyada ses getirecek şekliyle ve her açıdan hesaplanmış. 

 

Kadın muhtarlar buluşması Kuşadası’na tanıtım boyutunda büyük katkı sağlamıştır. 

 

Türkiye’nin En Çalışkan Büyükşehir Belediye Başkanı ünvanına sahip Özlem Çerçioğlu çok zeki bir insan olduğunu böylece bir kez daha kanıtlamıştır. 

 

Bilindiği gibi; yabancı ülkelerin Türkiye karşıtı girişimleri sonucunda turizmimiz can çekişiyor.

Olumsuzluktan en çok etkilenen şehirlerin başında da Aydın gelmektedir. 

Turistik beldelerimiz Kuşadası ve Didim’deki esnaf yıllardır sezonu zararla kapatıyor. 

Yabancı seyahat acentalarının Türkiye’yi gezi programlarından çıkarmaları Kuşadası ve Didim ekonomisini olumsuz yönde etkilemiştir.

Bu iki güzel ilçemiz için turist, insanın yaşaması için gerekli olan hava ve su kadar önemlidir. 

 

Hatırlanacağı gibi; Kuşadası turizmcileri 2016’nın Eylül ayında Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıda bir araya gelmişler ve 2107’nin kriz sezonu olmaması için fikir teatisinde bulunmuşlardı. 

Turizmciler; AK Parti Hükümeti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz, Mustafa Savaş ve Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ile bir araya gelmişler ve izlenecek yollar konusunda görüş alış-verişinde bulunmuşlardı. 

Adalı turizmciler; teşvik ve destek paketlerinin yetersizliğine dikkat çekerken 2017 yılı için planlanan teşviklerin belirlenmesi sırasında turizm sektörünün durumunun özellikle değerlendirilmesini istemişlerdi.

 

Ne yazık ki; tertiplenen o toplantılardan da olumlu sonuç alınamamış ve 2017 turizm sezonu da Kuşadası esnafı için kayıp yılı olmuştu. 

Yabancı acentalar, Kuşadası ve Didim’i tanıtım katologlarından çıkarmış ve turları iptal etmişlerdi. Bu nedenle de durgunluk yaşanan turistik ilçelerde turizmi canlandırmak ve esnafa can suyu sağlamak isteyen Aydın’ın ve herkesin Başkanı Çerçioğlu sürekli projeler üretmiştir. 

 

UÇAK ATIĞI PROJESİ DE TÜRK TURİZMİ AÇISINDAN BÜYÜK BİR YATIRIMDIR

Başkan Çerçioğlu daha önce de Türk turizmi açısından çok ses getiren bir projeye imza atmıştı. Uçak batığı projesiyle, yerli ve yabancı turistlerin Kuşadası’na ilgisini çekmeyi başarmıştı. Dalış turizmi için dünyanın en büyük uçak batığı özelliğini taşıyan Airbus A300 yolcu uçağı operasyonla batırılmıştı. 

Uçağın batırılması operasyonu bile olay olmuştu.

Yerli ve yabancı basın-yayın kuruluşları tarafından operasyon an be an takip edilmişti. 

Projeye gösterilen ilgi, Türkiye’nin tanıtımı açısından da paha biçilmez bir yatırıma dönüşmüştü. 

 

DEV YATIRIM SAYESİNDE MİLYONLARCA LİRA DEĞERİNDE TANITIM YAPILMIŞTI

Milyon dolarlık reklam bütçelerine eş değerde bir yatırıma imza atıldığını Çerçioğlu ile birlikte acaba kaç kişi görebilmişti. Büyükşehir Belediyesinin bu yatırımı, televizyon yayınlarıyla Dünyaya duyurulmuş ve Kuşadası turizmi için büyük bir tanıtım olmuştu. 

Binlerce kişi o anlara tanıklık yapmak için Kuşadası’na akın etmişti. Dağ, taş, tepe adeta insan seliydi. 

 

PROJEYİ ELEŞTİRENLER UTANMAK YERİNE KISKANMIŞTI

Çerçioğlu yönetimindeki Aydın Büyükşehir Belediyesinin uçak batığı projesini eleştirenler, yatırımın Dünya çapında ses getirdiğini görünce de utanmak yerine çok kıskanmışlardı. 

Çerçioğlu’nun zekası sayesinde, kadın muhtarlar buluşmasında olduğu gibi; o gün de Kuşadası tarihi günlerden biri yaşamıştı. 

 

ÇERÇİOĞLU TÜRKİYE’NİN TURİZM ELÇİSİ GİBİ

Özlem Çerçioğlu Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği 2014’ten beri, Türkiye’nin turizm elçisi olarak hareket ediyor. Projeleri sadece yönettiği şehrin değil; ülkesinin de gündem olmasını sağlıyor. Türk turizmi için kalıcı projeler üretiyor. 

 

DÜNYANIN 8. HARİKASI ARAPAPIŞTI KANYONU 

Kazandırdığı en önemli yatırımlar arasında Bozdoğan’daki Arapapıştı Kanyonu projesi gelmektedir. Adapapıştı Kanyonu sadece Aydın turizmine değil; Türkiye’ye kazandırılmış en büyük yatırımdır. Bu proje aynı zamanda Özlem Çerçioğlu ismini de ölümsüzleştirmiştir. 

 

ÇERÇİOĞLU VE KURMAYLARI GECE-GÜNDÜZ DEMEDEN PROJE ÜRETİYOR 

Aydın’ın turizmden hak ettiği aslan payını alması için Çerçioğlu ve kurmayları gecelerini gündüzlerine katarak çalışıyorlar. Çerçioğlu’nun bu yöndeki beyin takımının en başındaki isim hiç şüphesiz ki; Önder Yeğen’dir. Zekasına en çok güvenilen isim olan Yeğen, kadın muhtarlar buluşmasında da önemli paya sahiptir.   

 

AYDIN’I DÜNYAYA TANITTI

17 İlçenin yani Aydın’da yaşayan herkesin başkanı olma özelliğiyle hareket eden Çalışkan Başkan Özlem Çerçioğlu’nun icraatları Türkiye ve Dünya çapında model projeler olarak örnek alınıyor. Aydın Özlem Çerçioğlu sayesinde altın çağını yaşıyor. 

 

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’NE DE KUŞADASI EV AAHİPLİĞİ YAPTI

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen kadın muhtarlar buluşması da eşi-benzeri olmayan tanıtım projeleri arasında yerini almıştır. 

 

BEŞ SENE DAHA ÇERÇİOĞLU

Ben derim ki; Türkiye Topuklu Efe Özlem Çerçioğlu’nu bir 5 sene daha izlemeye devam edecektir. Çalışkanlığıyla Türkiye sınırları dışında da taktir gören Büyük Başkan Çerçioğlu; Aydın’ı Dünya şehri yapan projelerine yenilerini ekleyecektir. 

 

POZİTİF AYRIMCILIĞA DEVAM

Kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığı başarısındaki en önemli etken olan Çerçioğlu, bu özelliğinden yeni dönemde de vaz geçmeyecektir. Aydın’ın tanıtımına yönelik çalışmalarında yine en ön saflarda kadınlara yer verecektir. Başarısındaki pay sahiplerini yine analarımız, bacılarımız ve kızlarımız olarak görmeye devam edeceğiz. 

 

KADINLARIN ROL MODELİ 

Başarıya giden yolda örnek bir isim ve kadınlar tarafından da rol model olarak görülüyor. 

Özlem Çerçioğlu sayesinde bundan sonra da sadece siyaseten değil; her alanda yeni yeni Topuklu Efeler yetişecektir. 

 

PROJELERİ DÜNYADA SES GETİRİYOR AMA AK PARTİ HÜKÜMETİ̇ GÖRMEZDEN GELİYOR 

Çağdaşlık, kalkınma ve özellikle de tanıtım alanında sadece Aydın’a değil; ülkesine de katkı sağlayan Özlem Çerçioğlu’nun başarısı ne yazık ki; görmezden gelinmekte ve siyasete kurban edilmektedir. A veya B Partisi mensubu olduğuna bakılmaksızın, Devleti yönetenlerce eli sıkılmalı ve taktir edilmeli. 

 

HÜKÜMET VE TURİZM BAKALIĞI BAŞARIYI ÖDÜLLENDİRMELİ

AK Parti Hükümeti ve özellikle de Turizm Bakanlığı tarafından Özlem Çerçioğlu şimdiye çoktan  turizm elçisi ilân edilmeliydi. Türk turizmini canlandırmak için her yıl Devlet olarak ülkemizin tanıtımına yönelik reklamlar hazırlattırıyoruz. Bunun için de yabancı ülkelerdeki yayın kuruluşlarına Devletin kasasından milyonlarca dolar ödeme yapıyoruz. Özlem Çerçioğlu’nun ürettiği projeler sayesinde Türkiye’nin tanıtımı en iyi şekilde yapılıyor ve Devletin cebinden de tek  bir kuruş çıkmıyor. 

 

HER ŞEY ORTADA VE ANLATMAYA GEREK YOK

Paylaştığı video ile bir anda Türkiye’nin gündemine oturan ve Turkcell reklamlarında bile rol alan vatandaşın da dediği gibi; Çerçioğlu’nun Türk turizmine sağladığı katkılarını herkes görüyor. 

Anlatmaya gerek yok yani!

Her şey ortada. 

Projeler ve yatırımlar mükemmel. 

 

ONORE ETMEK İÇİN AK PARTİLİ OLMA ŞARTI MI ARANIYOR 

Devletin milyonlarca lira değerindeki tanıtım bütçesine eşdeğerdeki projeleri nedeniyle Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Çerçioğlu onore edilmelidir. Aydın Büyükşehir Belediyesi AK Partili bir yönetime sahip olsaydı emin olun ki; şimdiye çoktan Devlet nişanıyla onurlandırılmışlardı. 

İşte Türkiye gerçeği...

AK Parti Hükümeti iktidarında sıradan bir kadına da bir çok Avrupa ülkesinin başarılı projeleriyle yakından tanıdığı kadın belediye başkanına da verilen değer aynı. 

 

CUMHURİYET DEMEK KADIN DEMEKTİR

“Cumhuriyetin ilânı bir kadın harekatıdır” diyen Çerçioğlu; Atatürk’ün kadına bakış açısını farklı bir pencereden gözler önüne serdi.

“Cumhuriyet demek, kadın demektir” vurgusu yapan Çerçioğlu, kadınlara hak ettikleri değerin verilmesini istedi. 

 

ATAMIZIN KEMİKLERİ SIZLIYOR

Kurucumuz Atatürk tarafından, çok sayıda Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme halkı tanımasının önemine işaret etti ve gelinen noktayı eleştirdi. 

Bugünkü durumun içler acısı olduğunu işaret etti.  

Türk kadını 84 yıl önce seçme ve seçilme hakkına kavuşmuştu. 1935'te 2. sırada olan Türk kadını ne acıdır ki; şimdi 133’üncü sırada. 

Günümüz Türkiye’sinde kadınlarımıza verilen değer, Atatürk’ün kemiklerini sızlatır nitelikte!

 

ATATÜRK’E ŞİKAYET ETTİ 

Aydın’daki kadınların koruyucusu konumundaki Özlem Çerçioğlu, başta kadın cinayetleri olmak üzere her türlü haksızlığa isyan etti. 

Kadınların haykırışı ve sesleri oldu.  

Aynı zamanda da erkeklerin dikkatini çekti. 

Kadınları en iyi anlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şikayet etti. 

 

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ KADINLARLA BİRLİKTE KURULDU 

Düşman işgalindeki vatan topraklarımızın kadınlarla birlikte kurtarıldığını ve cumhuriyetimizin de yine kadınlarla birlikte kurulduğunu belirtmesi önemli bir mesajdı. 

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu ve savunucusu konumundaki kadınlarımıza Çerçioğlu nezdinde ne kadar teşekkür etsek azdır. 

 

İyi ki de varsınız...

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar