YEŞİLLER ve SOL

 

Mesele nedir;

Sömürüsüz bir toplumda, dünyada yaşama özlemi değil midir? Sömürünün ortadan kaldırılıp, tüm insanlığın eşit olduğu bir dünyada yaşamak, yaşatmak.

Mesele nedir;

Haksızlıkların olmadığı, bireyin özgürce kendini geliştirebildiği ve gelecek kaygısı taşımadığı bir ülke yaratmak...

Mesele nedir;

Canlısı ile cansızı ile,her türün yaşama hakkının sağlandığı, kimsenin kimseyi ötekileştirmediği, yok saymadığı, vurmadığı, öldürmediği bir dünyada yaşamak...

Mesele nedir;

İnsanların tutsak edilmediği, düşüncesinden dolayı yargılanmadığı, haksız tutuklanmadığı, tutuklamanın uzamadığı adil bir şekilde yargılanabildiği bir adalet sistemi, adil bir sistem oluşturabilmek…

Değil midir?

Örneğin; yamacın dibine dört katlı apartman  yapıp da zemin katın ve birinci katın önünü açmaya çalışırken, doğanın yapısını bozarak, ağaçları keserek binayı  daha görünür hale getirmeye çalışırken aslında savunmasız yeşili, ağacı ve tabi ki kendi geleceğimizi bir beton yığını uğruna yok etmeye çalıştığının ayırtına varamamak ya da aymazlık içerisinde olmak doğru mudur? (1)

Mesele nedir;

Kendisini savunamayan doğayı, çevreyi, yeşili savunmaktır...

Mesele savunma ve savunulma hakkının kutsallığından vazgeçilmezliğinden yola çıkarak tüm insanlık için aradığımız özgürlük ve eşitliği ve adaleti, diğer tüm canlılar için arayabilme cesaretinde olmaktır.

Adalet onun adına, onun koltuklarında oturanların adaletidir. Adalet adalet dağıtanların adaleti olacaktır. Vicdani kanatın oluşması için elde edilen kanıtların yansımasıdır adalet. Kanıt olmadan, kanaat olamayacağı için, kanıt olmadan vicdan da olmayacaktır.

Adalet onu dağıtanların vicdanıdır.

Doğanın da adaletin vicdanına ihtiyacı vardır. Sadece insanların uğraşısı yetmemektedir. Bu gün rant uğruna her türlü kâr uğruna doğanın katledilmesine ses çıkarılmamaktadır. İnsanların bu sessizliği karşısında adaletin vicdanını ortaya koyma zamanı gelmiştir.

Doğanın da yaşama hakkı vardır.

İşte bu haklar çerçevesinde ülkemizde  adalet, eşitlik, özgürlük ve doğaldır ki çevrenin, ekolojinin, yeşilin ve diğer hayvanların/canlıların haklarını bir bütün içerisinde ve barış içerisinde savunmayı ve geleceğe taşımayı kabul eden bir partimiz var.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi.

Mesele nedir;

İşte meselede tam burada yatmaktadır.

Bir avuç insanın tüm canlılar için hak ve eşitlik, özgürlük ve adalet istediği bu kapitalist/emperyalist ülke ve dünyamızda, bu adaletin sadece egemenler için olduğu dünyada geleceği yeniden kurmak için yola çıkan bu bir avuç insanın söylediklerine kulak vermek gerekmektedir.

Çevreye, insanlığa ve adalete ayıracak kulağınız varsa.

 

(1) Çabaları için, Belediye Zabıtasına, ilgililere ve Yenikent  Mahalle Muhtarına teşekkür ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar