Yerel gazeteciler Dikili’de buluştu

Yerel gazeteciler Dikili’de buluştu

TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ VE KONRAD ADENAUER STİFTUNG VAKFININ ORGANİZE ETTİĞİ “YEREL GAZETECİLİKTE HİZMET İÇİ EĞİTİM” SEMİNERİ DİKİLİ’DE YAPILDI



Nevzat SEÇEN
Gerçek Gazetesi
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Konrad Adenauer Stiftung Vakfı'nın organize ettiği "47. Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim Semineri" İzmir'in Dikili ilçesinde yapıldı. Mysia Otelde gerçekleşen 2 günlük etkinliğe Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Ertan Cillov, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Vahap Munyar, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Turgay Olcayto'un yanı sıra Ege Bölgesi'ndeki il ve ilçelerden gelen çok sayıda basın mensupları katıldı. İlçemizden Gerçek Gazetesi Sahibi Durmuş  Tuna ve Gerçek Gazetesi Yazarlarından Nevzat Seçen'in katıldığı seminer iki gün buyunca oturumlar halinde gerçekleşti.
Beş oturum halinde gerçekleşen seminerlerde; katılımcılara "Meslek İlkelerinin Dünü ve Bugünü", "Basında Örgütleme ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti", "Sağlık Haberleri", "Spor Yorumculuğu", "Basın kartı nasıl alınır? Basın kartı alma koşulları nelerdir?", "Kamera Kullanımı ve Haber Kameramanlığı" konuları hakkında teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Üçüncü oturumda gerçekleştirilen anlatımların ardından yerel gazetecilerin soruları cevaplandırıldı. Seminerin dördüncü oturumunda "İnternet Gazeteciliği", "Basın İlan Kurumu ve Resmi İlanlar", "Atatürk ve Basın Özgürlüğü" konulu sunum yapıldı. Seminerin son bölümü olan beşinci oturumda ise "Yerel Basında Ekonomi Haberciliği ve Avrupa Birliği" ile "Medyada Planlama ve Görsellik" konularındaki sunumların ardından, eğitim semineri sona erdi. Her sunumun ardından soru cevap şeklinde konuların tartışıldığı seminerde yerel basının karşılaştığı ve gelecekte karşılaşacağı sorunlar dile getirildi. Karşılıklı görüş alışverişlerinin yer aldığı seminerde yerel gazete temsilcileri yaygın basının ağırlıklı olarak yerel basının çalışmaları ile habere ulaştığını ve yerel basının en doğru habere tarafsız olarak ulaşması gerektiği vurgulandı.
Yaygın basın temsilcileri de yerel basının öneminden söz ederek, yerel basın çalışanlarının her konuda sıkıntı yaşadığını ve sıkıntıların bir an önce çözülmesi gerektiğini ifade ederek örgütlenmenin öneminden söz edildi. Her oturumun sonunda soru cevap olarak gazetecilik sorunları hararetli açıklamalarla açıklandı.
Kapanış konuşmasının ardından Aydın, İzmir, Balıkesir, Manisa, Çanakkale ve İstanbul'dan yaklaşık 60 yerel gazete temsilcilerinin katıldığı seminerin sonunda Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ile Belediye Başkanı Osman Özgüven'in de katıldığı sertifika töreni gerçekleştirildi. Konferansa konuşmacı olarak katılan ekip tarafından hizmet içi eğitim seminerine katılan 60 yerel gazeteciler sertifikalarını aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum