Yeni Skoda Superb Combi çıtayı yükseklere çekecek

Yeni Skoda Superb Combi çıtayı yükseklere çekecek

Form ve fonksiyonu biraraya getiren yeni Skoda Superb Combi Eylül'den itibaren segmentinde standartları yeni baştan belirleyecek.

Tasarım ve kullanışlılık arasındaki başarılı işbirliği özellikle arabanın arka kısmında göze çarpıyor. Arka kısım sadece her zamankinden daha etkileyici değil, geniş bir şekilde açılan beşinci kapısının ardında aynı zamanda sınıfının en geniş ve pratik bagajını sunuyor. Yeni Skoda Superb Combi orta sınıf otomobiller arasında en geniş bagaja sahip. Yeni Superb Combi öncüsünden sadece 23 mm daha uzun olmasına rağmen bagaj arka koltuklar açık vaziyette 27 litre daha fazla bagaj kapasitesi sunuyor. Koltuklar katlandığında ise kapasite 1950 litreyi buluyor. Bu da ikinci nesil modelden 85 litre daha fazla. Uzun objeler taşımak da mümkün. Ön yolcu koltuğu istenirse kolayca katlanabiliyor. Bu da 3.10 metreye kadar nesnelerin taşınabilmesi anlamına geliyor.

 

Yeni Skoda Superb sunduğu geniş alanla kalmıyor, pratik çözümler de getiriyor. 12'si yalnızca bagajda yer alan tam 31 Simply Clever özelliği yeni modelin en güçlü yanlarından.

Saloon versiyonu gibi yeni Skoda Superb Combi de sanal pedal ile geliyor. Bu özellik elektrikli bagaj kapağını elleri kullanmadan jest kontrolü ile açabilmeyi sağlıyor. Arka tampon civarında basit bir ayak hareketi ile bagaj kapağı otomatik açılıyor. Bu fonksiyon anahtarsız kilitleme ve başlatma sistemi KESSY ile kombinasyon halinde çalışıyor.

 

Yeni Skoda Superb Combi'de yer alan bir diğer yeni özellik de pratik elektrikli bagaj kapağını basit bir çekme hareketi ile kapatma imkanı. Elektrikli bagaj kapağı ile KESSY'i birleştiren özellikle bagaj kapağı uzaktan da kapatılabiliyor.

 

Yeni Superb Combi'in arka koltukları bagajdaki bir kol ile katlanabiliyor.

Bagaj zemini de yeni Skoda Superb Combi'de en yüksek pratik faydaları sunuyor. Kaydırılabilir zemin bagajı çeşitli şekillerde bölebiliyor, esnek kullanım imkanı sağlıyor. Sistem aynı zamanda pratik depolama alanı yaratıyor: Bagajın rafı ve geri çekilebilir kapağı ikinci zeminin altına gizlenebiliyor.

Bagajın içinde ayrıca rulo şeklinde kapanıp açılabilen bir kapak daha bulunuyor. Tek bir dokunuşla bu kapak otomatik açılıp kapanıyor. Superb Combi'nin bagajı aynı zamanda sanal pedallı elektrikli kapı özelliğine sahip, bu kapının otomatik açılıp kapanan bir perdesi bulunuyor.

 

Bir diğer pratik özellik rulo kapağın altında bulunan raf. Burada, örneğin bir ceket gibi, çeşitli eşyalar bulundurulabiliyor.

 

Bagajdaki dört katlama kancası alışveriş torbaları ya da başka eşyaları sağa sola kaymadan, devrilmeden güven içinde taşımayı garanti altına alıyor. Ağ sistemi burada kolaylık sağlıyor. Ağ örülü iki dikey, bir yatay ayırma aparatı ihtiyaç duyulduğunda eşyaları daha güvenli şekilde taşıma olanağı veriyor. Bagajda ayrıca bir LED fener bulunuyor. Araba seyir esnasındayken bu aydınlatma cihazı otomatik şarj oluyor. Fener böylece arabanın dışında da kullanılabiliyor.

Yeni Skoda Superb Estate prömiyerini Eylül ayında 66. Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı'nda yapacak. Aynı ay içinde model ilk piyasalarda satışa çıkartılacak.

YENİ 2016 SKODA SUPERB COMBİ İLK RESİM GALERİSİ

YENİ 2016 SKODA SUPERB COMBİ İLK RESİM GALERİSİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.