Yerel gazetelerimiz internette

Bilmem belki farkındasınızdır, Eylül 2006 dan bu yana Gerçek Gazetemizdeki yazılarıma ara vermiştim. Bunun kendime göre bazı nedenleri vardı. Başlıca etken gazetenin künyesinde yapılan değişikliklerden kaynaklanmaktaydı. Benim gibi diğer fahri yazar arkadaşlarımız da gazetemizin künyesinin yazılışından alınarak yazılar yazmamaya başladılar kanısındayım.
Sonra ne olduysa gazetemiz kendi içindeki yapılanmaları düzelterek çeşitli hamlelere başladı. Abonelik sisteminden vazgeçerek gazete bayileri aracılığıyla ücretsiz gazete dağıtımını da gerçekleştirdiler. Ardından Kasım 2006 da Internet yayınına başlanıldı. Ama istenilen başarı ve tasarım yakalanamadığından yayından vazgeçildi.
Internet yayının dünyamızın vazgeçilemeyecek olgularından olduğu bilincinde olan Gerçek Gazetemizin sahibi Sayın Durmuş Tuna inatçı ve azimli çalışmalarıyla Ocak 2007 de istenilen düzeydeki tasarımla gazetemizin Internet yayınlarına tekrarda başlanıldı. Şuan gazetemiz düzenli olarak her gün www.sokegercekgazetesi.com Internet sayfasında izlenip okunabilinir. Gazetemiz hakkında yapacağınız öneriler ve dilekleriniz için Internet sayfasından ya da [email protected] mail adresinden yararlanabilirsiniz.
Durmuş Tuna’nın bu çalışmaları diğer yerel basınımızı da tetiklemiş oldu. Kültür alanında daima ileri olan Söke’mizin kültür çıtası yerel gazetelerimizin özverileri ile şimdi daha da yukarılara çekildi. Yerel gazetelerimizin sistemli çalışmalarına karşılık bizlerin yapması gereken takdir ve teşekkürlerimizi sunup günlük gelişmeleri daha yakından takip etmemiz olmalıdır.

BABA AHMET SAMAST’IN DRAMI;

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink 19 Ocak’ta Ogün Samast tarafından katledildi. Hrant Dink ermeni kökenli Türk vatandaşımızdı. Türkiye’ye gönül vermiş, Türkiye’yi seven insanlarımızdandı.
Bazen kalemi sivri olmasına rağmen böyle hunharca katledilmeyi hak etmemişti. Bu ölüm aynı zamanda basın mensuplarına yapılan bir saldırıdır. Dink’in öldürülmesi ve cenaze merasiminde yaşananlar halen tartılışmaktadır. Olan olmuştur. Ogün Samast’ın babası Ahmet Samast’ın polise yaptığı ihbarla yakalan zanlılar adalete teslim edilmişlerdir. Hak ettikleri cezayı da alacaklardır.
Benim burada sözünü etmek istediğim Ogün Samast’ın babasına yapılan haksızlıktır. Trabzon’un Pelitli Beldesinde yaşayan baba Ahmet Samast aynı zamanda Pelitli Belediyesinde işçi olarak çalışmaktadır. Bazı kendini bilmez kimseler işten çıkarılması için belediye başkanına taleplerde bulunmaktalarmış. Pelitli Belediye Başkanı Sayın Ömer Kayıkçı’nın bu kişilere basın aracılığıyla söylediği “Biz onu işten atmayı değil ödüllendirmeyi düşünüyoruz” cevabı manidardır.
Doğru olan da ödüllendirmektir. Vatan sevgisini evlat sevgisinden önce sayan Ahmet Samast elbette ödüllendirilmelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar