YENİ 2015 MERCEDES GLE TEKNİK DETAYLARI

YENİ 2015 MERCEDES GLE TEKNİK DETAYLARI

Yeni Mercedes GLE 2015, dış tasarımı, hibrit motor seçeneği ve elden geçirilen motor gamı ile dikkat çekiyor.

Mercedes-Benz SUV segmentindeki en çok satan modelini yeniledi. Öncüsü ML'in yerini alan yeni GLE'nin öne çıkan özellikleri arasında tasarruflu kullanım, düşük CO2 emisyon değerleri ve daha çekici tasarımı yer alıyor. Mevcut motor serisinde yakıt tüketimi ve CO2 emisyonları önceki modellere kıyasla %17 azaltılırken. Alman üreticinin tarihinde ilk kez bir SUV modelde plug-in hibrit sistemi, maksimum tasarrufu olağanüstü performansla birleştiren GLE 500 e 4MATIC seçeneği ile sunulmaya başlanıyor. Bu çok yetenekli model, düşük yakıt tüketimine ve CO2 emisyonuna sahip 4 silindirli dizel motorlu GLE 250 d modelini de geride bırakıyor ve bir V8 modelin performansını sunuyor. 

Yeni GLE'nin avantajları bununla da bitmiyor; on-road ve off-road performansı ile dikkat çeken model, geniş ve ferah bir iç kabine ve depolama alanlarına sahip, aynı zamanda yüksek seviye aktif ve pasif güvenlik önlemleriyle donatılmış.

Mercedes-Benz Cars Daimler AG Yönetim Kurulu Üyesi Ola Källenius Mercedes-Benz SUV ailesinin en yeni üyesini şöyle tarif ediyor: “Modern ve verimli sürüş teknolojisi üstün biniş konforu, esnek kullanım olanakları ve tipik SUV sağlamlığı ile kombine edildi, yeni GLE best-seller modelimizin başarı hikayesini devam ettirecek her türlü özelliğe sahip”. Olağanüstü güvenlik ve hem yolda hem arazide yüksek seviye sürüş dinamikleri bu lüks SUV'nin diğer güçlü özellikleri. Dahası, GLE, çığır açan sürüş yardım sistemleri, 9 kademe 9G-TRONIC otomatik vitesi ve temel spesifikasyonunda bile detaylı sürüş ve off-road programları sunan inovatif DYNAMIC SELECT dinamik yol tutuş kontrol sistemi ile de etkiliyor. Markanın alametifarikası olan kusursuz C sütunu tasarımı ve çok amaçlı kullanılabilen, lüks bir salon modelin konforunu ve şıklığını aratmayan iç mekan Mercedes-Benz GLE deneyimini zenginleştiriyor. 

Källenius sözlerini şöyle sürdürdü: “Mercedes, sıkça kopya edilen ancak başarısı nadiren yakalanabilen M-Serisi lüks SUV segmentini 1997'de çıkarttı ve o zamandan beri dünyadaki en başarılı modellerden birisi oldu. GLE'nin çıkışıyla birlikte, bu versiyon 1.6 milyon adedi geride bırakacak”

Mercedes-AMG GmbH Yönetim Kurulu Başkanı Tobias Moers ise yeni model ile ilgili şu açıklamaları yaptı: “Yeni GLE 63'nin yanında ve GLA 45 AMG'den G 65 AMG'ye yedi farklı performans SUV modeli ile Mercedes-AMG olağanüstü güçlü ve özgüvenli bir konumda. Her üç jenerasyonun da önceki modelleri oldukça popülerdi. Her geçen gün büyüyen SUV segmentinde her kişisel zevke uygun, doğru performans otomobilini sunuyoruz.”

Çekici tasarımı, DYNAMIC SELECT ve E ile S Serilerinden tanıdık sürüş yardımı sistemleri sayesinde her koşula uygun, bol seçenekli sürüş deneyimi sunan yeni GLE motor serisi ile de etkiliyor. 4, 6 ve 8 silindir seçeneklerine sahip, üst düzey verimlilik sunan beş motor müşterilerin beğenisine sunuluyor. 204 hp'lik 4 silindirli 2.1 litre hacimli dizel motora sahip GLE 250 d, üstün performans ve sınıfının en düşük yakıt tüketimini sunuyor. Bu model, 100 km'de 5.4 litre yakıt tüketimi ve km başına 140 gram CO2 emisyonu değerlerine sahip olmasıyla öne çıkıyor. 

Son model BlueDIRECT V6 ve V8 benzinli motorlar
Güçlü GLE 500 4MATIC direkt enjeksiyonlu twin-turbo V8 motor 435 hp güç sağlıyor ve 700 Nm maksimum tork veriyor, etkileyici bir performansı yüksek kalite ile birleştiriyor. GLE 400 4MATIC gücünü direkt enjeksiyonlu twin-turbo V6'dan alıyor. Bu motorda yeni piezo enjektörler ve MSI multi-spark ateşleme ile 333 hp güç ve 1400 devirde 480 Nm tork üretiyor. GLE 400 4MATIC ortalama 8.8 l/100 km yakıt tüketimi ve 209 g CO2/km (NEDC ile kombine) emisyon değerine sahip. 

Popüler V6 dizel motor, yeni 9G-TRONIC
Yeni GLE'nin dizel cephesinde 204 hp gücündeki, 4 silindirli 2.1 litrelik dizel motorlu GLE 250 d ve GLE 250 d 4MATIC seçeneklerinin yanı sıra, 258 hp güç ve 620 Nm tork veren V6 dizel motora sahip GLE 350 D 4MATIC de yer alıyor. Bir dizi sıkı önlemlerle yakıt tüketiminde bir önceki modele göre %9 azalma sağlana ara. bu sayede NEDC çevrimine göre 6.4 l/100 km'lik tüketim değerine imza atabiliyor. Güncellemeler sayesinde, modifiye edilmiş bir motor kontrol ünitesi yanma yönetimi ile ısınma sürecinde dizelin her silindire yanma havasına bağlı olarak enjekte edilmesini düzenliyor. Emisyon azaltıcı ve yakıt tüketimini düşürücü önlemler arasında optimize edilmiş bir turboşarj, yeniden düzenlenmiş EGR valfi ve ihtiyaca göre kontrol edilen döner kanatlı yağ pompası da bulunuyor. 

Yeni GLE ile birlikte, tüm dizel modeller standart olarak 9 kademe 9G-TRONIC otomatik vites ile donatılıyor. İlk kez opsiyonel olarak off-road devir düşürme dişlisi ve akslar arası diferansiyel kilidi sunulacak. Şanzıman %92 yüksek verimlilikli ve vites kademeleri arasında geniş bir dağılım bulunan yeni bir tip tork konvertörü ile entegre edilmiş. Bu da GLE modellerinin yüksek verimliliğine katkıda bulunuyor. 

Değişken dinamik yol tutuş kontrolü sistemi DYNAMIC SELECT'te seçilen moda göre, 9G-TRONIC üstün kıvraklığı ve hızlı yanıt vermesi ile etkileyici bir sürüş deneyimi yaşatıyor. Bu süreçte yeni vitesin potansiyeli en ufak zerresine kadar kullanılıyor. Hızlı, enerjik ancak neredeyse hissedilmeyen, nazik ve yumuşak vites geçişleri etkileyici. Bu enerjik ama yumuşak vites geçişleri arazide çekişi arttırırken aynı zamanda her koşulda keyifli bir sürüş sunuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.