Volkswagen soruşturmasında son durum

Volkswagen soruşturmasında son durum

Emisyon skandalının ardından Volkswagen kendi bünyesinde inceleme başlatmıştı. Yapılan incelemede belli bir aşama kaydedildi ve CO2 seviyelerindeki tutarsızlıklar ortaya çıkartıldı.

Volskwagen Grup dizel skandalıyla ilgili şirket içi araştırmasını sürdürüyor. Yapılan araştırmada tip onayı CO2 seviyeleri belirlenirken bunlar ile ilgili bazı tutarsızlıklar tespit edildi. Volkswagen Grubu'nun ürettiği 800 bin otomobilin bu durumdan etkilendiği düşünülüyor. Firmanın olası kaybının 2 milyar Euro olabileceği hesaplandı. Volkswagen yönetim kurulu en kısa zamanda sorumlu tip onayı ajansları ile diyalog başlatarak bu bulguların sonuçlarını konuşacak. Bu diyaloğun ardından olayın boyutları ve ekonomik sonuçları daha net şekilde ortaya çıkabilir. Araştırmada, CO2 sertifikasyon sürecinde bazı modellerin yakıt tüketim değerleri ve CO2 seviyelerinin çok düşük ayarlandığı ortaya çıktı. Tutarsızlık tespit edilen otomobillerin çoğunda dizel motor var.

 

Volkswagen CEO'su Matthias Müller konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “En başından beri gerçeklerin açıkça ortaya çıkması için herşeyi göze aldık, incelemeyi hiçkimse ve hiçbirşey durduramamalı. Bu sancılı bir süreç ancak başka alternatifimiz de yok. Önemli olan tek şey gerçeklerin ortaya çıkması. Volkswagen'in buna ihtiyacı var. Yönetim kurulumuz bu durumdan çok pişman ve üzgün ve yaşananları gün ışığına çıkartma sürecine kararlılıkla devam edecek”.

 

Yetkililerle işbirliği içerisinde, Volkswagen durumu netleştirmek için tüm gücünü kullanacak ve etkilenen otomobillerin CO2 değerlerini düzeltecek adımları atacak. Bu durumdan etkilenen otomobillerin güvenliğinde sıkıntı yok. Öte yandan söz konusu tutarsızlıkların boyutuyla ilgili güvenilir bir değerlendirme yapmak henüz mümkün değil. Tahminlere göre ekonomik risk yaklaşık 2 milyar Euro.  

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.