Vergi yüzsüzleri

 

Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı, 2006 yılı sonunda vadesi geçtiği halde, 30 Haziran 2007 tarihine kadar ödenmeyen 125.000 YTL. ve üzerinde vergi borcu olan mükelleflerin listelerini 16 Temmuz itibariyle tüm Türkiye’de Vergi Daireleri Müdürlüğü ilan tahtalarında askıya çıkardı.   

 

Halkımız arasında “Vergi Yüzsüzleri” olarak da adlandırılan vergi borçlularının listesinin ilçemizdeki vergi dairesinde de askıya çıktığını gazetemizde 17 Temmuz 2007 tarihinde haberini vermiş ancak listede yer alan üç belediye dışında 30 mükellefin isimlerini ve vergi borcu miktarını yayınlamıştık.

 

Vergi borçlularının ilan edilmesi yeni bir uygulama değil, daha önce 5 milyar liraya kadar, 50 milyar liraya kadar borcu olanlar ilan edilirken, bu yıl 125 bin YTL’ye kadar borcu olanlar ilan edildi. Şöyle listeye bir baktım, hepimizin tanıdığı bildiği isimler. Yaşanılan ekonomik sıkıntılar kendini iş aleminde de göstermeye başladığının adeta bir göstergesi. 125 bin YTL. üzerinde borcu olan 33 mükellef ilçemizde çıkıyorsa bunun Türkiye çapında kaç kişi olduğunu varın siz hesaplayın...

 

Bir yanda son beş yılda finans sektörümüzün yüzde 72’si yabancı devlet ve şirketlerin eline geçmesi, devletin elinde bulundurmasının şart olduğu kamu iktisadi teşekküllerinin satışı diğer yanda küçülen orta ölçekli sanayimiz, kepenk indiren esnafımız, üretemez hale gelen çiftçimiz, grevli toplu sözleşme hakkı bile bulunmayan, aldığı komik rakamlarla geçinmeye çalışan memurumuz, adına asgari ücret denilen sadaka ile aile bakmaya çalışanişçimiz, hergün iş umuduyla çaldığı kapılar yüzüne kapanan evine ekmek götürememe utancıyla dönen işçimiz.

 

Ben bunları uydurmuyorum, hepimiz görüyor, yaşıyoruz. Pazar günü sandık bir kez daha önümüze konulacak, tüm bunları iyi değerlendirip oyumuzu düşünüp, taşınıp karar verdikten sonra kullanırsak hem ülkemiz, hem de bizlerin geleceği açısından çok daha iyi olacağı inancındayım. Artık son karar sizin, bizlerin, hepimizin...

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar