YENİ 2015 FİAT 500X DETAYLARI

YENİ 2015 FİAT 500X DETAYLARI

Fiat'ın yeni 2015 500x modeli direksiyon de güvenlik sistemleri ile dikkat çekiyor.

Fiat 500X gelişmiş elektrikli hidrolik direksiyon sayesinde arttırılmış direksiyon hassasiyeti sunuyor. DST (Dynamic Steering Torque) sistemi yol tutuşunu ve dinamikliği geliştirirken yakıt tüketimini de geleneksel hidrolik sistemlere göre %3 azaltıyor.

500X’in DST sistemi dışa savrulmaları ve aracın direksiyon aracılığıyla verilen dönme açısına fazla tepki vermesini düzelterek hem sürüş güvenliğini hem de yol tutuşunu arttırıyor. DST sistemi aracın elektronik stabilite kontrol sistemine (ESC) entegre edilmiş durumda ve aşırı sapma açısı ya da zayıf yol tutuşu gibi potansiyel tehlike arz eden durumlara müdahale ediyor.   

Yolcuların güvenliğinden emin olunması için Fiat 500X şu an piyasadaki en iyi aktif ve pasif güvenlik sistemleriyle donatıldı. Bu sistemler arasında 6 adet hava yastığı (airbag) (önde, pencerelerde ve yanda), ESC (Electronic Stability Control) ve “cornering” fonksiyonlu sis lambaları var.

Ek olarak, modelin versiyonuna göre standart ya da opsiyonel olarak, sürücüye trafikte ve park esnasında yardımcı olan iki sistem, Lane Assist ve Blind Spot Assist de 500X ile birlikte geliyor. Lane Assist sürücüye şeridinden ayrılmaması yönünde uyarılar verirken, Blind Spot Assist ise sürücüye sürüş ve park esnasında görüş alanı dışında kalan yerleri de net bir şekilde görebilme şansı vererek ileri düzey güvenlik sağlıyor. Ayrıca opsiyonel olarak 500X’e aracın arka tarafını net görmeyi sağlayan ParkView kameralı park asistan sistemi ve “Brake Control” yardımcı fren sistemi ekletilebiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.